معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش:

20 میلیون كاربر اینترنت، زیر 18 سال هستند

20 میلیون كاربر اینترنت، زیر 18 سال هستند برتریها: معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش ضمن اشاره به این كه در هفته 20 تا 80 ساعت از فضای اینترنت استفاده می شود، اظهار داشت: 20 میلیون نفر از 56 میلیون كاربر اینترنت، در سن زیر 18 سال قرار دارند كه بدون آموزش مهارت های لازم، پا به این فضا گذاشته اند.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، علیرضا كاظمی روز دوشنبه در نشست تاثیر فضای مجازی بر دختران دهه هشتاد گفت: بحث فضای مجازی از ابعاد مختلف دارای اهمیت است كه لزوم پرداختن به آنرا دوچندان كرده است. امروزه جهان در یك نقطه عطفی قرار گرفته كه دانش و اطلاعات با ظهور ابركامپیوترها گسترده و فراگیر شده است. دانشی كه به بشر این امكان را می دهد تا با احداث شبكه های پیچیده اقتصادی و سیاسی و فرهنگی بتواند بر مشكلات خود غلبه كند.
وی اضافه كرد: ظهور اینترنت و كامپیوتر هم آنجا كه هزاران اطلاعات و فضای سه بعدی و نزدیك به زندگی شخصی را ارائه می دهد در بحث تربیتی هم تاثیر گذار شده است.
به گفته كاظمی، در گذشته های دور نهاد خانواده، مدرسه و جامعه نهادهای موثر تربیتی بودند كه شكل گیری شخصیت و تربیت را بر عهده داشتند، امروزه فضای دیگری به این سه نهاد اضافه شده كه همان فضای سایبری و مجازی است و ضریب نفوذ و میزان حضور دانش آموزان در آنجا بیشتر است.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش ضمن تاكید بر این كه فضای مجازی می تواند بعنوان نهاد ثمین تربیتی مدنظر قرار بگیرد، اشاره كرد: شرط رسیدن به این امر نگاه تمام ساحتی به امر تربیت است، اما متاسفانه فضای مجازی در تعلیم تربیت تك ساحتی است و نقش تربیتی كمرنگی دارد.
كاظمی اضافه كرد: دانش آموزان هم قبل از این در فضای فیزیكی مدرسه، خانه و اجتماع رشد می كردند، اما امروز فضای سومی با عنوان فضای مجازی به میدان رشد ورود كرده است كه به مثابه جنگل بدون قانون یا اقیانوس پر عمقی است كه دانش آموز را غرق می كند؛ فضایی خطرناك كه نظارتی بر آن نیست.
كاظمی شاهد این امر را حضور 20 میلیون كاربر زیر هجده سال از 56 میلیون كاربران سراسر كشور عنوان نمود و تصریح كرد: این كاربران بدون آموزش مهارت های لازم در این فضا وارد شده اند. در حالیكه اگر خوب استفاده گردد بنا به قول رهبر معظم انقلاب، این كارزار فكری به سود ما است، اگر وارد میدان شویم.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش در این نشست كه در امتداد سلسله نشست های دختران دهه هشتاد برگزار شد، اشاره كرد: در طول هفته، بیست تا هشتاد ساعت از وقت افراد در فضای مجازی سپری می شود، موضوعی كه به سبب احداث تغییر در زمان خواب و نظم ایمنی بدن و همین طور ارائه اطلاعات بی كیفیت، شایعات و رذایل فرهنگی و تعارضات ارزشی، لطمه زا است.
كاظمی، شكاف گفتمان بین نسلی، سوق دادن افراد به سمت فردگرایی، تغییر نقش ها و سبك زندگی، افسردگی و پرخاشگری را از دیگر نتایج فضای مجازی عنوان نمود و اظهار داشت: بر طبق آمارهای جهانی، حدود ۶۸ درصد طلاق های ثبت شده در ۱۵۰ كشور جهان، بر اثر روابط خارج از زناشویی در فضای مجازی است.
وی اشاره كرد: با وجود معایبی كه از آن یاد شد، می توان گفت این فضا، با احداث یك متولی محكم برای برنامه ریزی و رصد آن، توانایی آنرا دارد كه به نهاد تربیتی تبدیل گردد و همگام با آموزش و پرورش به رشد و تعالی دانش آموزان كمك نماید.
كاظمی افزود: با راه اندازی شبكه تعاملی سینا در آموزش و پرورش، اتفاق های جدید و خوبی در ساختار گفت وگوی بین نسلی به وجود آمد كه ادامه این برنامه ها، اثر بخش و فراگیرخواهد بود.
وی اشاره كرد: باید تلاش نماییم سواد رسانه ای و مهارتی دانش آموزان را ارتقا دهیم؛ امری كه با آموزش مهارت ها به اولیای خانه و مدرسه، شدنی است. همین طور تولید محتوای مناسب در فضای مجازی راهكار دیگری برای تحقق اهداف آموزشی است كه در سند تحول بنیادین هم ذكر شده است.
علمی9294**1440


1397/09/13
14:45:48
5.0 / ۵
4702
تگهای خبر: اینترنت , تولید , دانش , سایبر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد 20 میلیون كاربر اینترنت، زیر 18 سال هستند
نظر شما در مورد 20 میلیون كاربر اینترنت، زیر 18 سال هستند
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها