اكسیر كنترل سرمازدگی باغ های میوه در استان مركزی ساخته شد
به گزارش برتریها عضو هیات علمی مركز تحقیقات كشاورزی و هیات مدیره شركت فناور نانو پژوهش مركزی اظهار داشت: اكسیر اختصاصی برای كنترل سرمازدگی بهاره در باغ های میوه اولین بار در شركت دانش بنیان فناور نانو پژوهش این استان ساخته شد.
«حمیدرضا دری» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اضافه كرد: شركت دانش بنیان فناور نانو پژوهش مركزی بعد از سال ها تحقیق و بررسی های میدانی موفق به ساخت این تركیب برای كنترل سرمازدگی بهاره در باغات میوه شده است.
وی افزود: سرمازدگی باغ های میوه در فصل بهار همواره خسارت های سنگینی برای محصولات دارد و با تغییر دمای ناگهانی در این فصل ریزش گل و كاهش مفهوم دار در تولید رخ می دهد.
عضو هیات علمی مركز تحقیقات كشاورزی استان مركزی خاطرنشان كرد: سرمازدگی امسال بیشتر از یكهزار میلیارد ریال به محصولات بهاره باغات كشور خسارت زده است.
دری اظهار داشت: بر این اساس شركت دانش بنیان فناور نانو پژوهش مركزی با تولید 2 نوع محصول كه به صورت چالكود و محلول پاشی انجام می گردد توانسته به شكل قابل توجهی خسارت سرمازدگی را كنترل كند.
وی افزود: تركیبات این اكسیرها قادر هستند كه خسارت سرمازدگی زمستانه را هم با قدرت كنترل كنند.
عضو هیات مدیره شركت فناور نانو پژوهش مركزی اضافه كرد: این نوع تركیبات در چارچوب فناوری نو ساخته شده و می تواند سرمای زمستانه را به علت تجمیع شیره گیاهی كنترل كرده و در بهار هم با تاثیر بر رفتار هورمون های داخلی گیاه مانع از ریزش گل و حتی افزایش باروری و تولید محصول می گردد.
دری اظهار داشت: سفارش فنی در این تركیبات استفاده از چالكود با استفاده از كامپوزیت بیوارگانیك در فصل پاییز و محلول پاشی با تركیبات ویژه ریزمغذی پیش از گلدهی است.
مركز تحقیقات كشاورزی استان مركزی در سال 62 و مركز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سال 72 به بهره برداری رسیده است كه با ادغام وارتخانه های كشاورزی و جهاد سازندگی در سال 79 با عنوان مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی استان مركزی سپس در سال 94 با ادغام مراكز آموزش جهاد كشاورزی استان ها این مركز با نام مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان فعالیت كند.
این مركز دارای بخش های تخصصی پژوهشی مشتمل بر گیاه پزشكی، منابع طبیعی، آبخیزداری، زراعی و باغی، فنی و مهندسی است.
مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان مركزی دارای هفت ایستگاه تحقیقاتی است كه بستر مناسبی برای اجرای طرح های تحقیقاتی فراهم نموده است.
2 ایستگاه از این ایستگاه ها به صورت ملی (پردیس تحقیقات و آموزش ملی لوبیای خمین و پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه) و پنج ایستگاه دیگر (ایستگاه منابع طبیعی مهندس یونسی خسبیجان، گیاهان دارویی علی آباد، علوم دامی فدك، آبخوانداری خشكرود و ایستگاه تحقیقات كشاورزی اراك) به صورت استانی فعالیت می نمایند.
1955/6013/
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد اكسیر كنترل سرمازدگی باغ های میوه در استان مركزی ساخته شد