عضو شورای مركزی حزب مردم سالاری:

درك نادرست از الزامات روابط بین الملل به منافع ملی ضربه می زند

درك نادرست از الزامات روابط بین الملل به منافع ملی ضربه می زند «داریوش قنبری» با اشاره به اینكه مخالفان سخنان رئیس جمهوری در زمینه مذاكره و صلح، دنبال منافع گروهی خود هستند، اظهار داشت: این جریانات سیاسی با عدم درك درست از الزامات روابط بین الملل به منافع ملی ضربه می زنند.


روحانی در جلسه روز چهارشنبه ۲۳مهرماه هیات دولت با اشاره به صلح امام حسن (ع) اظهار داشت: "ایشان وقتی خواست مردم برای صلح را دیدند، از ادامه جنگ با معاویه دست کشیده و صلح کردند و باید برای جنگیدن و صلح کردن به خواست مردم عمل کرد و هر کدام از این اقدام ها را در موقع مناسب خود انجام داد". این سخنان که به مناسب شهادت امام حسن مجتبی (ع) توسط رئیس جمهوری بیان شد، انتقادهایی را از جانب جریانات تندرو به دنبال داشت.
«داریوش قنبری» عضور شورای مرکزی حزب مردم سالاری و نماینده مردم ایلام در مجلس هشتم در گفتگو با ایرنا به بررسی نقدهای مخالفان دولت نسبت به سخنان روحانی و چرایی خشم آنان از به میان آمدن مبحث صلح پرداخته است. در ادامه مشروح این مصاحبه را می خوانید:
تجربه صلح و جنگ در تاریخ اسلام
قنبری در پاسخ به این سؤال که کجای سخنان رئیس جمهور در مورد جنگ و صلحِ بموقع، نادرست بود که عصبانیت برخی جریانات را برانگیخته، اظهار داشت: سخنان آقای دکتر «حسن روحانی» در این حوزه بسیار منطقی بود. بهرحال ما در تاریخ اسلام و تاریخ ایران هر دو شرایط را تجربه کردیم و سخنان رئیس جمهور مبتنی بر این تجربیات است. در تاریخ ایران هر دو تجربه صلح و جنگ را شاهد می باشیم. در تاریخ اسلام هم امام حسن(ع) صلح کرد اما در مقابل امام حسین(ع) هم جنگید. ازاین رو نباید به این سخنان منطقی حمله شود.

رئیس جمهوری برای سخن گفتن در مورد تاریخ احتیاج به مجوز ندارد
وی با اشاره به اینکه برخی جریانات به نحوی در مورد تحریف تاریخ سخن می گویند که گویا شعبه اختصاصی روایت تاریخ اسلام را دایر کرده اند، اظهار داشت: رئیس جمهور کارشناس این حوزه است. هم تحصیلات حوزوی دارند و هم حقوق خوانده اند ازاین رو هم تاریخ اسلام را می دانند و هم به مبانی حقوق بین الملل آشنا هستند و برای سخن گفتن در مورد تاریخ اسلام احتیاج به مجوز کسانی ندارند که هیچ سابقه روشنی در کارنامه آنها وجود ندارد. کسانی که فقط بلد هستند شعار بدهند و حرف بزنند نباید سخنان دقیق رئیس جمهور را تحریف کنند.

البته این نکته را هم مدنظر داشته باشید که ما به هیچ وجه نباید انتظار داشته باشیم که تفکر حاکم بر برخی محافل و مطبوعات از فردی مانند آقای روحانی تعریف و تمجید کنند. بهرحال از همان روز اول رای آوردن آقای روحانی این تفکرات، حمله و هجمه به ایشان را شروع کردند و این حملات در طول هفت سال قبل ادامه داشته است. شما بخاطر دارید زمانی که برجام به نتیجه رسید و کشور به سمت آرامش رفت همفکران آنها در مطبوعات و محافل اعلام نمودند که دلواپس هستند. البته این جریان در سخن گفتن با جامعه صادق نبود و ادعا می کرد دلواپس منافع ملی است اما دلواپس منافع خود بودند که از قِبل تحریم ها به جیب می زند.

تخریب کنندگان رئیس جمهوری، منافع ملی را تضعیف می کنند

عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری در پاسخ به این پرسش که چرا برخی جریانات نسبت به مذاکره و صلح گرفتار حساسیت هستند، بیان داشت: من فکر می کنم منافعی وجود دارد که این جریانات وقتی سخن از مذاکره می شود احساس می کنند که امکان دارد این منافع از بین برود. منافع عده ای در داخل کشور به سمتی است که در مجموع این منافع با تنش و به شکلی حرکت های تنش آمیز همخوانی دارد و هم سو است. در واقع به عبارت صریح تر نان بعضی جریانات در کشور ما در تنش است و آرامش این منافع را از بین می برد.

ضربه عمیق تری که این جریانات به کشور می زنند این مساله است که شعارها و ادعاهای این جریانات در بعضی موضع گیری مقامات اثر می گذارد. این موضع گیری ها هم به شکلی فضایی ایجاد می کنند که در تصمیم گیری ها هم موثر واقع شوند. این رویه سبب تضعیف منافع ملی می شود. چون که نباید شعارهای برخی جریانات مبنای تصمیم گیری در سیاست خارجی شود. مذاکره و صلح در زمان مناسب و مطلوب راهبرد درستی است که رئیس جمهور اعلام نموده است. خود آقای روحانی هم در مقطعی با مذاکره برجام را به نتیجه رساند و در مقطعی مقابل زورگویی ترامپ ایستاد. این راهبرد دفاع از منافع ملی است و هر وقت منافع ملی ایجاب کند باید بر مبنای آن منافع مذاکره کرد.

نمی توان سرنوشت یک ملت را با تفکر برخی محافل اقلیت تعیین کرد

این عضور شورای مرکزی حزب مردم سالاری در مورد تن ندادن برخی محافل به خواست مردم معتقد است: خواست مردم در هر نظام دموکراتیکی تعیین کننده است و کسانی که در مقابل خواست مردم مقاومت می کنند و خواست مردم را قبول ندارند ضد منافع مردم عمل می کنند و این امر یک عمل غیر دموکراتیک است. مردم صاحب کشور هستند و حرف آقای ورحانی که برپایه خواست مردم باید عمل کرد دقیق و مبتنی برتعهد نسبت به رای و خواست مردم است. مردم تعیین کننده سرنوشت کشور هستند و سرنوشت کشور در هر مسیری بایستی با خواست و اراده مردم حرکت نماید. اگر مردم پای کار نباشند هیچ کشوری نمی تواند به اهداف ملی خود برسد.



منبع:

1399/08/01
12:44:47
5.0 / ۵
1916
تگهای خبر: مجوز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد درك نادرست از الزامات روابط بین الملل به منافع ملی ضربه می زند
نظر شما در مورد درك نادرست از الزامات روابط بین الملل به منافع ملی ضربه می زند
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها