موج سواری روی گرفتاری های مردم

موج سواری روی گرفتاری های مردم به گزارش برتریها با اینكه تا انتخابات ریاست جمهوری حدود یك سال دیگر باقی مانده است اما كوبیدن بر طبل وعده ها از الان شروع شده است. وعده هایی كه یك وجه آن خرده گرفتن و انتقاد از دولت مستقر است و وجه دیگرش رسانه ای كردن شعارهایی كه مشخص نیست كی، چگونه و با كدام ظرفیت ها و امكانات مقرر است عملیاتی شود.



روزنامه ایران در گزیده گزارشی آورده است: شکل برجسته این مهم را می توان در مجلس تازه کار دید. هر نماینده ای به فراخور تریبونی که در اختیار دارد، با چشم بستن به واقعیات موجود و تنگناهای کشور، هم دولت را آماج انتقادات و متهم به ناکارآمدی می کند و هم همزمان دنیای رؤیایی را برای مخاطبان تصویر می کند؛ از حل مشکل بیکاری گرفته تا رفع گرفتاری های بازنشستگان و کارمندان و فرهنگیان تا تغییر قانون بودجه نویسی و ساماندهی به فضای مجازی و تنظیم بازار و... اغلب این نمایندگان و رسانه های همسوی آنها که در تیره و تار نشان دادن وضعیت کشور و شکستن اصطلاحاً همه کاسه کوزه ها بر سر دولت از همدیگر سبقت می گیرند، کمترین انصاف را هم به خرج نمی دهند که بگویند دولت در چه شرایطی کشور را مدیریت می کند و در همین شرایط آیا هیچ اتفاق مبارک و مثبتی در قوه مجریه رخ نداده است؟ و اگر این ادعاهای ضددولتی قرین واقعیت است، جمهوری اسلامی ایران با این همه فشار خارجی و بلاهای طبیعی هزینه تراشی مثل سیل و زلزله و اخیراً شیوع ویروس کرونا، چگونه سر پا مانده است؟ دمیدن بر تنور وعده ها و شعارهای غیر واقعی ناظر بر این مهم هم هست که مدعیان به سراغ ریشه ها و عوامل اصلی گرفتاری ها و مشکلات نمی روند چون خود هم چاره ای برای آن ندارند یا حداقل راهکاری برای رفع آنها تابحال مطرح نکرده اند. مشخصاً اینکه به هر حال در مقابل رفع تحریم های خارجی چه برنامه ای دارند؟

برای نمونه روزنامه کیهان ۲۵ خردادماه درگزارش تیتر یک خود ادعای «عقبگرد دولت» را برجسته کرده و بدون توجه به ریشه اصلی مشکلات نوشته است: «اما رهاورد دولت روحانی در این ۷ سال قبل چه بوده است؟ بررسی برخی اقدامات دولت تدبیر و امید نشان داده است که نه تنها رونق اقتصادی به وجود نیامد، بلکه در بعضی موارد مانند کوپنی شدن کالاهای اساسی، مسکن مهر، سهمیه بندی بنزین و کارت سوخت و... به عقب برگشتیم.» کیهان البته گزارش ها و آمارهای موجود درباره وضعیت اقتصادی کشور پیش از خروج ترامپ از برجام را هم زیر سؤال برده و مدعی شده: «نکته قابل تأمل آن است که به علت سیاست های اقتصادی غلط دولت روحانی، شروع مشکلات کشور از همان ابتدا شروع شده بود و به اذعان کارشناسان و تحلیل گران اقتصادی کشور، رکود و سکون اقتصادی در سال های اولیه دولت، آتش زیر خاکستری بود که بعداً شعله هایش زبانه کشید.»

روزنامه وطن امروز دیگر ارگان مخالفان دولت هم یک روز قبل تر از کیهان همین سوژه را در صفحه اول خود برجسته کرده و مدعی بازگشت به عقب دولت روحانی شده بود. نویسنده با ردیف کردن برخی مشکلات موجود همچون کیهان بدون اشاره به تفاوت محسوس وضعیت کشور قبل و پس از خروج امریکا از برجام مدعی شده: «پیوند زدن تمام امور اقتصادی و مدیریتی کشور به نتایج اقدامات دولت های غربی کشور را با رکود بی سابقه ای مواجه کرد که هرگونه اظهار نظر طرف های خارجی قادر به ایجاد تلاطم در آن بود.»
یا یکی از نمایندگان مجلس در نطق خود مدعی شده بود: «آنچه شرایط را خطرناک تر می کند، الگوی مدیریتی دستگاه اجرایی کشور است که علاوه بر ناکارآمدی و آشفتگی مدیریتی و تمرکز بر نگاه به بیرون، به خیلی از اصول و مؤلفه های الگوی مدیریت جهادی هم باور ندارد. در چنین شرایطی است که مجلس یازدهم می تواند با نگاهی منطقی و انقلابی نسبت به دولت و با استفاده از ظرفیت های تقنینی و بویژه نظارتی خود، در قالب پیام رهبر انقلاب، دولت را به سمت مطلوب هدایت کند.»

با وجود این انتقادات بدون آنکه راهکاری برای حل آنها عرضه شود، شاهد اظهارات و وعده های شعارگونه ای در این ارتباط هستیم که می خواهند همه مشکلات را یک شبه برطرف کنند. یک نماینده تهران هم ۱۸ خرداد در توئیتی نوشت: «در پی درخواست های مکرر مردم، طرح های زیر را همراه با همکارانم امضا کردیم و تحویل هیأت رئیسه شد: رتبه بندی معلمان، قانون خدمات کشوری، قانون پشتیبانی از جانبازان، تعیین تکلیف نیروهای شرکتی دستگاه های اجرایی. خبر خوش تأیید آنها هم در راهست.»

یکی از نمایندگان تبریز هم ۹ خرداد در گفتگو با میزان، از پیش نویس طرحی درباره بهبود شرایط مسکن در کشور اطلاع داد و اظهار داشت: این طرح با عنوان «طرح ملی مسکن انقلاب» بوده و چهار فاز دارد و در ۱۰ سال آینده اعمال خواهد شد.

رئیس جمهوری روز سه شنبه در جلسه برنامه ریزی و تلاش ملی برای تحقق شعار جهش تولید با تاکید بر لزوم بیان واقعیت ها اظهار داشت: «دشمنان می خواستند ما را بشکنند و فکر کردند در سال ۹۷ که تحریم همه جانبه و شدیدی را ضد ایران وضع می کنند، ما مثلاً دو یا سه یا چهار ماه صبر و تحمل می نماییم و بعد می شکنیم و ناچار می شویم برویم التماس نماییم و شما می بینید این ملت با این عظمت ایستادگی و مقابله نمود.»

رئیس جمهوری روز گذشته هم در جلسه هیأت دولت با تاکید بر لزوم ریشه یابی مشکلات فعلی اظهار داشت: «این مشکلاتی که امروز داریم به صورت پیچیده مشاهده می نماییم، عمدتاً یا مربوط می شود به ویروس کرونا در این چند ماه که از ماه اسفند و این سه چهار ماه گرفتار آن بودیم و امکان دارد ماه ها هم باز گرفتار آن باشیم و همینطور مربوط می شود به تحریم ظالمانه امریکا که از اواخر ۹۶ و به صورت رسمی از آغاز سال ۹۷ برقرار شد و ما سه سال است در مقابل این تحریم شدید مقاومت می نماییم.»
تلاش ها در جهت زمینگیر کردن دولت و نظام از جانب بدخواهان گزاره قابل انکاری نیست. اما اینکه در طول دو سال قبل این تلاش ها به نتیجه رضایتبخش آنها منجر نشده آیا غیر از آن است که محصول مدیریت همین دولت مستقر است؟ مضاف بر این اما پرسشی که هر تحلیلگر، ناظر و کنشگر سیاسی باید در ذهن خود مرور کند اینکه آیا دولت دوازدهم به لحاظ ترکیب، رویکردها و سیاست ها تغییر بسیار محسوسی نسبت به دولت یازدهم داشته است؟ آنجا که سایه سنگین تحریم ها ذیل توافق برجام برداشته شد یا کمتر شد، مگر تورم ۴۰ درصدی سال ۹۲ را مهار و تک رقمی کرد؟

روحانی در پاسخ به کسانی که مشکلات کشور را بهانه ای برای زیر سؤال بردن عملکرد دولت در مجموع سال های فعالیتش قرار داده اند، گفته است: «کشوری که با این دو مشکل بزرگ و طاقت فرسا (تحریم و کرونا) روبه رو هست، مشکلاتی هم خواهد داشت که این مشکلات را هم باید همه بخوبی تحلیل نماییم که این مشکلات از کجاست و آنرا به کمک هم حل و فصل نماییم و به هر حال اگر دولت جدید بودیم خیلی حرف ها می شد زد اما ما همان دولتی هستیم که در سال ۹۵ بالاترین رشد اقتصادی جهانی را داشتیم و در جهان رشد اقتصادی ما اول بود، همان دولتی هستیم که در سال ۹۵، در سال ۹۴ و در سال ۹۶ تورم ما تک رقمی بود و همان دولتی هستیم که تراز صادرات و واردات ما در چند سال مثبت بود و صادرات غیرنفتی ما بیشتر از واردات ما بود و این فشار که بر ما وارد شد، فشار عادی نیست و فشاری بود که دولت را بشکنند و ملت را به زانو دربیاورند.»

علی ربیعی، سخنگوی دولت هم در نشست خبری ۲۶ خرداد اظهار داشت: «سال ۹۲ که دولت یازدهم شکل گرفت، قدرت خرید مردم و اقتصاد کوچک شده بود، میزان تورم مشخص بود؛ رشد منفی که داشتیم، بیشتر از ۶۰ درصد کسری رشد داشتیم، بی ثباتی اقتصادی و کاهش قدرت خرید حاکم بود، این در شرایطی است که حدود ۸۰۰ میلیارد دلار صادرات نفتی هیچگاه در دوره ما رقم نخورد. ما با این شرایط آمدیم.» او خطاب به منتقدان دولت و کسانی که همه دستاوردهای ۷ سال قبل نه فقط دولت، که کشور را زیر سؤال می برند، پرسید: «در این ۵۶ ماه این نبود که تورم تک رقمی شد، آیا این نبود که رشد ۱۲ درصد را در صنعت تجربه کردیم؟ آیا بازار ارز با ثبات نشد؟ آیا اقتصاد ما قابل پیشبینی نبود؟ آیا ورود شرکت های سرمایه گذاری به ایران آغاز نشد؟ متوسط اشتغال ما در طول این سال ها بالای ۴۵۰ هزار بود، شما که هفت سال را می گویید این چند سالش را هم بگویید.»





منبع:

1399/04/05
22:56:33
5.0 / ۵
2343
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , خدمات , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد موج سواری روی گرفتاری های مردم
نظر شما در مورد موج سواری روی گرفتاری های مردم
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها