دالاهو تنها شهرستان فاقد بیمارستان کرمانشاه
به گزارش برتریها، دالاهو با بیشتر از ۳۵ هزار نفر جمعیت ساکن در سه شهر و ۱۴۰ روستا تنها شهرستان فاقد بیمارستان استان کرمانشاه است و این در حالیست که مرکز بستر درمان آن هم که خدمات بهداشتی - درمانی به مردم عرضه می کرد در جریان زلزله سال ۹۶ صدمه دید و تابحال بازسازی نشده و مردم برای امورات درمانی خود مجبورند به شهرستان های اطراف مراجعه نمایند.
به گزارش برتریها به نقل از ایرنا؛ دالاهو در ۱۰۰ کیلومتری غرب کرمانشاه و در راه ارتباطی مرزهای پرویزخان و خسروی شهرستان قصرشیرین واقع است و تردد از این محور به سبب منتهی بودن به ۲ مرز رسمی ایران به عراق بالا است.
مردم شهرستان دالاهو که هنوز آثار جراحت بمباران شیمیایی زمان جنگ تحمیلی در زندگیشان هست ۲۱ آبان سال ۹۶ به دنبال وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری گرفتار خسارت زیادی شدند که همچون آن تخریب تنها مرکز عرضه خدمات بهداشتی و درمانی آن بود.
زمین لرزه سال ۹۶ علاوه بر خسارت سنگین به زیرساخت ها سبب شد ۱۹ خانواده منطقه عزیزانشان را از دست دهند و در این میان ۲۵۰ نفر هم گرفتار معلولیت و مصدومیت های مختلف شدند.
همچنین در جریان زلزله آبان سال ۹۶ کرمانشاه ۶ هزار و ۲۶۲ واحد مسکونی شامل سه هزار و ۷۹۰ واحد تخریبی و ۲ هزار و ۴۷۲ واحد تعمیری دالاهو گرفتار خسارت شد و به قول فرماندار شهرستان ۹۳ درصد این واحدها بازسازی و مقاوم سازی شده و هفت درصد به سبب مشکلات نتوانسته اند آن زمان از تسهیلات بازسازی استفاده نمایند که حالا متقاضی ساخت هستند.
تعطیلی مرکز بستر درمان کرندغرب به سبب عدم بازسازی
آنچنان که «مسعود محنتی» فرماندار دالاهو در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد؛ مرکز بستر درمان شهر کرندغرب مرکز شهرستان دالاهو پس از زلزله صدمه دید و تابحال هم بازسازی نشده است و دلیل آن هم اختلافات فنی بین اداره کل راه و شهرسازی و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است.
به گفته فرماندار مبحث مرکز بستر درمان شهر کرندغرب تابحال چند بار در شورای فنی استان با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه مطرح شده و راه و شهرسازی می گوید چون سازه های این مرکز صدمه دیده باید تخریب و از نو ساخته شود اما فعلاً همانطور باقی مانده و عملیات اجرایی در این مرکز انجام نشده است.
فرماندار دالاهو همینطور بیان کرد که این شهرستان بیمارستان ندارد و مرکز بستر درمان آن هم تنها در حد یک درمانگاه و انجام کارهای اورژانسی که کفاف جمعیت یک روستا را بدهد به مردم خدمات بهداشتی درمانی عرضه می دهد و چون بخش بستری آن تعطیل است؛ مردم مجبورند برای انجام امورات درمانی خود به شهر های سرپل ذهاب، اسلام آباد غرب و کرمانشاه مراجعه نمایند.
محنتی به این مورد هم اشاره نمود که چون مرکز بهداشتی درمانی در دالاهو نداریم هیچ زاد و ولد و زایمانی هم در این شهرستان ثبت نشده و به این علت رشد جمعیت آن منفی است.
وی اظهار داشت: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب بر مبنای جوانی جمعیت می طلبد که هر چه سریعتر مرکز بستر درمان دالاهو تعیین تکلیف و بازسازی شود تا بیشتر از این مردم برای امورات بهداشتی و درمانی با مشکل روبرو نشوند.
رفع مشکلات درمانی مردم با استقرار بیمارستان سیار برکت
فرماندار دالاهو در ادامه سخنانش اظهار داشت: نبود مرکز بهداشتی درمانی در دالاهو را از راه استقرار بیمارستان سیار برکت تاحدودی جبران کردیم بگونه ای که آبان ماه سال جاری و با استقرار این بیمارستان در منطقه کم برخوردار گهواره بیشتر از ۱۴ هزار نفر ویزیت شدند و ۱۰۰ مورد عمل جراحی هم انجام گرفت.
محنتی از مسئولان ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد برکت کشور و استان کرمانشاه تقدیر نمود و اضافه کرد: چون دالاهو امکانات بهداشتی درمانی نداشت نیاز بود در این شهرستان بیمارستان سیار مستقر شود که رضایتمندی مردم را هم به دنبال داشت.
به گفته او تمام مردم شهرستان دالاهو مراجعاتی به این بیمارستان داشتند و امورات در ارتباط با سونوگرافی، چشم پزشکی، شنوایی سنجی و قلب و عروق انجام شد.
راه و شهرسازی مجری بازسازی مرکز بستر درمان دالاهو است
«صادق کریمی» معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم در تماس خبرنگار ایرنا در ارتباط با وضعیت مرکز بستر درمان شهرستان دالاهو اظهار داشت: مرکز بستر درمان دالاهو در زلزله سال ۹۶ صدمه دید و احتیاج به مقاوم سازی دارد و این مورد را چندین بار در شورای فنی استان مطرح کردیم و در نهایت مصوب شد که دستگاه مجری که ساخت آنرا بر عهده داشته یعنی راه و شهرسازی امورات در ارتباط با بازسازی و مقاوم سازی این مرکز را انجام دهد.
کریمی همینطور اضافه کرد: هزینه مقاوم سازی این مرکز برپایه آن چه که در شورای فنی استان عنوان شد حدود ۳۰ میلیارد تومان است و آخرین تصمیم این شورا هم این بود که راه و شهرسازی آنرا انجام دهد و تأمین اعتبار کند.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همینطور توضیح داد که از محل اعتبارات زلزله ۲ میلیارد تومان برای بازسازی مرکز بستر درمان دالاهو در اختیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه قرار داده شده که در صورت آغاز به کار بازسازی این مرکز این مبلغ در اختیار دستگاه مجری قرار خواهد گرفت.
بیمارستان دالاهو ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
کریمی در مورد بیمارستان دالاهو هم توضیح داد که ساخت فاز اول بیمارستان دالاهو که شامل اسکلت بندی است به اتمام رسیده و برای اجرای فازهای بعدی آن حدود ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر مورد نیاز است تا بیمارستان تکمیل شود.
وی با اشاره به اینکه با راه اندازی بیمارستان دالاهو همه شهرستان های استان کرمانشاه صاحب بیمارستان می شوند؛ بیان نمود: اگر اعتبارات پروژه های عمرانی بهنگام تزریق شود، کمتر مشمول تورم و گرانی مصالح، تجهیزات و لوازم می شویم و سر موعد مقرر پروژه ها به بهره برداری می رسد.
او خاطرنشان کرد که ساخت بیمارستان دالاهو توسط دانشگاه علوم پزشکی صورت می گیرد و منتظر تخصیص اعتبار مورد نیاز هستیم.
اعتباری به راه و شهرسازی تابحال ابلاغ نشده است
«واحد امیری» معاون مهندسی ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه هم در تماس خبرنگار ایرنا با تایید این که راه و شهرسازی بعنوان دستگاه مجری باید مرکز بستر درمان شهرکرند غرب دالاهو را بازسازی کند، اظهار داشت: برای بازسازی این مرکز باید اعتبار مورد نیاز از راه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه به راه و شهرسازی ابلاغ شود که تابحال انجام نشده است.
امیری مبلغ مورد نیاز برای بازسازی این مرکز را برپایه برآورد سال قبل حدود ۳۰ میلیارد تومان اعلام نمود و اضافه کرد: بر مبنای مصوبه شورای فنی دیوارهای ساختمان مرکز بستر درمان کرندغرب براثر زلزله سال ۹۶ صدمه دیده و باید از نو ساخته شود و به تبع آن تاسیسات آن هم احتیاج به بازسازی دارد.
وی با اشاره به اینکه مراکز درمانی و بیمارستانی به سبب رجوع مردم، حساسیت بالایی دارد، اظهار داشت: این مراکز باید محکم و مقاوم ساخته شود و ازاین رو در شورای فنی تصویب شده که بازسازی و مقاوم سازی این مرکز باکیفیت و اصولی و برپایه آئین نامه صورت گیرد.
منبع: bartariha.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد دالاهو تنها شهرستان فاقد بیمارستان کرمانشاه