ساخت مولكول مصنوعی برای نابودی باكتری ها
برتریها: تهران – محققان دانشگاه ایالتی كارولینای شمالی با الهام از میكروارگانیسم های دریایی موفق به ساخت مولكولی شده اند كه خواص ضد میكروبی دارد.
به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، دهها سال از تجویز و مصرف آنتی بیوتیك های شدید و غیر ضروری می گذرد و همین امر سبب بروز مقاومت در برابر آنتی بیوتیك شده است. بر مبنای گزارش اخیر، مقاومت در برابر آنتی بیوتیك تا سال 2050 میلادی می تواند حدود 10 میلیون نفر را از بین ببرد.
در حال حاضر برای حل این مشكل راه حل های متفاوتی همچون انواع دارو های شیمیایی و گیاهی و انواع پلیمرها و ژل های جدید اندیشیده شده است كه هریك با مشكلاتی همراه است.
محققان دانشگاه كارولینای شمالی برای حل این مشكل از یك مولكول طبیعی كه توسط بعضی از باكتری های دریایی تولید می گردد و lipoxazolidinone A نام دارد كمك گرفته اند. در مطالعات قبلی اثربخشی این مولكول در برابر باكتری MRSA تایید شد. این باكتری در برابر دارو كاملا مقاوم است. محققان با دستكاری ژنتیكی این مولكول، نسخه دیگری از آن را ساخته اند كه توانایی آن در نابودی باكتری های مقاوم به دارو بسیار بیشتر از نسخه اصلی مولكول است.
در این مطالعه محققان بخشی از مولكول به نام JJM-35 را ایزوله كردند و با آزمایش روی باكتری های مقاوم دریافتند این بخش از مولكول در نابودی باكتری های مقاوم تا50 درصد موثر تر از نسخه طبیعی مولكول است. از طرفی مطالعات نشان داده است این مولكول قادر به مهار مسیرهای بیوسنتز به صورت مستقیم و غیر مستقیم است و می توان از آن بعنوان پایه خیلی از داروی های ضد باكتری بهره برد.
نتایج این مطالعه در نشریه Angewandte Chemie انتشار یافته است.
علمی (6) ** 9259**1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد ساخت مولكول مصنوعی برای نابودی باكتری ها