آمریکا دست از حمایت متجاوزان یمن برمی دارد؟

آمریکا دست از حمایت متجاوزان یمن برمی دارد؟ برتریها: تلاش آمریکا با هدف متقاعد کردن عربستان و امارات برای افزایش تولید نفت شکست خورده است اما کاخ سفید همچنان از این دو کشور در بمباران یمن و کشتار مردم بیگناه این کشور فقیر حمایت می کند؛ معمایی که پایگاه خبری-تحلیلی «کانتر پانچ» از آن پرده برداشته است.


عربستان سعودی و امارات در یک ائتلاف نظامی به همراه چند کشور دیگر عربی، از مارس ۲۰۱۵ جنگی را در پشتیبانی از «عبدربه منصور هادی» رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن، مقابل حوثی ها به راه انداختند؛ جنگی که تا به امروز سبب کشته شدن ده ها هزار غیرنظامی و آوارگی میلیونها نفر دیگر شده بطوریکه ائتلاف عربی یک فاجعه انسانی در فقیرترین کشور جهان عرب به وجود آورده است؛ ائتلافی که به شدت مورد حمایت آمریکا قرار دارد.
اخیرا در پی بحران اوکراین و متعاقب آن افزایش بهای هر بشکه نفت به بالای ۱۲۰ دلار و نیاز غرب به انرژی متحدان عرب، سران مقامات سعودی و اماراتی راه خودرا از آمریکا جدا کرده و به رغم ادامه حمایت کاخ سفید در اشغال یمن، از افزایش تولید و صادرات انرژی سر باز زده اند.
دست رد عربستان و امارات بر سینه بایدن
در همین ارتباط پایگاه خبری-تحلیلی «کانتر پانچ» در تحلیلی به واکاوی این وضعیت پرداخته و نوشته است که عربستان سعودی و امارات متحده عربی متحدان آمریکا هستند اما «محمدبن سلمان» ولیعهد عربستان و «محمد بن زاید» ولیعهد امارات متحده بعنوان حاکمان واقعی دو کشور، تماسهای تلفنی «جو بایدن» رییس جمهوری آمریکا را پاسخ نمی دهند.
بایدن تصمیم دارد که با آنان در مورد افزایش قیمت نفت صحبت کند. بایدن در ۸ مارس ممنوعیت واردات نفت، گاز طبیعی و زغال سنگ روسیه را به ایالات متحده اعلام نمود که بلافاصله اعمال شد. این اقدام در پاسخ حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه صورت گرفت. بایدن بعد از این تصمیم اعلام نمود که هدف قرار دادن شریان اصلی اقتصاد روسیه یک ضربه قدرتمند دیگر به ماشین جنگی پوتین خواهد بود. شایان ذکر است که ۳۶ درصد از بودجه دولت روسیه از محل درآمدهای نفتی تامین می شود.
قیمت نفت از زمان حمله روسیه به اوکراین بالا رفته است. طبق نوشته های روزنامه سراسری آمریکایی «یو. اس.آ تودی» (USA Today)، بنزین به گران ترین میزان خود در تاریخ ایالات متحده رسیده و رکورد ثبت شده در سال ۲۰۰۸ را شکسته است. میانگین قیمت هر گالن بنزین در ۹ مارس ۴.۲۵ دلار بود که نسبت به ۲.۷۹ دلار در سال قبل افزایش داشت.
بنزین به گران ترین میزان خود در تاریخ ایالات متحده رسیده و رکورد ثبت شده در سال ۲۰۰۸ را شکسته است
حدود ۷ درصد گاز آمریکا از روسیه وارد می شود؛ بدین سبب بایدن امید دارد که محمدبن سلمان و محمدبن زاید یا به زبان عامیانه «MBS» و «MBZ» را متقاعد کنند تا با افزایش تولید نفت عربستان، مانع افزایش قیمت سوخت در ایالات متحده شود ولی این امر نا ممکن بنظر می رسد.
اوپک پلاس یعنی اعضای اوپک به اضافه تولیدکنندگان بزرگ نفت، همچون روسیه نشست ماهانه خودرا در ۲ مارس برگزار کردند. این گروه بعد از این جلسه اعلام نمود که برنامه تولید توافق شده در جولای گذشته را ادامه خواهد داد. این طرح امکان افزایش متوسط ۴۰۰ هزار بشکه در روز را در ماه آوریل فراهم نمی نماید. این به هیچ وجه سبب کاهش قیمت نفت در بازار جهانی نخواهد شد.
چرا واشنگتن به پشتیبانی از اشغال یمن ادامه می دهد؟
حال این پرسش به ذهن می رسد، به رغم این که رهبران عربستان سعودی و امارات دوستان آمریکا نیستند، چرا واشنگتن به پشتیبانی از آنان در جنگ یمن ادامه می دهد؟
در سال ۲۰۱۵، ائتلافی به رهبری عربستان سعودی و امارات متحده عربی یک حمله بی خود به یمن را به راه انداختند که هدف آن حوثی های یمن بود؛ شورشیانی که سال قبل آن دولت یمن مورد حمایت عربستان را سرنگون کرده بودند.
آمریکا ازهمان روز نخست در تجاوز عربستان و امارات به یمن دست داشته و در آن شریک بوده اما دراین زمینه اطلاعات زیادی منتشر نشده است. رهبران کاخ سفید ترجیح می دهند که تمرکز خودرا بر تجاوز روسیه در اوکراین بگذارند تا این که تجاوز ایالات متحده در یمن را برجسته کنند. آمریکا با ارائه اطلاعات، کمک به هدف گیری، ارائه تدارکات جنگی و کمک به سوخت گیری هنگام پرواز هواپیماهای جنگی به این ائتلاف کمک کرده است.
جو بایدن در ۴ فوریه و در نخستین سخنرانی مهم سیاست خارجی خود متعهد شد که به حمایت ایالات متحده از عملیات تهاجمی واقع در یمن اختتام دهد اما ثابت شد که این وعده فقط یک دروغ بود برای اینکه بایدن همچنان به فروش انبوه تسلیحات به سعودی ها و اماراتی ها ادامه می دهد و هواپیماهای جنگی و قطعات یدکی ضروری را در اختیار این ائتلاف قرار می دهد.
بایدن همچنان به فروش انبوه تسلیحات به سعودی ‎ها و اماراتی ها ادامه می دهد و هواپیماهای جنگی و قطعات یدکی ضروری را در اختیار این ائتلاف قرار می دهد
«بروس ریدل» تحلیلگر سابق «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) که حالا در اندیشکده آمریکایی «بروکینگز» فعالیت می کند، یکی از کارشناسانی است که تاکید دارد بدون قطعات یدکی ایالات متحده، نیروی هوایی عربستان بلااستفاده خواهد شد.»
ایالات‎ متحده بتازگی و در ۱۲ فوریه یک اسکادران از جت های جنگنده «اف-۲۲» (F-۲۲) را برای حافظت از ابوظبی و دبی در مقابل حملات موشکی و پهپادی حوثی ها که در ژانویه شروع شد، اعزام کرد. با این وجود، سعودی ها و اماراتی ها همچنان شکایت دارند که حمایت ایالات متحده از اقدام های جنگی آنها کافی نیست. این در شرایطی است که آمریکا اصلا نباید از این قاتلان حمایت کند.
«پرامیلا جایپال»و «پیتر دیفازیو» دو تن از نمایندگان مجلس ایالات متحده اعلام نمودند که در ۲۵ مارس، در هفتمین سالگرد حمله ائتلاف سعودی به یمن، قطعنامه جدید «اختیارات جنگی برای یمن» (WPR) را ارائه دادند.
پس از آن مجلس نمایندگان آمریکا به قعطنامه متوقف کردن حمایت نظامی این کشور از جنگ ائتلاف نظامی تحت امر رژیم سعودی در یمن رای داد. از این مصوبه بعنوان اقدامی از طرف هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات برای محدود کردن قدرت رییس جمهور در عرصه سیاست نظامی آمریکا یاد شده است.
بر این اساس، این قطعنامه در مجلس نمایندگان آمریکا با ۲۴۷ رای موافق و ۱۷۵ رای مخالف تصویب گردید که رییس جمهور را موظف می کند «ظرف ۳۰ روز مشارکت نیروهای مسلح آمریکا در درگیری های نظامی در یمن و یا مواردی را که بر آن کشور تاثیرخواهد گذاشت، متوقف نماید.»
این قطعنامه، که ماه گذشته به تصویب مجلس سنا نیز رسید، در حقیقت اقدامی از طرف هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات برای محدود کردن قدرت رییس جمهوری در عرصه سیاست نظامی آمریکا تلقی شده است. از سال ۱۹۷۳ تا حالا برای اولین بار است که کنگره چنین قطعنامه ای را به تصویب می رساند.
طبق قطعنامه اختیارات جنگی برای یمن، آمریکا باید به تمام کمک های خود به جنگ عربستان و امارات مقابل یمن اختتام دهد. کنگره در سال ۲۰۱۹ این قطعنامه را تصویب اما «دونالد ترامپ» رییس جمهوری سابق آمریکا آنرا وتو کرد و بنظر می رسد بایدن نیز اقدام مشابهی دراین زمینه خواهد داشت.
طبق قطعنامه اختیارات جنگی برای یمن، آمریکا باید به تمام کمک های خود به جنگ عربستان و امارات مقابل یمن اختتام دهد. کنگره در سال ۲۰۱۹ این قطعنامه را تصویب اما ترامپ، رییس جمهوری سابق آنرا وتو کرد و بنظر می رسد بایدن نیز اقدام مشابهی دراین زمینه خواهد داشتاینک جنگ یمن به جنگ بایدن تبدیل گشته است. او نمی خواهد کنگره سیاست های خود در مورد یمن را تغییر دهد. این بدان معناست که باید آرای کافی برای لغو حق وتو وجود داشته باشد. در سال ۲۰۱۹، سنا توانست تنها ۵۳ رای از ۶۷ رای مورد نیاز را به دست آورد. ترقی خواهان در کنگره چگونه می توانند رای کافی برای تصویب این قطعنامه و بی اثر کردن وتوی ریاست جمهوری به دست آورند؟
تاکنون، مخالفان حق وتوی رییس جمهوری آمریکا تلاش نموده اند از روش اقناع برای به دست آوردن آرای کافی بمنظور خروج ایالات متحده از یمن استفاده کنند اما این روش کارساز نبوده است. در مقابل، باید از روش دیگری استفاده گردد و آن این که حامیان یمن صدمه ای را که به علت امتناع عربستان و امارات از کاهش قیمت نفت به مصرف کنندگان آمریکایی وارد می شود، بررسی و برجسته کنند.
به طور قطع، قیمت نفت بر تمام جنبه های اقتصاد آمریکا تاثیر می گذارد. بعنوان مثال، قیمت نفت تاثیر زیادی بر قیمت مواد غذایی دارد. بایدن در ۸ مارس هشدار داد که «دفاع از آزادی» در اوکراین هزینه هایی را بر مصرف کنندگان آمریکایی تحمیل خواهدکرد. هم اکنون، بنظر می رسد آمریکایی ها مایلند این هزینه ها را به خاطر اوکراین تقبل کنند اما مشخص نیست مردم این کشور تا کی دراین زمینه سکوت خواهند کرد؟
آمریکایی ها باید از دست عربستان خشمگین باشند. این خشم برای مدت کوتاهی بعد از ترور «جمال خاشقجی» روزنامه نگار مخالف عربستان در سال ۲۰۱۸ به وجود آمد برای اینکه طبق اطلاعات آمریکا مشخص شد که این جرم به دستور مستقیم محمد بن سلمان صورت گرفته است.
بعد از این رخداد و در طول جنگ قیمت نفت میان عربستان و روسیه در سال ۲۰۲۰، سرسخت ترین مدافعان سعودی در کنگره یا همان سناتورهای جمهوریخواه کشورهای تولیدکننده نفت، آماده حمله و سرزنش عربستان سعودی بودند. سناتورها چندین قانون را با هدف مجازات سعودی ها ارائه کردند. اگر سناتورها کمی برآشفته تر می شدند، احیانا کمک های آمریکا به جنگ عربستان در یمن را قطع می کردند.
نکته مهم این است که نارضایتی و اعتراض مصرف کنندگان انرژی در آمریکا در نهایت می تواند به حمایت واشنگتن از جنگ عربستان و امارات مقابل یمن خاتمه دهددر فرانسه، خشم به علت افزایش قیمت بنزین، جنبشی سیاسی به نام «ژیله ژون» یا «جلیقه زردها» را ایجاد کرد. این رویداد می تواند در ایالات متحده نیز رخ دهد.
لابی مدافعان عربستان، مخالفت شدیدی با قطعنامه اختیارات جنگی برای یمن که فروش تسلیحات به سعودی ها و اماراتی ها را قطع می کند، خواهد داشت. اگر ضرر ایالات متحده به علت افزایش هزینه های انرژی بیشتر از کسب سود آن از محل فروش تسلیحات باشد، ممکنست بر این مخالفت غلبه شود.
اما نکته مهم این است که نارضایتی و اعتراض مصرف کنندگان انرژی در آمریکا در نهایت می تواند به حمایت واشنگتن از جنگ عربستان و امارات مقابل یمن خاتمه دهد.
منبع:
https: //www.counterpunch.org/۲۰۲۲/۰۳/۱۱/the-saudis-are-not-americas-friends-so-why-is-the-us-still-supporting-the-saudi-war-on-yemen/



منبع:

1401/01/17
21:35:46
5.0 / ۵
632
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , هزینه , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد آمریکا دست از حمایت متجاوزان یمن برمی دارد؟
نظر شما در مورد آمریکا دست از حمایت متجاوزان یمن برمی دارد؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها