نبود صداقت مبنای سیاسی اقدامات آمریکا در جهان

نبود صداقت مبنای سیاسی اقدامات آمریکا در جهان برتریها: نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا که با خلف وعده جو بایدن رییس جمهوری آن کشور در پوشش تاریکی شب حریم خصوصی چین را نقض کرد و وارد تایپه شد، روز چهارشنبه با طرح ادعاهای کذبی چون صلح و ثبات در قسمتی از جهان مجبور به ترک این شهر چینی شد.


سومین مقام آمریکایی در هیات حاکمه این کشور در ادامه شرارت آفرینی های واشنگتن در دیگر نقاط جهان همچون در اوکراین، عراق و یا افغانستان با نادیده گرفتن مخالفت قاطعانه قبلی و اعلام مراتب اعتراض جدی چین، در حالی وارد تایوان شد که در اطلاعیه ای که یک روز پیش از آن در سایت رسمی رییس پارلمان آمریکا درباب برنامه دیدارهای پلوسی در این تور آسیایی انتشار یافته بود، به سفر او به تایوان هیچ اشاره ای نشده بود.
این عدم شفافیت و بی صداقتی آمریکایی در سیاست خارجی فقط به سومین مقام ارشد این کشور ختم نمی گردد، بلکه حتی جو بایدن شخص اول این کشور نیز در تماس دو ساعته ای که روز پنجشنبه با همتای چینی خود داشت، نه فقط اشاره ای به این سفر نکرد بلکه انجام احتمالی آنرا نیز غیرمناسب خواند.
چون نه فقط او بلکه کل جهان بر این مساله وقوف کامل دارد که تایوان در سازمان ملل عضویت نداشته و به عنوان یک کشور مستقل رسمیت ندارد، در نتیجه همچنان حریم دولت چین به شمار می آید و ورود به خاک آن جز با هماهنگی دولت مرکزی امکان پذیر نیست و نقض آشکار قوانین و قوانین بین المللی به شمار می آید.




خبرگزاری "شینهوا"ی چین روز پنجشنبه گزارش داده بود که شی جی پینگ، رئیس جمهوری این کشور در یک تماس تلفنی دو ساعته با جو بایدن همتای آمریکایی اش اظهار داشت: "اگر با آتش بازی کنید، می سوزید. امیدوار هستم طرف آمریکایی این مساله را به وضوح درک کند. "
رییس جمهوری آمریکا در مقابل با تظاهر به احترام اصل چین واحد و تایید عدم انجام این سفر جنجالی مدعی شده بود: "ما با سیاست چین واحد موافقیم و آنرا امضا کرده ایم. اما این مسئله که می توان تایوان را با استفاده از زور گرفت، جایز نیست. "
رئیس جمهوری چین نیز با تایید اظهارات همتای آمریکایی، تاکید کرده بود که موضع دولت و مردم چین در قبال موضوع تایوان ثابت بوده و اراده بیش از ۱.۴ میلیارد چینی برای صیانت از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی چین همیشگی و قاطعانه است. بنابر این افکار عمومی جهان را نمی توان فریب داد و در صورت بازی با آتش، شعله های آن دامنگیر خود آن افراد نیز خواهد شد.
اگرچه بایدن در این تماس تلفنی بر اصل "چین واحد" تاکید کرد، اما اطمینانی قطعی در اظهارات او یافت نمی شد چون او پیش تر در دوم خرداد ماه امسال نیز در یک کنفرانس خبری مشترک با «فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن در توکیو، اظهارات متناقضی را برای تایوان بیان کرده و گفته بود که در صورت حمله چین به تایوان، مداخله نظامی خواهدنمود.
اگرچه وی این دفعه نیز تاکید ضمنی داشت بر این که سیاست چین واحد آمریکا تغییر نکرده و نخواهد کرد و واشنگتن از «استقلال تایوان» حمایت نمی کند، اما موضع گیری های سیاسی به این مساله در هیات حاکمه آمریکا از میان مقامات حزب رقیب بایدن و حتی هم حزبی های وی همچنان نشان از تقویت نوعی ادبیات جنگ مقابل چین داشت که با اظهارات رییس کشور در تعارض قرار می گرفت.
در واقع جنگ طلبان آمریکایی برخلاف ادعای رییس جمهوری این کشور از هیچ تلاشی برای تشویق پلوسی برای سفر به تایوان دریغ نمی کردند، ولو این که دفتر رسمی رییس مجلس نمایندگان آمریکا چند بار و حتی ساعتی پیش از شروع تور آسیای جنوب و شرق او بدون اشاره به نام تایوان در لیست مقصدهای این سفر، در بیانیه های رسمی اعلام نموده بود که او روز (یکشنبه) در صدر هیاتی متشکل از چند عضو کنگره این سفر را به چهار کشور سنگاپور، مالزی، کره جنوبی و ژاپن شروع می کند.
به رغم عدم شفافیت در اعلام مقصد تایوان در این بیانیه دفتر رئیس ۸۲ ساله مجلس نمایندگان آمریکا، نظامیان آمریکایی یک رزمایش نظامی در نزدیکی تایوان متعلق به چین برگزار کردند، تا جایی که "مایکل مک کال" سناتور جمهوریخواه ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا که از قضا از همراهان خانم پلوسی بود، روز چهارشنبه تایید نمود که تایوان نقطه شروع برنامه ریزی شده برای این سفر است و پلوسی از وی و "گریگوری میکس" رییس کمیته نیز دعوت کرده است تا او را در مسافرت به تایپه همراهی کنند.
در عین حال چین تایپه نیز چند روز پیش از انجام سفر هیات آمریکایی به جنوب و شرق آسیا به برگزاری یک رزمایش در تنگه تایوان اقدام و پکن اعلام نموده بود به هیچ وجه از حق حاکمیت خود بر تایوان عدول نمی کند و حتی تسلیحاتی را هم که در این رزمایش مورد استفاده قرار می دهد، همگی واقعی هستند.

طبق گزارشات، آمریکا ناوهای جنگی اش را در دریای جنوبی چین مستقر کرده بود؛ چون واشنگتن درحال تقویت بخش نظامی تایوان است و تلاش می کند چین را به سمت انجام اقدام نظامی بمنظور تضعیف و بی ثبات کردن رقیب خود سوق دهد.
زمستان سال قبل بود که "لوئید آستین" وزیر دفاع آمریکا نیز ضمن اعلام حمایت کشورش از تایوان و در عین حال اوکراین، اصرار کرد «ایالات متحده به همکاریهای خود با تایوان بمنظور افزایش توان دفاعی این کشور ادامه می دهد. "
بنابراین مفسرین پیش بینی می کردند از این که سفر خانم پلوسی به منطقه و حاشیه های مرتبط به آن بتواند به تدریج به یکی از مسائل اصلی و برهم زننده صلح و امنیت جهانی و شرق آسیا بدل شود.
وب سایت سوسیالیست جهانی(wsws) انگلیس پیش تر با پرداختن به این مساله و انتقال ناو هواپیمابر "یو اس اس رونالد ریگان" و گروه ضربتی اش شامل یک ناوشکن و رزمناو از سنگاپور به سمت دریای چین جنوبی و تایوان، پیش بینی کرده بود که این تحریکات نظامی ارتباط آشکاری با سفر برنامه ریزی شده پلوسی به تایوان دارد، تنش سیاسی و نظامی آمریکا با چین را زیاد می کند و خطر فاجعه بالقوه جنگ هسته ای را به همراه دارد.
بعد از آن بود که خیلی از کارشناسان امنیتی در سطح جهان و نیز مقامات در چین، در هیات حاکمه آمریکا، کشورهای آسیایی و اروپایی به همراه کارشناسان امنیتی بین المللی نسبت به این سفر و عواقب احتمالی آن هشدار دادند.
«بوریس روگه» نایب رییس کنفرانس امنیتی مونیخ ضمن اشاره به حمله روسیه به اوکراین، اظهار داشت: بدترین سناریوها گاهی اوقات اتفاق می افتند. اروپایی ها بهتر است برای حوادث احتمالی آماده شوند و از تایوان حمایت کنند و در عین حال در تماس نزدیک با پکن باشند و به کاهش تنش ها کمک کنند.
چون آنها پیش بینی می کردند که احتمالاً هیات حاکمه آمریکا در وعده های خود صادق نباشد و به تدریج زمزمه هایی از طرف برخی رسانه های آمریکایی، تایوانی و ژاپنی برخاست در خصوص این که خانم پلوسی به تایوان هم سفر خواهدنمود.




با وجود این که «تایوان تایمز» به نقل از برخی منابع نوشت پلوسی مقرر است روز پنجشنبه (۱۳ مرداد) بوسیله فرودگاه بین المللی کلارک فیلیپین به تایوان سفر کند، اما خبرگزاری کیودو ژاپن به نقل از رسانه های تایوانی نوشت که احتمالاً خانم پلوسی سه شنبه شب به تایوان برود که در حقیقت این اتفاق سه شنبه شب و البته از فرودگاه فیلیپین و نه مالزی حادث شد.
تارنمای شبکه سی ان ان نیز پس از ورود خانم پلوسی به سنگاپور، در گزارشی اعلام نمود که او به رغم گمانه زنی ها در خصوص عدم انجام این سفر، به تایوان خواهذ رفت.
بعد از آن بود که به رغم وعده بایدن به همتای چینی خود در آن تماس تلفنی ۲ ساعته، جان کربی هماهنگ کننده شورای امنیت ملی آمریکا در امور ارتباطات راهبردی اعلام نمود که دولت بایدن از سفر نانسی پلوسی به تایوان حمایت خواهدنمود.
این بی صداقتی به حدی آشکار شد که کربی به سی ان ان نزدیک به حزب دمکرات آمریکا اظهار داشت: "سفر مقامات ارشد کنگره به تایوان، موضوع غیرمعمول و عجیبی نیست... و آمریکا نباید مرعوب ادبیات تهدید چین شود. این یک سفر مهم برای رییس مجلس نمایندگان است و ما می خواهیم هر آنچه در توان داریم برای پشتیبانی از او انجام دهیم. "
وی در پاسخ به این سؤال که آیا آمریکا حاضر است به خاطر این سفر با چین وارد جدال شود، اظهار داشت: تغییری در سیاست ما در خصوص کوشش برای حفظ یک منطقه هند-اقیانوس آرام امن و آزاد ایجاد نخواهد شد.
بعد از این بود که مقامات چین یکی بعد از دیگری بر شدت هشدارهای خود به آمریکا برای انجام این سفر افزودند تا جایی که نماینده چین در سازمان ملل با اشاره به اینکه سفر رییس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان امنیت و ثبات منطقه را تهدید می کند، گفت پکن نیز اقدامات قاطعی را برای حفظ حاکمیت ملی خود انجام می دهد.
ژانگ طی نشست خبری در سازمان ملل اظهار داشت: «تایوان بخشی جدایی ناپذیر از خاک ما است و اصل چین واحد خط قرمز در روابط ما با سایر کشورها است. واشنگتن باید درک کند که تمام عواقب سفر پلوسی به تایوان را متحمل خواهد شد».
با وجودی که چینی ها بر شدت هشدارهای کلامی می افزودند در عین حال بر خویشتنداری نیز ممارست می کردند، هواپیمای حامل رییس مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه از فرودگاه کوالالامپور به سمت سئول مقصد بعدی این سفر به هوا برخاست، اما این اقدام فقط برای انحراف افکار عمومی جهان بود، چون در طول مسیر به سمت فیلیپین حرکت کرد و در تاریکی شب به سمت چین تایپه تغییر مسیر داد و در استقبالی هراس انگیز در فرودگاه این شهر برزمین نشت.


گزارش ها از تایپه حاکیست که ورود پلوسی به این شهر با تظاهرات گروهی از میهن پرستان تایوانی در خیابان منتهی به هتل "گراند حیات" تایپه محل استقرار او نیز همراه شد.
در عین حال رسانه های چین نیز سه شنبه شب اعلام نمودند که همزمان با سفر رییس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، ارتش چین چند جنگنده سوخو ۳۵ را بر فراز تنگه تایوان به پرواز درآورد و حتی پس از بستن حریم هوایی سواحل شرقی چین در اطراف منطقه شیامن و فوجیان در نزدیکی تایوان، وزارت خارجه این کشور نیز سفیر آمریکا در پکن را به وزارت خارجه فراخواند.
بعد از این بود که نشست وزیران امور خارجه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) در پنوم پن کامبوج که قرار بود بر بحران میانمار تمرکز یابد، تحت تاثیر این سفر قرار گرفت و آنها تلاش کردند تنش های شدت یافته میان پکن- واشنکتن را در این جلسه منطقه ای کاهش دهند.
پلوسی که در اقدامی مداخله جویانه و ناقض حق حاکمیت و تمامیت ارضی چین و به رغم هشدارهای فراوان دولت چین به تایوان سفر کرده بود روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در تایپه ادعا نمود که دموکرات ها و جمهوری خواهان در کنگره آمریکا متعهد به حفظ امنیت تایوان و حق دفاع این جزیره از خود هستند.
وی پیش از این کنفرانس که پس از دیدار با مقامات تایوان انجام گرفت، ظهر چهارشنبه به وقت محلی در حالی تایپه را به مقصد کره جنوبی ترک کرد که مفسرین معتقدند اختتام این سفر، نقطه شروعی برای تشدید تنش ها میان پکن و واشنگتن باشد.



به گزارش برتریها به نقل از خبرگزاری ایرنا، پلوسی ۸۲ ساله با توقفی حدود نیم ساعته پای پله های هواپیما در فرودگاه تایپه، پیش از سوار شدن به هواپیما و با هدف جلب حداکثر توجه مقامات و مردم تایوان و اثرگذاری حداکثری این سفر، با وجود هوای گرم و کفش های پاشنه بلندی که راه رفتن با آن چندان برایش آسان نبود، زمان نسبتا زیادی را برای گرفتن چندین عکس یادگاری رسمی و غیررسمی با مقامات و مسئولان بدرقه کننده، کارکنان فرودگاه و خدمه هواپیما صرف کرد.
در هر حال، این سفر غیرقانونی و خارج از عرف بین المللی مقام آمریکایی به چین تایپه انجام شد، سفری که ماهیت آن بسیار شرورانه بود و به علت بی صداقتی هیات حاکمه آمریکا در معادلات جهانی، پیامد آن از این پس برای واشنگتن بسیار زیاد خواهد بود.
نبود صداقت و راستی در این چند روز چنان در اظهارات و اقدامات آمریکایی ها موج می زد که حتی رسانه های غربی نیز از این نوع سیاست ورزی آمریکا به عنوان "ابهام استراتژیک" در قبال تایوان یاد کردند.
خبرگزاری فرانسه روز گذشته در توضیح این راهبرد می نویسد: "ابهام استراتژیک" بدین مدلول است که آمریکا از به رسمیت شناختن تنها یک دولت چین سخن می گوید، در صورتیکه حمایت قاطع از تایپه را ادامه می دهد و از گفتن این که آیا در صورت تهاجم، از این جزیره دفاع نظامی خواهدنمود یا خیر، امتناع می کند.
نکته مهمی که روزنامه گاردین انگلیس نیز آنرا اینطور تحلیل کرد: در حالی که لندن بیش از پیش چین را به عنوان تهدیدی طولانی مدت برای انگلیس می داند و برای تقویت روابط خود با تایوان گام برمی دارد، در سطح رسمی همچنان به "سیاست چین واحد" که پکن را به عنوان تنها دولت قانونی چین به رسمیت می شناسد، ادامه می دهد؛ هر چند روابط غیر رسمی خودرا با تایوان حفظ نموده است.
فرانس ۲۴ نیز در گزارشی با تیتر "سفر احتمالی نانسی پلوسی به تایوان تنش بین واشنگتن و پکن را افزایش می دهد"، خبر تایید نشده سفر این مقام دموکرات آمریکایی به تایوان را عامل بحران جدید ارزیابی کرده است؛ چونکه رد نکردن این سفر بصورت رسمی می تواند به منزله تایید ضمنی آن ارزیابی شود.




براساس این گزارش، به نظر می آید که در اینجا نیز آمریکا سیاست ریاکارانه و "گژ دار و مریز" خودرا تکرار می کند و ضمن تایید نکردن این سفر بصورت رسمی، می خواهد واکنش احتمالی رقیب خودرا در منطقه بسنجد.
در هر حال سفر خانم پلوسی به تایوان با هر کمیت و یا کیفیتی انجام شد اما این اقدام آمریکایی ها یک دفعه دیگر نشان داد که تعدادی از سیاستبازان این کشور که از نیروهای جدایی طلب تایوان حمایت می کنند، بزرگ ترین نابودکننده صلح در سراسر تنگه تایوان و صلح و ثبات جهانی هستند.
تردیدی نیست که پلوسی به عنوان مقام شماره ۳ در آمریکا با همه ابعاد و احتمالات این سفر غیرقانونی و نبود صداقت خود آگاه است؛ اما در نهایت این ریسک را پذیرفت و این اقدام نشان داده است که منافع خودخواهانه سیاسی او علت اصلی این سفر بوده و تاثیر عظیمی را که این رفتار مخاطره آمیز بر روابط چین و آمریکا، امنیت منطقه ای و خود ایالات متحده داشته است، کاملا نادیده گرفت.
این سفر برای جامعه بین الملل نیز روشنگر بود و نشان داد دلیل اساسی تشدید تنش ها در تنگه تایوان این است که مقامات تایوان بارها اهتمام کرده اند «به امریکا برای تجزیه طلبی تکیه کنند» در صورتیکه برخی افراد در ایالات متحده قصد دارند با سو استفاده از تایوان چین را مهار کنند.
تحلیلگران به خوبی می دانند که اصرار پلوسی برای سفر به تایوان در حقیقت اهمیت دادن به تایوان نیست، بلکه هدف سیاسی مشخصی دارد. از یک سو، با نزدیک شدن به انتخابات میان دوره ای در ایالات متحده، پلوسی در تلاش است تا منافع اصلی چین را به چالش بکشد تا برای حزب دموکرات که در انتخابات با فشارهای سنگینی رو به روست، رای جمع کند و از طرفی می خواهد با این اقدام در بیوگرافی سیاسی خوداقدامی برجسته ثبت کند.
اگرچه در این بین مردم تایوان بزرگ ترین قربانیان این حادثه هستند و این رفتار ماجراجویانه سیاسی تنش در تنگه تایوان را تشدید و صلح و ثبات منطقه آسیا و اقیانوس آرام و به طریق اولی جهانی را نقض می کند، اما در دیگر سو چهره واقعی طرف آمریکا را به جهانیان نشان داد که تلاش دارند تا دیگران را قربانی خودخواهی های خود کنند.
فرجام سخن اینکه چنین عهدشکنی واشنگتن و یک بام و دو هوایی آن که مسبوق به سابقه در سایر زمینه ها همچون برجام نیز است، تنها اعتبار بین المللی باقیمانده ایالات متحده را از بین می برد و به زوال سلطه و هژمونی آمریکا سرعت بیشتری می بخشد.


منبع:

1401/05/14
13:53:39
5.0 / ۵
596
تگهای خبر: سایت , كیفیت , وب سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد نبود صداقت مبنای سیاسی اقدامات آمریکا در جهان
نظر شما در مورد نبود صداقت مبنای سیاسی اقدامات آمریکا در جهان
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها