ائتلاف ضدایرانی شكست در خشكی، تقلا در دریا

ائتلاف ضدایرانی شكست در خشكی، تقلا در دریا به گزارش برتریها شروع به كار رسمی ائتلاف دریایی آمریكا ضد جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس بهانه ای شد تا برخی رسانه های عربی كارآمدی این ائتلاف را واكاوی كنند.


به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، منابع خبری یك هفته پیش گزارش دادند كه ائتلاف دریایی آمریكا در خلیج فارس به صورت رسمی كار خویش را شروع كرده است. در مراسم شروع به كار این ائتلاف در مقر ناوگان پنجم دریایی آمریكا در منامه بحرین، «جیم مالوی» فرمانده ستاد فرماندهی مركزی نیروی دریایی آمریكا در خاورمیانه و مقام های نظامی شركت كننده در این ائتلاف حضور داشتند.
ائتلاف دریایی آمریكا با مشاركت عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، انگلیس، استرالیا و آلبانی تشكیل شده است. این ائتلاف دریایی به ادعای خود می خواهد امنیت دریانوردی را در تنگه هرمز، باب المندب، دریای عمان و خلیج فارس تامین كند. واشنگتن چند روز پس از آنكه ایران در اواخر خردادماه یك فروند پهپاد آمریكایی را به علت تجاوز به حریم سرزمینی كشور ما در نزدیكی تنگه هرمز سرنگون ساخت، تصمیم خود برای تشكیل یك ائتلاف دریایی را اعلام نمود. در این راستا پنتاگون از ۶۰ كشور جهان جهت شركت در این ائتلاف دعوت به عمل آورد، اما خیلی از كشورها به صورت مستقیم دعوت آمریكا برای پیوستن به ائتلاف را رد كردند.
ناتوانی آمریكا در تشكیل ائتلافی فراگیر
به نوشته روزنامه «عربی ۲۱» مصر، ایران شروع به كار ائتلاف دریایی به سردمداری آمریكا در آب های منطقه خلیج فارس را كم اهمیت دانست. وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در این زمینه گفت در طول تاریخ از ائتلاف های آمریكا تنها نامی باقی مانده است و این ائتلاف ها تامین كننده امنیت نبوده اند، بلكه امنیت و ثبات جهان را برهم زده اند. آمریكا از اسامی برخی كشورها برای مشروعیت بخشیدن به ائتلاف دریایی استفاده می نماید. این در شرایطی است كه آمریكا در پسِ حضور شمار اندكی از كشورها در این ائتلاف طمع و اهدافی را پنهان كرده و این مورد مبین ضعف و غیر قانونی بودن این ائتلاف است.
روزنامه عربی ۲۱ به نقل از «جو مكرون» كارشناس مسائل آمریكا آورد: به نظر می آید ائتلاف دریایی تاثیری به دنبال نخواهد داشت و كار تشكیل این ائتلاف آنقدر به تعویق افتاد كه دیگر كاركرد اصلی خویش را از دست داده است. پیشبینی می شد كه ائتلاف دریایی از ۶۰ كشور تشكیل گردد، اما در انتها تنها ۶ كشور به آن پیوستند. ایران بخصوص بعد از سرنگونی پهپاد آمریكا در ژوئن گذشته بر فراز آب های منطقه ای خود توانسته است قدرت خویش را به اثبات برساند. آمریكا با تشكیل ائتلاف دریایی می خواهد اینگونه وانمود كند كه در پشتیبانی از همپیمانان خود و تضمین امنیت دریانوردی بین المللی جدی است. اما ناتوانی ترامپ و مایك پمپئو در تشكیل ائتلافی فراگیر نشان داده است كه دولت آمریكا در نتیجه سیاست های ترامپ طی سه سال قبل اعتبار خویش را از دست داده است.
به نوشته روزنامه عربی ۲۱، «خالد هنیه» كارشناس مسائل راهبردی و بین المللی هم اعتقاد دارد كه واشنگتن با تشكیل ائتلاف، در سایه افول قدرت آمریكا و قدرت یابی دیگر كشورها به دنبال بازیابی جایگاه خود در منطقه است. واشنگتن همینطور طی دوره های اخیر با استفاده طرح این مورد از عربستان باج خواهی كرده است.
روزنامه الكترونیكی «رای الیوم» در گزارشی به قلم «ربی یوسف شاهین» آورد: ائتلاف سازی های واشنگتن با همپیمانانش در منطقه به سطح مطلوب نرسیده است. تصمیم های آمریكا با قدرت نمایی ناوگان ها و سامانه های موشكی در خلیج فارس مطرح می شود. این در شرایطی است كه این ناوگان ها و موشك ها كارآمد نیستند. جمهوری اسلامی ایران به خوبی اوضاع سیاسی منطقه و جهان را تحلیل كرده و با موفقیت در عرصه سیاست خارجی توانسته است در زمینه نظامی هم كفه ترازو را به سود خود رقم زند. آنچه در منطقه خلیج فارس رخ می دهد نشان دهنده از بین رفتن برگ های برنده آمریكا است. این اتفاق به علت افزایش نقش منطقه ایران و قدرت یابی محور مقاومت در سوریه، لبنان، فلسطین، عراق و یمن است. همه جریان های محور مقاومت با هم متحدند و از ایران حمایت می كنند. اروپایی ها هم به ائتلاف دریایی به سردمداری واشنگتن وارد نشده اند. چونكه آنان نمی خواهد در سیاست «فشار حداكثری» ترامپ ضد ایران شركت داشته باشند بلكه آنها تلاش می كنند توافق هسته ای كه ترامپ از آن خارج شده است حفظ شود.
جبهه ایران و همپیمانان تهران برابر واشنگتن
شبكه خبری «الجزیره» در گزارشی به قلم «موسی مهدی» نوشت: با وجود اینكه آمریكا دیگر در تامین نیازهای انرژی خود به نفت كشورهای عربی تكیه نمی كند اما بازهم «اصل نفوذ ژئوپلتیك و به كنترل در آوردن منابع و بازارهای جهانی نفت» در راهبرد این كشور تغییر نكرده است. این اصل از جانب «جیمی كارتر» رئیس جمهوری سابق آمریكا وضع شد و «رونالد ریگان» هم با استفاده از قدرت نظامی از آن حمایت كرد. این راهبرد هنوز هم پا برجا است و ترامپ هم آنرا به كار می گیرد. با وجود انقلاب نفت صخره ای كه آمریكا را از وارد كننده نفت به صادرات كننده تبدیل كرد بازهم راهبرد كنترل منابع انرژی به قوت خود باقی است و این كشور از این راهبرد بعنوان سلاحی ضد چین و روسیه بعنوان رقبای خود استفاده می نماید.
آمریكا در جنگ اقتصادی خود ضد چین از نفت بعنوان سلاحی كارآمد استفاده و تلاش می كند از این مورد برای سنگ اندازی در مقابل پیشرفت اقتصادی چین استفاده نماید. با عنایت به اینكه تهران با چین و روسیه همپیمان است، تحریم انرژی ایران و عبور امن نفت كشورهای عربی موضوعی است كه ترامپ می تواند از آن ضد چین استفاده نماید. آنچه به صورت واقعی واشنگتن را آزار می دهد همسویی تهران، پكن و مسكو است. این همسویی مانعی در مقابل راهبرد آمریكا برای به كنترل در آوردن انرژی جهانی است. با عنایت به اینكه ایران در شمال خلیج فارس و تنگه هرمز از موقعیت راهبردی در یكی از گذرگاه های انرژی جهان برخوردار می باشد و روزانه بیشتر از ۲۰ میلیون بشكه نفت از این تنگه عبور می كند و ایران می تواند به صورت غیر مستقیم بر عراق بعنوان یكی از كشورهای نفت خیز تأثیر گذارد این مورد تهدیدی برای راهبرد آمریكا است. همینطور ایران دارای منابع نفتی و گازی گسترده ای است كه می تواند با صادرات آن به اروپا به راحتی تهدیدی برای راهبرد آمریكا برای یكه تازی در انرژی در اروپا باشد. تزریق آزاد نفت و گاز ایران به اروپا می تواند مانع از صادرات انرژی آمریكا به اروپا شود و نفوذ ژئوپلتیك واشنگتن را در اروپا كم كند.


1398/08/25
01:52:11
5.0 / ۵
4247
تگهای خبر: اقتصاد , پژوهش , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد ائتلاف ضدایرانی شكست در خشكی، تقلا در دریا
نظر شما در مورد ائتلاف ضدایرانی شكست در خشكی، تقلا در دریا
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها