كاهش روند مبتلا شدن به كرونا با ابلاغ و اعمال محدودیت ها

كاهش روند مبتلا شدن به كرونا با ابلاغ و اعمال محدودیت ها به گزارش برتریها آمار هولناك و شوك آور قربانیان كرونا نشان از آن دارد كه این ویروس نامریی نه تنها خیال كوتاه آمدن ندارد بلكه فعالیت مرگبار خویش را نسبت به گذشته گسترش داده است. بنابراین هم در روزهایی كه خیلی از مسؤلان از خطر بی توجهی به فاصله گذاری اجتماعی سخن می گویند و خیلی از شهروندان یا به علت مسائل مالی و گرانی ماسك، یا سهل انگاری، ماسك نمی زنند، باید شاهد ابلاغ دستورالعمل جدید برای اعمال محدودیت ها در كشور باشیم.


افزایش شمار قربانیان کرونا که با افزایش شمار مبتلایان همراه می باشد، حکایت از شیوع هرچه بیشتر این بیماری در بین ایرانی ها دارد؛ اتفاقی که ما را به فرضیه مصونیت از کرونا با همه گیری این بیماری نزدیک تر می کند. فرضیه ای که در ایام ابتدایی شیوع این بیماری در ایران از زبان بسیاری شنیده شد. باآنکه در همان روزها خیلی از صاحب‫نظران علم پزشکی این فرضیه را که برای خلاصی از شر این بیماری باید بیشتر از نیمی از جمعیت کشور به آن مبتلا شوند، رد کردند اما حالا با عدم رعایت نکات بهداشتی و عدم استفاده از ماسک در مکان های عمومی این فرضیه در حال تحقق است. بررسی روزنامه ها، تارنماها و خبرگزاری های داخلی نشان داده است که رسانه های داخلی به بررسی این سیر صعودی کرونا پرداخته اند.
رسانه های اصلاح طلب
پویش من ماسک می زنم
روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم محمد بلوچ زهی می نویسد: اکنون که پویش من ماسک می زنم در فضای مجازی و در بین کاربران شبکه های اجتماعی بیشتر از هر زمان دیگر جنبه کاربردی به خود گرفته، لزوم پرداختن به آموزش های لازم در این خصوص و ضرورت ارتقای سطح آگاهی مردم نسبت به شیوه صحیح استفاده از این وسیله حفاظتی موثر ضد کرونا ویروس هنگام خروج از منزل و حضور در اجتماع ضریب موفقیت این اقدام را تضمین خواهد نمود. حال که با جهش چشم گیر آمار روزانه مبتلایان به کرونا و هم رشد نگران کننده فوتی های این ویروس مرگ بار بخصوص در مناطق جنوب شرقی کشور چون سیستان وبلوچستان وضعیت را به حالت قرمز در آورده و مرز هشدار، ترغیب مردم جهت استفاده از ماسک و آگاهی از عواقب جبران ناپذیر ناشی از بی توجهی و عدم استفاده از این پوشش موثر توسط رسانه ها می تواند در پیشگیری از روند رو به رشد آمارها نقشی اساسی داشته باشد و کاهنده. در کارکرد موثر و اساسی رسانه ها نسبت به فرهنگ سازی و آموزش استفاده صحیح از ماسک باید خدمت تان عرض شود که با آغاز همه گیری کرونا ویروس در کشور مجریان رسانه ملی برای تشویق مردم ماسک زیر چانه بر صفحه نمایش تلویزیون ظاهر می شدند یا حین گفتگو با میهمان برنامه هم چنین می نمودند حال حالا که ستاد ملی مبارزه با کرونا استفاده از ماسک را در ادارات و مراکز پرجمعیت الزامی کرده خیلی از مراجعین ما دقیقا هنگام گفتگو یا طرح مطالبات خود برای بهتر ارتباط برقرار کردن بلافاصله ماسک را زیر چانه می آورند که به گمان بنده نمی تواند تأثیر تلویزیون را در ترویج این رفتار غلط نادیده گرفت.
کرونا و اقتصاد
روزنامه ابتکار در گفت و گو با هادی حق شناس، کارشناس مسائل اقتصادی نوشت: باید بگوییم که تحلیل شرایط فعلی اقتصاد را از دو نگاه بیرونی و داخلی می توان انجام داد. هنگامی که کرونا حدودا در چهار ماه گذشته تمام کشورها را با خود درگیر کرد نخستین شاخصی که گزارش شد نرخ بیکاری در پیشرفته ترین کشورهایی بود که حداقل از جنگ جهانی دوم صدمه و بحرانی نداشتند، این کشورها به علت کرونا با میلیون ها نفر بیکار روبه رو شدند. آمریکا پس از جنگ جهانی دوم بحران اقتصادی نداشت، گرفتار بلاهای طبیعی نشد و مشکل اقتصادی خارج از مرز هم نداشت اما همین ویروس کرونا منجربه این شد که بیشتر از ۲۰ میلیون نفر رسما بیکار شوند و درخواست بیمه بیکاری بکنند. آمریکا طی ۴ ماه درگیری با ویروس کرونا به این وضعیت رسید و این در شرایطی است که بررسی شرایط در کشورهای روپایی هم وضعیت مشابه را نشان داده است. این شرایط می تواند شاخص مهمی برای درک تحلیل های اقتصادی ایران باشد و وضعیت کشور را به خوبی به نمایش می گذارد.
کرونا و خانواده
روزنامه همدلی در یادداشتی به قلم الهام اکوان روانشناس خانواده می آورد: تا همین پنجاه سال گذشته در بیشتر نقاط کشورمان و حتی دنیا تا حدود زیادی خانواده ها به شکل گسترده باهم زندگی می کردند، اما با ظهور دوران مدرن تر و فاصله هایی که در زندگی به شیوه جدید پیدا شد، خانواده ها روبه هسته ای شدن رفتند. علل متفاوتی از قبیل راحت بودن، احتیاج به تنهایی، افسردگی حاصل از دوره مدرن، سنگینی مخارج زندگی، نداشتن وقت کافی، ناتوانی از نگهداری سالمندان و کم حوصلگی همچون بهانه هایی بودند که کم کم خانواده های گسترده را تبدیل به هسته ای کرد. مهاجرت هایی که به دنبال از بین رفتن روستاها و شهرهای کوچک شکل گرفت هم به این هسته ای شدن خانواده ها افزود. افزایش معناداری در این حوزه به وجود آمد و به نظر می رسید که قضیه به همین صورت حل و ساده شده است. اما با پیدایی مشکلاتی مثل نگهداری از کودکان و افسردگی ناشی از تنهایی ها و فاصله افتادن بین آدم ها و روابط عاطفی، مشکلات خانواده هسته ای نمایان شد. با شیوع و گسترش کووید ۱۹ این معضل بیشتر از گذشته خودش را نشان داد. ضرورت وقت گذرانی در کنار خانواده با عنایت به کم بودن اعضا ما ر به این فکر واداشته است که چه خوب بود تعداد بیشتری باهم زندگی می کردیم تا تنوع در روابط داشتیم. اگر در اغلب خانواده ها پدربزرگ و مادربزرگ و عمه و خاله و دایی و عمو و... وجود داشتند چه قدر بهتر این دوران تنهایی و قرنطینه را می توانستیم تحمل نماییم و کودکانی داشتیم که این شرایط را با کمترین صدمه پشت سر می گذاشتند. چه تعداد افراد سالمندی که دور از فرزندان مبتلا به این بیماری شدند و از بین رفتند.
ترس از کرونا
روزنامه آرمان ملی در گزارشی می نویسد: در مرگبارترین روز کرونایی ایران، هیچ کجای شهرها نشانی از ترس از مبتلا شدن و مرگ دیده نمی شد، در بازار تهران جای سوزن انداختن نبود و در ساعات عصر پنج شنبه (۱۹ تیر) اتوبوس های بی آرتی تا ظرفیت ممکن مسافر سوار می کردند تا جایی که به علت شلوغی، بعضی از مسافران بین درهای اتوبوس گیر می کردند و ده ها نفر ماسک نداشتند. در این شرایط رکوردزنی باردیگر کرونا، سبب تعجب هیچ کسی نشد و از چهارشنبه (۱۸ تیر) تا پنج شنبه (۱۹ تیر ۹۹) هر شش دقیقه، یک نفر جانش را به جهت مبتلا شدن به کرونا از دست دادند و در این زمان ۲۲۱ نفر جان باختند. تا پیش از عرضه این آمار رسمی، فوت ۲۰۰ نفر در تاریخ ۱۷ تیر، بیشترین آمار مرگ و میر بر اثر کرونا در یک روز بود. همینطور از پنج شنبه تا جمعه (۱۹ تیر) به قول سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ۲هزار و ۲۶۲ بیمار جدید شناسایی شدند و ۱۴۲ بیمار فوت کردند. با احتساب آمارهای گذشته تابحال ۲۵۲ هزار و ۷۲۰ نفر در ایران به کرونا مبتلا و ۱۲ هزار و ۴۴۷ نفر جان باخته اند. همانند روزهای گذشته استان های خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجان های غربی و شرقی و خراسان رضوی در وضعیت قرمز این بیماری قرار دارند و وزارت بهداشت از مردم خواست که به استان های خراسان رضوی و مازندارن سفر نکنند. همینطور وضعیت اخطار در استان های تهران، اصفهان، مازندران، گلستان، البرز، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، همدان و اردبیل وجود دارد. در این شرایط محدودیت های کرونا در فارس یک هفته دیگر تمدید گردید.
چرا «مرگ» بر اثر کرونا در ایران رکورد زد
خبرگزاری ایسنا در گزارشی نوشت: ۲۲۱ کشته در یک شبانه روز تا امروز بیشترین آمار مرگ بر اثر ویروس کرونا را در ایران نشان داده است. آماری که با واکنش های بسیاری هم روبرو شد. یکی نتیجه مثبت شدن تست کرونایش را با وجود رعایت همه پروتکل های بهداشتی تقصیر کسی که رعایت نمی ­کند می ­اندازد و دیگری اعتقاد دارد نباید همه اشتباهات را گردن مردم انداخت. عده­ ای اوج باردیگر بیماری کرونا را بی توجهی مردم به ماسک زدن و راه اندازی­ جشن ها و مهمانی هایشان می دانند اما برخی دیگر معتقدند دولت نرمال سازی کرده است بنابراین بیماری باردیگر اوج گرفته است. یک مردم شناس یکی از علل بالا رفتن آمار کشته شدگان بر اثر مبتلا شدن به کرونا را عادی جلوه دادن شرایطی ناشی از دو محور کلی یعنی دولت (فرهنگ سیاسی مبارزه با این اپیدمی) و مردم می ­داند و می­ گوید: متاسفانه روسا و دولتمردان برخی کشورها نسبت به این پدیده بخصوص در ابتدای این اتفاق شدت لازم را به خرج ندادند و هم اکنون هم شاهد افزایش تعداد مبتلایان و فوت شده بر اثر مبتلا شدن به کرونا در همین کشورها هستیم. حسین میرزائی که دکترای مردم شناسی اش را از فرانسه گرفته است، ادامه می دهد: حتی اساتید دانشگاه ها موظف شدند از ۱۵ خرداد در محل کار حاضر شوند. در واقع اساتید دانشگاه ها باید در دانشگاه حاضر می شدند در حالیکه دانشجویان حضور نداشتند و همین آمد و رفتها که ضرورتی نداشت به جریان انتقال بیماری کمک کرد.
رسانه های اصولگرایان
بازگشت احتمالی محدودیت ها
روزنامه وطن امروز در گزارشی آورد: آژیر قرمز کرونا پنجشنبه گذشته با مرگ ۲۲۱ نفر طی یک روز درحالی به صدا درآمد که رؤسای بیمارستان ها حالا از افزایش میزان رجوع بیماران کرونایی به مراکز درمانی و کمبود تخت بیمارستانی برای بستری مبتلایان خبر می دهند. حالا که طی یک ماه اخیر کرونا با حدت و شدت بالایی در حال گرفتن جان شهروندان است، مسؤولان با بازگشت به عقب، درصددند با مداخلات جدی تری همچون «بازگشت احتمالی محدودیت ها، کاهش فعالیت ادارات و لغو طرح ترافیک» اقدامات ضربتی را به کار گیرند. با عنایت به روند رو به افزایش موارد مبتلا شدن و فوتی های کرونا در کشور، مبحث قرنطینه و ایجاد محدودیت های شغلی و...، باردیگر مورد توجه قرار گرفته است، به صورتی که در استان البرز، محدودیت ها برای یک هفته دیگر تمدید شده است، ضمن اینکه در سایر استان های قرمز کرونایی، محدودیت ها تشدید شده است. در تهران هم شهرداری تصمیم گرفت برای ۱۰ روز، مجموعه های ورزشی خویش را تعطیل اعلام نماید.
عکاسان و کرونا
روزنامه رسالت در گزارشی می نویسد: حدودا بیشتر از ۶ ماه از حضور مهمانی ناخوانده در کشور ما می گذرد، مهمانی که نه تنها با خود برکت نداشته بلکه مشکلات فراوانی را هم برای مردم به همراه آورده است. از اولین روزهایی که کرونا وارد خانه های ایرانی ها شد تا به امروز تلاشهای زیادی از جانب رسانه ها صورت گرفته تا ابعاد مختلف این بیماری برای مردم روشن شود تا راه های مقابله با آن به درستی مورداستفاده قرار گیرد. شاید بی اغراق نباشد گفته شود در خط مقدم مقابله با این بیمار و از اولین روزهای حضور کووید۱۹ در ایران، این رسانه ها بودند که از مخاطرات و مشکلات این بیماری برای مردم گفتند و در چارچوب فیلم و عکس و خبر و گزارش تلاش کردند بافرهنگ سازی از شدت و اثرگذاری آن کم کنند. در این میان شاید یکی از مهم ترین فعالان رسانه ای که تلاش زیادی را برای به تصویر کشیدن واقعیت های حضور کرونا در ایران داشتند عکاسان خبری بودند که از همان روزهای ابتدایی با حضور در مراکز درمانی و حتی در مراسم های تدفین درگذشتگان ناشی از کرونا تلاش کردند تا مردم رابا واقعیت های این حادثه تلخ آشنا نمایند. انتشار تصاویر لحظات تلخ و شیرین کرونایی در رسانه ها همگی در سایه حضور مؤثر عکاسان خبری در مراکز درمانی و سایر حوزه هایی بود که با کرونا درگیر بودند. برای آشنایی با شرایط عکاسان خبری در ایام کرونایی و دغدغه ها و سختی های کاری آنها در این ایام با سجاد صفری عکاس خبری و عضو هیئت مدیره انجمن عکاسان مطبوعاتی ایران گفت وگویی ترتیب دادیم که در ادامه می خوانید.
کرونا و جاده چالوس
روزنامه جوان در گزارشی می آورد: این روزها سرتا سر کشور پر از التهاب است. همه ایران یکپارچه به دنبال آمارو ارقام سخنگوی وزارت بهداشت درباره آمار جدید فوتی ها و مبتلایان و بستری های ویروس کرونا هستند و این ویروس با حرکتی موجی شکل در حال رکوردشکنی های تازه برای کشتن بیماران ایرانی است. بعد از رکوردشکنی باردیگر ویروس قاتل با مرگ ۲۲۱ بیمار، روز گذشته آمار فوتی ها کمی کاهش داشت و به ۱۴۲ نفر رسید. حالا مجموع فوتی های ناشی از کرونا درکشور به ۱۲ هزار و ۴۴۷ نفر افزایش یافته است. تعداد مبتلایان به کرونا در سه هفته اخیر روند افزایشی داشته است. در این میان وضعیت برخی مناطق حاد تراست. ۱۹ استان کشور همچنان در وضعیت قرمز و اخطار قرار دارند. وضعیت پایتخت هم بعنوان پاشنه آشیل درمان کرونا نگران کننده است. با تمام این احوال روز گذشته هم جاده کرج -چالوس برای سهولت حمل و نقل مسافرانی که در این اوضاع و احوال کرونایی دل به دریا زده اند، یک طرفه شد تا مسافران شهرهای شمالی با خودشان بمب ساعتی کرونا را بیشتر از پیش جابه جا کنند!
کرونا استان به استان می چرخد
خبرگزاری مهر در گزارشی می آورد: طی هفته های اخیر شاهد روند صعودی انتشار کرونا در کشور بودیم به صورتی که رنگ های سفید استان ها و شهرستان ها یکی یکی جای خویش را به زرد و سپس قرمز داد. برگزاری مراسم عروسی و عزا، نزدن ماسک و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و عادی انگاری کرونا سبب شد تا خیلی از استان ها در مرز اخطار قرار بگیرند. سیما سادات لاری، بعدازظهر جمعه در ارتباط زنده تلویزیونی، به عرضه تازه ترین آمار کرونا در کشور پرداخت. وی با اشاره به شناسایی ۲ هزار و ۲۶۲ مورد جدید کرونا در کشور طی شبانه روز گذشته، اظهار داشت: تابحال ۲۵۳ هزار و ۷۲۰ نفر از جمعیت کشور به این بیماری مبتلا شده اند. لاری، تعداد فوتی ها در ۲۴ ساعت گذشته را ۱۴۲ نفر اعلام نمود و اضافه کرد: بر همین اساس، تابحال ۱۲ هزار و ۴۴۷ نفر از هم وطنان براثر ابتلاء به این بیماری جان خویش را ازدست داده اند. سخنگوی وزارت بهداشت، آمار بهبودیافتگان را ۲۱۵ هزار و ۱۵ نفر اعلام نمود و اظهار داشت: در شرایط کنونی، تابحال ۳۳۱۹ نفر از بیماران کرونا در وضعیت شدید و تحت مراقبت های ویژه قرار دارند.



منبع:

1399/04/21
22:05:47
5.0 / ۵
2980
تگهای خبر: اقتصاد , پایتخت , دانش , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد كاهش روند مبتلا شدن به كرونا با ابلاغ و اعمال محدودیت ها
نظر شما در مورد كاهش روند مبتلا شدن به كرونا با ابلاغ و اعمال محدودیت ها
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها