ناصر ایمانی در گفت وگو با برتریها:

منتقدان شورای عالی اقتصادی برای عبور از بروكراسی ایده بهتری دارند؟

منتقدان شورای عالی اقتصادی برای عبور از بروكراسی ایده بهتری دارند؟ «ناصر ایمانی» فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به نقدهای طیفی از نمایندگان مجلس به جریان طرح های اقتصادی در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه اظهار داشت: در شرایط جنگ اقتصادی دشمن مقابل مردم ایران، تاسیس این شورا كه با حكم حكومتی رهبر انقلاب انجام شده، ضروری می باشد.


برخی از نمایندگان مجلس معتقدند که چون طرح های مهم اقتصادی به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ارائه می شود پس دولت به فرایندهای قانونی و تقنینی کشور بی توجه است و شورا در واقع نهادی موازی با مجلس است. این طیف معتقد می باشد که دولت باید طرح های اقتصادی مهم خودرا به مجلس ارائه کند.

در مقابل، خیلی از مسئولان و تعدادی از نمایندگان می گویند شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تدبیر رهبر انقلاب بوده و با حکم ایشان تشکیل شده تا باتوجه به شرایط خاص کشور تصمیم گیری کند. از منظری هم اگر لوایح مهم اقتصادی مسیر عادی تصویب را طی کنند گرفتار فوت وقت شده و در زمان مناسب تبدیل به قانون نمی گردد. این اتفاق اگر صورت بگیرد دغدغه رهبر انقلاب در خصوص هم افزایی قوا و تسریع در روند اداره امور کشور برای مقابله با تحریم ها رفع نخواهد شد. بدین سبب در شرایط فعلی چاره دیگری وجود ندارد.

از طرف دیگر طیفی از مفسرین هم معتقدند که این نقدها و مخالفت ها با انگیزه سیاسی صورت می گیرد چونکه علاوه بر حضور رئیس مجلس و روسای کمیسیون های اقتصادی در این جلسات، شورای عالی قانون گذاری انجام نمی دهد بلکه برای شرایط خاص کشور طرح های عملیاتی آماده می کند تا اثرات تحریم ها را خنثی کند. بدین سبب موازی کاری با مجلس صورت نمی گیرد. از طرف دیگر با به انتها رسیدن تحریم ها این شورا هم به کارخود خاتمه خواهد داد. باتوجه به این نکات نمایندگان مجلس نباید نسب به جایگاه این نهاد نگران باشند.

جهت بررسی نقد برخی از نمایندگان و طرح این پرسش که آیا وجود شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا موجب تضعیف فرایندهای قانونی و تقنینی کشور می شد یا خیر، با «ناصر ایمانی» فعال سیاسی اصولگرا گفت و گو کرده ایم.

برای جلوگیری از موازی کاری ها، چارچوب عملکرد شورای عالی در حوزه اقتصادی را می توان مشخص ساخت

ایمانی در پاسخ به این پرسش که آیا وجود شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا موازی کاری با مجلس است و ممکنست موجب تضعیف این نهاد شود؟ اظهار داشت: پاسخ دادن به این پرسش در هر شرایطی فرق می کند و نمی توان در همه زمان ها به این پرسش پاسخ یکسان داد. با این وجود در شرایط فعلی توضیح دادن این مساله قدری غامض و دشوار است. چونکه از یک سو از مجلس قبل برخی نمایندگان و حتی کارشناسان به تشکیل و عملکرد شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا اعتراض داشتند اما از جانب دیگر شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا با حکم حکومتی رهبر انقلاب تشکیل شده و از بسترهای قانونی لازم برخوردارست بدین سبب باید این وضعیت مدیریت شود. البته اعتراض ها بیشتر به نحوه عملکرد شورا بود و کسی مخالفتی با تصمیم رهبر انقلاب نداشت.

وی افزود: نمایندگان منتقد معتقد بودند که برخی تصمیمات شورا در حیطه اختیارات مجلس است. من تصور می کنم که بالاخره این مساله را باید به نحوی حل کرد. پیشنهاد من دراین زمینه این است که شورای عالی و مجلس در جلسه ای مشترک برای تصمیم گیری در حوزه های اقتصادی حیطه خودرا مشخص کنند تا هم شورا و هم مجلس بدانند که در چه موضوعاتی باید حضور پیدا کنند و در چه حوزه ای وارد نشوند.

تشکیل شورای عالی قوا تدبیر رهبر انقلاب است

این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این پرسش که آیا تضعیف تصمیمات این نهاد آنطور که برخی ها در پیش گرفته اند به نفع منافع ملی کشور است یا خیر، بیان داشت: رهبری نظام باتوجه به شرایط جنگ اقتصادی کشور تصمیم گرفته اند که این شورا را با چنین اختیاراتی ایجاد کنند. رهبر انقلاب علاوه بر تشکل شورا به روسای قوا اختیارات ویژه هم داده اند. باتوجه به شرایط جنگ اقتصادی دشمن مقابل کشور تشکیل این شورا اقدام درستی بود که با تدبیر رهبر انقلاب انجام شده و نظام از تجربه دوران دفاع مقدس دراین زمینه بهره برده است. بدین سبب تضعیف تصمیمات شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تضعیف جبهه خودی در جنگ اقتصادی دشمن است.

نباید در اصل مسئله بحثی باشد چونکه حکم حکومتی رهبری پشت این شورا است. از طرف دیگر کسانی که منتقدند آیا برای کارآمد کردن بروکراسی فعلی کشور و اتخاذ سریع تر تصمیمات در این شرایط پیشنهاد بهتری دارند یا فقط مخالفت خوانی می کنند. موضوع این است که امور کشور باید پیش برود و هر کسی به رویه فعلی نقد دارد باید راه بهتر را هم معرفی نماید.

تصمیمات شورای عالی باید از طرف همه نهادها اجرایی شود

ایمانی با اعلان اینکه تیم های کارشناسی روسای قوا هم در این جلسات حضور دارند و تصمیمات با بررسی های کارشناسی نهایی می شود اظهار داشت: روسای کمیسیون ها مرتبط مجلس، معاونان رئیس جمهور و وزرای مرتبط، رئیس کل بانک مرکزی، دادستان کل کشور و افراد دیگر در این جلسات حاضر می شود و این طور نیست که بدون بررسی فقط سه نفر تصمیم بگیرند و آن تصمیم اجرایی شود.

این تحلیل گر مسائل سیاسی اضافه کرد: اگر برخی وقت ها نمایندگان مجلس احساس می کنند که تصمیمی گرفته شده که در حیطه اختیارات آنها بوده می توانند با رایزنی و هماهنگی با شورا از این مسائل جلوگیری نمایند. اما این شورا مطابق با قانون اساسی و اختیارات رهبر انقلاب تشکیل شده بدین سبب تصمیمات آنرا همه نهادها باید اجرا کنند و تضعیف تصمیمات شورای هماهنگی به نفع کشور و مردم نیست.


1399/06/07
13:49:19
5.0 / ۵
1759
تگهای خبر: اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد منتقدان شورای عالی اقتصادی برای عبور از بروكراسی ایده بهتری دارند؟
نظر شما در مورد منتقدان شورای عالی اقتصادی برای عبور از بروكراسی ایده بهتری دارند؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها