گمانه زنی های رسانه ای از انتخابات ریاست جمهوری

ضدونقیض ها از حضور نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰

ضدونقیض ها از حضور نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰ به گزارش برتریها زمان زیادی تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باقی مانده اما از الان گمانه زنی ها درباره كاندیداهای احتمالی این انتخابات شروع شده است. اصولگرایان بر این باور هستند با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ریاست سه قوه را از آن خود خواهند كرد و اصلاح طلبان در تلاش هستند كه نامزد خویش را برای كسب پیروزی مجدد این حزب انتخاب كنند.



گمانه زنی ها بر سر نامزدهای احتمالی، هرچه به انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می شویم، بیشتر می شود، برای نمونه رسانه ها، تعداد کاندیداهای جریان اصولگرا را بسیار زیاد ذکر می کنند و از جریان اصلاحات هم چند چهره سرشناس و اثرگذار در کشور را معرفی کرده اند با این وجود هنوز اجماعی از جناح های سیاسی برای تعیین نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اعلام نشده است اما رایزنی ها برای طرح نامزدی برخی فعالان سیاسی از الان مطرح می شود. این لابی ها و گمانه زنی ها گرچه بیشتر در حد نظر و شاید شایعه ای بیش نباشد اما می تواند در تعیین لیست نهایی اسامی انتخابات آتی ریاست جمهوری موثر باشد. بررسی روزنامه ها، تارنماها و خبرگزاری های داخلی نشان میدهد که رسانه های داخلی از الان به بررسی نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری پرداخته اند.



رسانه های اصلاح طلب

جریان اصلاحات برای بازتعریف هویت خود نیازمند گوشه نشینی نیست

خبرگزاری ایلنا به گفت و گو با دبیرکل حزب اسلامی کار حسین کمالی فعال سیاسی اصلاح طلب پرداخته و آورد: خبرگزاری ایلنا: جریان اصلاحات جریانی پیش رَونده است و پیشرفت می کند و هیچ کسی هم نمی تواند جلوی آنرا بگیرد. این مورد به یکی، دو قرن اخیر برنمی گردد، از آغاز خلقت بشر، انسان همیشه در حال رشد، پیشرفت، به گزینی و حرکت به سمت کمال بوده است، ازاین رو تلاش کرده از لحاظ علمی و فکری به رشد و پیشرفت نائل شود و در واقع اصلاح طلبی یعنی همین. اصلاح طلبی یعنی این که شما به سمت و سویی بروید که امروزتان بهتر از دیروزتان باشد و فردایتان بهتر از امروز. آغاز جریان اصلاح طلبی را حتی نمی توان به آقای آخوندخراسانی و علامة نائینی نسبت داد، چون بعضی ها در تقسیم بندی هایی که انجام می دهند، اصلاح طلبی مذهبی و سده های اخیر را مدنظر قرار می دهند، درحالی که این مورد ریشه ای تاریخی در گذشته دارد و در آینده هم ادامه خواهد داشت. من یکبار در این رابطه مثالی زدم و گفتم تحولات و حرکت اصلاح طلبی مانند زمان می ماند که جلو می رود و کسی نمی تواند جلوی پیشرفت زمان را بگیرد و آنرا متوقف نماید، اما ساعت را می شود متوقف کرد، ازاین رو من اصلاً حرکت جریان اصلاحات را روندی نمی دانم که کسی بتواند آنرا متوقف نماید، این جریان پیشرفت خواهد نمود و جلو می رود، همینطور جریان اصلاح طلبی به مجموعه خاصی از انسان ها، احزاب و یا کشورها برنمی گردد، بلکه به کل بشریت مربوط است. اما این که ما در ایران این اصلاحات را تئوریزه کرده، برای آن مانیفست نوشته و خط مشی تعیین کرده باشیم و یا به یک شکل منسجم و جدی بر مبنای آن عمل کرده باشیم، اتفاق نیفتاده است.



سکان اصلاح طلبان در دست نسل دوم

روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم علی تاجرنیا عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی و نماینده مردم مشهد در دوره ششم نوشت: شورای سیاست گذاری به شکلی برای یک دوره ای زمانی جهت برون رفت از شرایط خاص خود تشکیل شد. در آن دوره که گروه های اصلاح طلب برای عرضه فهرست واحد، احتیاج به انسجام داشتند وجود چنین ساختاری احساس می شد. اما شورایعالی نتوانست کارآمدی و وظایفی را که از آن انتظاری می رفت تحقق ببخشد. منشا این عملکرد به تنوع دیدگاه ها و اکتفا کردن به حداقل ها و مشخص نبودن وظایف و رفتارهای گروه های مختلف که در عضویت شورایعالی بودند، بازمی گشت. این رویه سبب شده بود که هر کدام از گروه ها که نظرشان تأمین نمی شد دست به اقدام غیرتشکیلاتی بزنند و خارج از شورا عمل کنند. نمونه آنرا می توان در عرضه لیستی که در شورای شهر از جانب ۵-۶، گروه اعلام گردید مشاهده کرد و همینطور دیگر نمونه قابل استناد را می توان انتخابات مجلس یازدهم به حساب آورد. مجموعه این اتفاقات نشانگر این بود که شورایعالی اصلاحات نمی توانست با تجمیع گروه ها به ساختار و حکم واحد برسد، بخشی از این جریان به اتفاقات کشور هم بازمی گردد. بهرحال کاهش سرمایه انسانی اصلاح طلبان به سبب برخی تصمیمات نادرست گرفته شده بود که نمود خویش را بروز داد. پس کناره گیری این چنین چهره ها یک امر طبیعی قلمداد شد. شاید اصلاح طلبان به دنبال نهادینه کردن اصل تحزب بودند اما عملا برای رسیدن به تصمیمات مشترک، سازوکار کدخدامنشانه ای را مدنظر گرفته که همان مبحث مصلحت اندیشانه را در شورایعالی نهادینه کرد. در راس این شورا حضور افرادی که خود نمایندگی حزبی نبودند، به درستی نشانگر این مورد بود که به این زودی ها قرار نیست بحث نهادینه شدن تحزب رخ دهد. این انتظار لااقل از رئیس و نایب رییس شورایعالی می رفت که خود دارای حزب و تشکیلات حزبی با مانیفست اختصاصی باشد تا سخن از برقراری تحزب بر میان رانده شود.



عزم عارف برای پاستور؟

روزنامه شرق در گزارشی نوشت: اظهارنظرها درباره استعفای عارف از شورایعالی سیاست گذاری اصلاح طلبان همچنان ادامه دارد و هنوز مشخص نیست که علت استعفای عارف چیست و چرا این استعفا پس از چهارماه اعلام شده است. محمود صادقی که یکی از اولین افرادی بود که پس از انتشار خبر استعفا گفت «ما هم از رسانه ها آگاه شدیم»، روز گذشته در گفت وگویی با خبرگزاری «ایسنا» اظهار داشت که «استعفای عارف باید در روند عادی و قانونی خود انجام و علل او هم شنیده شود... من عضو هیئت رئیسه شورایعالی سیاست گذاری هستم، ولی هنوز متنی از استعفای عارف به من و سایر اعضای هیئت رئیسه نرسیده است. عارف منتخب شورایعالی است و استعفا را باید به همین شورا عرضه می داد...، در خبرها آمده است که عارف در اسفند ۹۸ استعفا داده، ولی موسوی لاری در اردیبهشت سال جاری استعفای خویش را خطاب به عارف اعلام نموده است و اینجا تعارضی وجود دارد. الان هم هنوز استعفایی ازسوی عارف به ما اعلام نشده است و خودم تردید دارم که استعفایی انجام شده است یا نه. نظم و انضباط از خصوصیت های بارز محمدرضا عارف است و انتظار می رود که وی در همان چارچوب تشکیلاتی، استعفای خویش را عرضه نماید، چونکه این استعفا باید در شورایعالی سیاست گذاری بررسی شود».
وی در پاسخ به این پرسش که آیا شما با استعفای عارف موافق هستید، گفته است: «من نمی توانم اعلام کنم که موافقم یا مخالف، ولی استعفا باید در روند عادی و قانونی خود صورت گیرد و علل عارف هم شنیده شود. کار در شورایعالی جمعی است و دراین زمینه هم باید با خرد جمعی تصمیم گیری شود». ابهام در علت استعفای عارف تا جایی پیش رفته است که بعضی گمانه زنی ها درباره حضور وی در انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده است؛ به این معنا که گفته می شود استعفا از شورایعالی دورخیزی برای ریاست جمهوری است.


شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان ماهیتی ندارد

خبرگزاری ایسنا در به گفت و گو با غلامسحین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی پرداخته و آورد: کرباسچی درباره آینده شورایعالی سیاستگذاری اصلاح طلبان بعد از استعفای عارف اظهار نمود: شورای سیاستگذاری الان ماهیتی ندارد و مشخص نیست اعضای آن چه کسانی هستند. تعریف اصلاح طلبان روی هوا است؛ یکی می گوید می خواهیم از ریشه بزنیم و دیگری می گوید می خواهیم اصلاح نماییم و مشخص نیست اصلاح طلبان چه کسانی هستند و می خواهند چه کنند. شورایعالی سیاستگذاری برای فعالیت در انتخابات به وجود آمد، اما وسط انتخابات گفتند در انتخابات شرکت نمی کنند. این فعال سیاسی با اعلان اینکه الان مشخص نیست که کی به کی است، اظهار داشت: باید معلوم شود چه کسانی با چه هدف مشترکی می خواهند شورا ایجاد کنند. یک شورا در شرایطی ایجاد می شود که افرادی برپایه اهداف مشترک دور هم جمع شوند. اگر نمی خواهند در انتخابات شرکت نمایند، ایجاد شورا هم معنایی ندارد.



آخرین گمانه زنی ها درباره نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰

پایگاه خبری نواندیش در گزارشی آورد: زمان زیادی تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باقی است اما از الان گمانه زنی ها درباره کاندیداهای احتمالی این انتخابات شروع شده است. جریان اصلاحات این پیشبینی را دارد که کاندیداهایش از سد نظارتی عبور نکنند و جریان اصولگرا هم نگران است اما به سبب دیگر که آن هم تعدد کاندیداهای این جریان برای جلوس بر کرسی ریاست جمهوری است. اصولگرایان بر این باور هستند با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ریاست سه قوه را از آن خود خواهند کرد و اصلاح طلبان معتقدند اگر حتی یک کاندیدای تاییدشده هم نداشتند اما تلاش کنند کرسی پاستور متعلق به یک اصولگرای دلواپس نشود. محمدعلی ابطحی همچون اصلاح طلبانی است که به تحلیل شخصیت هایی پرداخته که برای انتخابات ریاست جمهوری مطرح هستند. درباره استعفای عارف از ریاست شورایعالی سیاستگذاری اصلاح طلبان به موضوعی اشاره نمود که با انتخابات ۱۴۰۰ ارتباط دارد: «پیگیری های من در مورد صحت استعفای آقای عارف از شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان به نتیجه نرسیده است. البته شاید ایشان تصمیم دارند برای ریاست جمهوری اقدام کنند». به اعتقاد ابطحی، ضرغامی و جلیلی عزم جدی برای ورود به عرصه انتخابات دارند.



عضویت در شورای گفتگوی ملی ربطی به کاندیدا شدن ندارد

خبرگزاری برنا به گفت و گو با «احمد مازنی»، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و عضو فراکسیون امید در مجلس دهم پرداخته و آورد: طبق روال گذشته جلسات خارج از مجلس تحت عنوان شورای گفتگوی ملی همچنان ادامه دارد و به رغم اینکه شرایط کرونایی است با رعایت پروتکل بهداشتی و درمانی، جلسات با قوت انجام می شود. این نماینده سابق مجلس در توضیح اعضای شرکت کننده در جلسه اخیر این شورا اضافه کرد: اعضای ثابت این جلسات عارف، سیدمحمد صدر (عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام)، حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد، باهنر، ضرغامی و بنده هستند که به صورت منظم در این جلسات شرکت می نماییم، البته گاهی اوقات به صورت اقتضائی از افراد دیگر هم دعوت می نماییم. بعنوان مثال در آخرین جلسه پیش از انتخابات که دستور جلسه میثاق نامه انتخاباتی با تاکید بر منافع ملی بود، از روح الامینی بعنوان رئیس وقت خانه احزاب دعوت کردیم و در این نشست از نظرات او استفاده کردیم. مازنی در رابطه محورهای این جلسات با عنایت به نزدیک شده به ایام انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: مبانی گفتگوی ملی که مورد توافق است، شامل قانون اساسی، اندیشه امام خمینی (ره) و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری است، بنابراین روی موضوعات مشترک کار می نماییم. تا پیش از برگزاری انتخابات جلسات گوناگونی برگزار گردید که نخستین خروجی آن جلسات میثاق نامه انتخاباتی با تاکید بر منافع ملی بود که پیش از انتخابات برای احزاب، شورای نگهبان، وزرای ذی ربط مثل وزیر کشور و و وزیر اطلاعات و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارسال کردیم.



همه ضدونقیض ها از حضور عارف در انتخابات ۱۴۰۰/چرا نمی خواهند او رئیس جمهور شود؟

پایگاه خبری نامه نیوز در گزارشی نوشت: استعفای محمدرضا عارف از شورایعالی سیاست گذاری اصلاح طلبان واکنش های زیادی به همراه داشت؛ برخی این استعفا را انتهای عمر سیاسی دانستند و برخی هم خیز او برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده تلقی کردند. هرچند اصل استعفا هم محل بحث قرار گرفت؛ به صورت خاص اینکه چرا عارف این استعفا را پس از چهارماه اعلام نموده است و چرا هیچ یک از اعضای شورایعالی از آن اطلاع نداشته اند. سید مصطفی هاشمی طبا از جبهه اصلاحات اظهار داشت که بطور قطع عارف در انتخابات سال آینده شرکت نمی کند: «تقریبا مطمئن هستم که آقای عارف در انتخابات ریاست جمهوری آتی وارد رقابت نخواهد شد چونکه زمینه به جهت اینکه او بتواند کار کند، فراهم نیست... او بهترین گزینه برای کار دانشگاهی است و خودش هم باید دیگر این را دریافت کرده باشد. به نظر من برای عارف بهتر است که به امور دانشگاهی بپردازد و بداند که هر کسی را بهر کاری ساختند». او درباره اینکه اگر عارف نامزد انتخابات شود، آیا اصلاح طلبان از او حمایت می کنند یا نه هم گفته است که: «به نظر من از او حمایت نمی شود».



رسانه های اصولگرا

کاندیداهای احتمالی ۱۴۰۰

خبرگزاری خبرآنلاین به بازتاب سخنان محمدعلی ابطحی فعال سیاسی اصلاح طلب پرداخته و آورد: پیگیری های من در مورد صحت استعفای آقای عارف از شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان به نتیجه نرسیده است. البته شاید ایشان تصمیم دارند برای ریاست جمهوری اقدام نمایند. ابطحی در پاسخ به این پرسش که آیا تنها کاندیدای احتمالی اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ آقای عارف خواهد بود در مواجهه با این سوال که «حسین الله کرم» گفته نباید اجازه بدهیم حتی یک کاندیدای اصلاح طلب در عرصه انتخابات سال آینده حضور داشته باشد، اظهار داشت: احیانا آقای الله کرم چیزهایی از آینده می داند که ما از آن بی اطلاع هستیم.


1399/04/10
14:02:05
5.0 / ۵
2425
تگهای خبر: آنلاین , دانش , شركت , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد ضدونقیض ها از حضور نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰
نظر شما در مورد ضدونقیض ها از حضور نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها