حجم تبادلات با برخی کشورها مثل تاجیکستان و ترکمستان ۳برابر شده دلیلش چیست؟

حجم تبادلات با برخی کشورها مثل تاجیکستان و ترکمستان ۳برابر شده دلیلش چیست؟ روزنامه ایران در یادداشتی نوشت: در تبیین رشد فاکتورهای اقتصادی همچون صادرات غیرنفتی باید میان دومقوله «افزایش درآمدهای نفتی» و «افزایش صادرات نفت» بعنوان دو حوزه مجزا تفاوت قائل شد.


عبدالمجید شیخی کارشناس اقتصادی با درج این یادداشت در روزنامه ایران می نویسد: آنچه حاصل شده نتیجه اقتدار و مصلحت دولتی است که روی کار آمده است. دولت با رفتار حکیمانه توانسته گام های مؤثری بردارد و نتیجه مستقیم آن رشد دیپلماسی اقتصادیست. به بیان دیگر خیلی از کشورها که در دولت سابق به سبب ضعف های دیپلماسی و سازش و نرمش به خرج دادن موجب شد از موضع قدرت و عناد با ما برخورد کنند درحالی که با روی کارآمدن دولت سیزدهم با نوعی از اقتدار مواجه گشتند که بسیار تأثیرگذار بود.
بعد از این که دولت سیزدهم صلابت خودرا در مقابل امریکا نشان داد خیلی از کشورهایی که با بهانه منابع پولی ما را بلوکه کرده بودند متوجه شدند چنین رفتارهایی دیگر تأثیر ندارد چونکه هیمنه و هژمونی آنها شکسته شد، در راه تبعیت از امریکا مسیر خودرا جدا کردند. حالا همین کشورها از ایران حساب می برند و با زبان نرمش با ایران سخن می گویند. از طرف دیگر رویکرد جدید این دولت زمینه بهبود روابط با همسایگان را قوت بخشید است و موجب افزایش مبادلات با کشورهای همسایه شد. به گواه آمار انتشار یافته حجم مبادلات ایران با تاجیکستان و ترکمنستان تا سه برابر بالا رفته است. همین طور افزایش نرخ صادرات به سبب تسهیلاتی است که دولت به تولید، صادرات و واردات اختصاص داد و موجب افزایش مبادلات ایران شده است.
آمارها نشان میدهد میزان مبادلات تجاری ما در ۱۰ ماه گذشته به حدود ۸۰ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سنوات گذشته این رقم بی سابقه بوده است. نکته قابل توجه دیگر آنکه فروش نفت ما در خصوص قراردادهای کوتاه مدت نیست و افزایش قیمت نفت بر قراردادهای از پیش امضا شده تأثیر نمی گذارد بلکه فروش روزانه را متأثر می کند، پس تأثیر قابل توجهی بر درآمد نفت ما درکوتاه مدت ندارد اما اگر قیمت ها ثابت شوند این افزایش قیمت بر قراردادهای آتی ایران هم تأثیر می گذارد.
با این تفاسیر بصورت متقن می توان گفت افزایش قیمت نفت تأثیری بر افزایش صادرات نفت ما نداشته است. البته که دولت هم هیچ گاه ادعای افزایش درآمد نفتی را نداشته بلکه افزایش صادرات و افزایش بازگشت درآمدهای بلوکه شده مد نظر بوده است. در ارتباط با حجم مبادلات تهاتری هم شاهد افزایش بوده ایم به ویژه در مبادله با کشورهای چین، ترکیه، عمارات و عراق این توان بیشتر دیده می شود که البته در دولت قبل، از این ظرفیت استفاده نشد.

1400/11/10
00:02:07
5.0 / ۵
743
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد حجم تبادلات با برخی کشورها مثل تاجیکستان و ترکمستان ۳برابر شده دلیلش چیست؟
نظر شما در مورد حجم تبادلات با برخی کشورها مثل تاجیکستان و ترکمستان ۳برابر شده دلیلش چیست؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها