ساخت داروی نقص ایمنی با پلاسما سالانه چندبار میتوان پلاسما اهدا کرد

ساخت داروی نقص ایمنی با پلاسما سالانه چندبار میتوان پلاسما اهدا کرد به گزارش برتریها، مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان از ساخت داروی نقص ایمنی بر پایه فناوری پلاسما اطلاع داد و اظهار داشت: درنظر داریم ۲ مرکز جمع آوری پلاسمای جدید در کشور راه اندازی نماییم.



حسین سالم مدیر عامل شرکت دانش بنیان پلاسما درمان سرو سپید در گفتگو با خبرنگار مهر، به تشریح فعالیتهای این شرکت در حوزه پلاسما و تولید داروهای مشتق از آن پرداخت و اظهار داشت: ما هم اکنون در دو حوزه اصلی فعالیت می کنیم؛ نخست جمع آوری پلاسما و دوم پژوهش و توسعه (R&D) در زمینه تولید داروهای مشتق از پلاسما.
پلاسما چیست؟
وی در ابتدا توضیحی در رابطه با پلاسما و علت احتیاج به آن عرضه داد و اظهار داشت: بخش مایع خون، پلاسما نام دارد که ۵۵ درصد خون را تشکیل می دهد که ۹۱ درصد آنرا آب، ۱ درصد آنرا املاح و یون های معدنی، ۷ درصد آنرا پروتئین های پلاسما و ۱ درصد باقیمانده را ویتامین ها، مواد قندی و لیپیدی، هورمون ها، اسیدهای آمینه، گلوکز و چربی و مواد دفعی می سازند. آب موجود در پلاسما دارای دو منشأ غذایی و آب متابولیک حاصل از آب میان بافتی سلول هاست. میزان آب به وسیله دستگاههای بدن همچون کلیه و مراکز مغزی به دقت تنظیم می شود.
چرا پلاسما باید جمع آوری شود؟ / احتیاج به اهدای پلاسما
مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان به اهمیت جمع آوری پلاسما اشاره نمود و اظهار داشت: منشا بعضی از داروهای خاص باید حتما از پلاسمای انسانی باشد در حالیکه برخی داروها به شکل نوترکیب و شیمیایی تولید می شوند، برای برخی دیگر هیچ جایگزینی وجود ندارد و باید حتما از پلاسمای انسانی تولید شوند. این پلاسما یا باید توسط افراد اهدا شود یا در فرایند انتقال خون، بخشی از پلاسمای خون فرد اهداکننده جدا می شود.
جمع آوری ۱۵ هزار لیتر پلاسما در یک مرکز / راه اندازی ۲ مرکز جدید جمع آوری پلاسما در دستور کار
این فعال فناور ضمن اشاره به این که ما یک مرکز جمع آوری پلاسما در قم با ۱۸ دستگاه پلاسمافرزیس داریم، اظهار داشت: سال قبل در مرکز جمع آوری پلاسمای قم توانستیم به جمع آوری حدود ۱۵ هزار لیتر پلاسما دست پیدا کنیم و برنامه داریم که این رقم را امسال به ۲۵ هزار لیتر افزایش دهیم. علاوه بر این، یک مرکز دیگر در شیراز درحال راه اندازی است که مجوزهای لازم را دریافت کرده و ظرفیت تولید آن هم ۱۵ هزار لیتر خواهد بود. همینطور در کاشان هم مجوز یک مرکز جدید را دریافت کرده ایم که ظرفیت تولید آن در سال اول ۲۰ هزار لیتر و در اوج به ۳۰ تا ۵۰ هزار لیتر خواهد رسید.
به ساخت داروی بیماری نقص ایمنی بر پایه فناوری پلاسما ورود کردیم
وی در مورد فعالیتهای تحقیقاتی این شرکت توضیح داد: در زمینه تولید دارو، ما هم اکنون در مراحل تحقیقاتی و آزمایشگاهی هستیم و هنوز به تولید انبوه نرسیده ایم. یکی از داروهای کلیدی که ما بر روی آن کار می نماییم، آی وی آی جی(IVIG) (درمان بیماری نقص ایمنی) که به علت وابستگی اش به پلاسما، هیچ جایگزینی ندارد. این دارو که داروی حیاتی، مهم و گرانقیمت است، ارزبری بالایی هم دارد. داروهای آلبومین (درمان سوختگی های شدید و تروما)، داروی عامل های ۸ و ۹ (درمان بیماران هموفیلی)، فیبرینوژن(Fibrinogen) (جلوگیری از خون هدر رفته و لخته شدن خون)، پی سی سی(Pcc)، داروی ضد انعقاد خون و وون ویلبروند(Von Willebrand)(درمان سوختگی های شدید) از دیگر داروهای مهمی هستند که از پلاسما استخراج می شوند.
وی در ادامه تصریح کرد که بهتر است که هر کشور از منبع پلاسما و داروهای مشتق خود استفاده نماید. این مورد به کاهش وابستگی به واردات و تأمین بهتر نیازهای درمانی بیماران کمک می نماید.
سالم به وضعیت پالایشگاه های تولید پلاسما و داروهای مشتق از آن در ایران اشاره نمود و اضافه کرد: هم اکنون، دو پالایشگاه جدید در کشور راه اندازی شده که به روش نوترکیب کار می کنند. متاسفانه، پالایشگاه دولتی فعالی در عرصه تولید پلاسما و دارو وجود ندارد و تنها دو پالایشگاه خصوصی وجود دارد که با حجم کمی قادر به تولید داروهای مشتق از پلاسما هستند.
نیاز روز افزون کشور به تولید داروهای مشتق از پلاسما
او همینطور به نیاز روز افزون کشور به داروهای مشتق از پلاسما اشاره نمود و اظهار داشت: هر سال به نیاز کشور به این داروها افزوده می شود و با عنایت به فشارهای ارزی، اگر بخواهیم این داروها را وارد نماییم، این مورد فشار زیادی به سازمان غذا و دارو وارد می نماید.
سالم به استانداردهای مصرف داروهای مشتق از پلاسما در کشورهای پیشرفته اشاره نمود و اظهار داشت: متاسفانه، در ایران این استانداردها کمتر رعایت می شود و میزان مصرف این داروها به ازای هر هزار نفر بشدت پایین تر از استانداردهای جهانی است. ما (شرکت های دانش بنیان) در تلاش هستیم با افزایش تعداد پالایشگاه ها و بهبود فرآیندهای تولید، نیازهای کشور را در این حوزه تأمین و سلامت جامعه را حفظ نماییم.
به حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون لیتر پلاسما نیاز داریم
این فعال فناور به چالش های موجود در صنعت پلاسما و داروهای مشتق از آن اشاره نمود و اظهار داشت: نیاز کشور به آلبومین و دیگر داروهای پلاسما مشتق هر روز بیشتر می شود، هم اکنون، ما به تولید ۸۰۰ هزار تا یک میلیون لیتر پلاسما در سال نیاز داریم تا بتوانیم نیازهای دارویی کشور را تأمین نماییم. اما مراکز انتقال خون و بخش های خصوصی تابحال موفق به جمع آوری و تولید حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار لیتر پلاسما در سال شده اند.
سالم همینطور به مساله «پلاسما فروشی» اشاره نمود و اضافه کرد: این مورد بشدت به صنعت پلاسما و اهدای خون صدمه می زند. خیلی از افراد تصور می کنند که اهدای پلاسما یک فعالیت تجاری است، در حالیکه این کار به منظور کمک به بیماران خاص صورت می گیرد.
اهداکنندگان می توانند تا ۳۶ بار در سال پلاسما اهدا کنند
او در رابطه با روند اهدای پلاسما توضیح داد: اهداکنندگان پلاسما می توانند تا ۳۶ بار در سال مبادرت به اهدای پلاسما کنند، در حالیکه این عدد در کشورهای پیشرفته به بالای ۱۰۰ بار هم می رسد. اهدای پلاسما زمان بیشتری نسبت به اهدای خون می طلبد و معمولا بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت و نیم طول می کشد.
مدیر عامل پلاسما درمان سرو سپید در ادامه اظهار داشت: رقمی که به اهداکنندگان برای اهدای پلاسما پرداخت می شود، بسیار ناچیز است و به هیچ عنوان نمی تواند انگیزه ای برای تبدیل این عمل به یک فعالیت تجاری باشد. بعنوان مثال، برخی مراکز تنها ۴۰۰ تا ۵۰۰ تومان به اهداکنندگان پرداخت می کنند، که این رقم به هیچ وجه نمی تواند توجیهی برای اهدای پلاسما باشد.
سالم تاکید کرد: ما باید فرهنگ اهدای پلاسما را تقویت نماییم و به اهداکنندگان یادآوری نماییم که این عمل نه تنها به بیماران کمک می نماید، بلکه دعای خیر آنها را هم بهمراه دارد. متاسفانه، بعضی از خبرگزاری ها به صورت ناخواسته به ترویج این فرهنگ نادرست کمک می کنند و باید مراقب باشند که به این صنعت صدمه نزنند.
سالم ضمن اشاره به تجارب گذشته در مورد واردات داروهای آلوده تاکید کرد: نمی توانیم ریسک ورود داروهایی با منشاء انسانی را نادیده بگیریم. باآنکه این ریسک خیلی کم است، اما وجود دارد و باید به آن توجه کرد.
۲۰ مرکز فعال در کشور در حوزه جمع آوری پلاسما فعالیت دارند
او همینطور به وضعیت مراکز جمع آوری پلاسما اشاره نمود و اظهار داشت: هم اکنون، حدود ۲۰ مرکز فعال در کشور وجود دارد که به جمع آوری پلاسما می پردازند. با این وجود، جذب سرمایه گذار در این عرصه نیازمند فرهنگ سازی و حمایت های ضروری است. بنده با سرمایه شخصی ام و بعد از بازنشستگی، حدود ۴۰ میلیارد تومان جهت راه اندازی مرکز خود هزینه کرده ام که این مرکز می تواند برای ۵۰ تا ۶۰ نفر شغل ایجاد نماید.
به گزارش برتریها به نقل از مهر، سن بین ۱۸ تا ۶۰ سال و وزن بالای ۵۰ کیلوگرم از شرایط کلی اهدای پلاسما به حساب می آید. همینطور افراد دارای بیماری های قلبی عروقی، ریوی، هپاتیت بی، هپاتیت سی، هموفیلی، تالاسمی، صرع، سکته مغزی، تشنج، ایدز، مشکلات انعقادی خون، فاویسم و سابقه حساسیت یا واکنش به واکسن، اشخاصی که حتی برای یک مرتبه مواد مخدر تزریق کردند، اشخاصی که داروی انسولین استفاده می نمایند، اختلالات شدید اعصاب و روان و اشخاصی که دریافت عضو داشتند، نمی توانند پلاسما اهدا کنند.


منبع:

1404/01/25
11:40:22
5.0 / ۵
27
تگهای خبر: پژوهش , تقویت , تولید , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد ساخت داروی نقص ایمنی با پلاسما سالانه چندبار میتوان پلاسما اهدا کرد
نظر شما در مورد ساخت داروی نقص ایمنی با پلاسما سالانه چندبار میتوان پلاسما اهدا کرد
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها: برتری ها، با معرفی بالاترین فناوری ها و وب سایت ها، شما را در انتخاب بهترین ها یاری می کند. دنیای فناوری، در دستان شما.