امام خمینی(ره) ابرمرد تاریخ ساز انقلاب

امام خمینی(ره) ابرمرد تاریخ ساز انقلاب امام خمینی(ره) یکی از تأثیرگذارترین شخصیت های سیاسی و مذهبی در تاریخ معاصر ایران و جهان محسوب می شدند که بعنوان یک رهبر، نقش ارزشمند و مهمی در هدایت نهضت انقلابی مردم ایران و تشکیل حکومت اسلامی ایفا کردند.


امام خمینی (ره) از خصوصیت های شخصیتی منحصر به فردی برخوردار بودند که ایشان را به مصداق بارز فرمایش امام صادق (ع) تبدیل نموده بود که فرمودند: «مردم را با اعمالتان دعوت کنید نه تنها با زبانتان». امام(ره) همینطور با خصوصیت های بارزی همچون ساده زیستی، اخلاق نیکو، تکامل و رشد مستمر، برنامه ریزی و نظم در امور روزمره الگوی مناسبی به جوانان ارائه کردند.

زندگی و مبارزات
مبارزات امام خمینی(ره) از نوجوانی آغاز و سیر تکاملی آن به موازات تکامل ابعاد روحی و علمی ایشان از یک طرف و اوضاع و احوال سیاسی و اجتماعی ایران و جوامع اسلامی از طرفی در اشکال مختلف ادامه یافت. ایشان در دوره پهلوی اول به مبارزه با طاغوت برخاست. امام(ره) که با دقت شرایط سیاسی جامعه و وضعیت حوزه ها را زیر نظر داشت و اطلاعات خود را از راه مطالعه مستمر آثار تاریخ معاصر و مجلات و روزنامه های وقت و رفت و آمد به تهران و درک محضر بزرگانی همچون آیت اللّه مدرس تکمیل می کرد، دریافته بود که تنها نقطه امید به رهایی و نجات از شرایط ذلت بار، بیداری حوزه های علمیه و قبل از آن تضمین حیات حوزه ها و ارتباط معنوی مردم با روحانیت است.
در سالهای ۱۳۴۰ و ۱۳۴۱ خورشیدی ماجرای انجمن های ایالتی و ولایتی فرصتی پدید آورد تا امام خمینی(ره) در رهبریت قیام روحانیت ایفای نقش کند و بدین ترتیب قیام سراسری روحانیت و ملت ایران در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ خورشیدی با ۲ خصوصیت برجسته یعنی رهبری واحد امام خمینی(ره) و اسلامی بودن انگیزه ها، شعارها و هدف های قیام، سرآغازی شد بر فصل نوین مبارزات ملت ایران که بعدها با نام «انقلاب اسلامی» در جهان شناخته و ارائه شد. امام خمینی زمانی در نقش رهبری انقلاب اسلامی در سال ۱۳۴۲ ظاهر شد که سال ها قبل از آن، مراحل مختلف تهذیب نفس و جهاداکبر و کسب فضایل معنوی و معارف حقیقی را در سطوح عالیه گذرانده بود.




روش و هدف مبارزه
امام(ره) راه خود را آگاهانه برگزیده بود. در پشت سر کوله باری از تجربیات تلخ و شیرین سیاسی و مبارزاتی داشت و در پیش رو حوادثی سهمگین و مسیری پرمخاطره می دید اما او نه از گذشته و نه از آینده فرمان نمی گرفت، او به تکلیف شرعی می اندیشید و شعارش «عمل به وظیفه» بود. در منطق ایشان معنای «شکست و پیروزی» غیر آن چیزی است که در عرف سیاستمداران حرفه ای تعریف می شود. برخلاف خیلی از مبارزان بنام و رهبران و مشاهیر سیاسی جهان که نخست به هر علت و انگیزه ای وارد میدان مبارزه می شوند و آنگاه به خویشتن و نقش خود توجه کرده و شخصیتشان در چنین کشاکشی شکل می گیرد. امام(ره) می فرمودند: خدا نکند انسان قبل از آنکه خویش را بسازد، جامعه به او روی آورد و در بین مردم نفوذ و شخصیتی پیدا کند که خویش را می بازد، خویش را گم می کند.
از برجسته ترین خصوصیت های نهضت امام خمینی اعلام خط مشی مشخص در مبارزه، اتخاذ مواضع روشن و عدول نکردن از آنها و قاطعیت در پیگیری های هدف ها بود که دوست و دشمن بر آن اعتراف دارند. بررسی بیانیه ها و مواضع سیاسی امام خمینی در تمام دوران مبارزه ایشان با طاغوت و امریکا و مقایسه آن با مواضع شخصیت های روحانی و سیاسی و احزاب و گروه ها به روشنی تفاوت میزان پایبندی امام(ره) به هدف ها و عزم او بر ادامه نهضت را با دیگران نمایان می کند.
جهان، عناصر برجسته مبارز و انقلابی بسیاری به خود دیده است اما آنچه که کار امام(ره) را برجسته می کند و انقلاب او را از دیگر انقلاب ها جدا و به نهضت انبیا پیوند می دهد آن است که شخصیتی دست به کار انقلاب اسلامی در سده بیستم زد که به قول تمام افرادی که با ایشان از نزدیک آشنا بودند از بدو تکلیف تا روزهای آغاز قیام و از آن زمان تا روز کوچ و رحلت حتی یک شب نماز شب و نیایش شبانه اش ترک نشد تا چه رسد به واجبات و فرایض دینی.
رحلت امام(ره)
امام خمینی (ره) در ساعت ۲۲ و ۲۰ دقیقه روز شنبه سیزدهـم خـرداد ۱۳۶۸ خورشیدی به وصال محبوب خویش شتافته و رحلت کردند. آیت الله هاشمی در خاطرات خود می نویسد: «در این فاصله درباره کیفیت اعلان خبر و برنامه های اداره کشور و انتخاب رهبری و... مشاوره شد. در جبهه با آقای [محسن] رضایی تماس گرفتیم و دستور آمادگی کامل دادم. بالگرد و هواپیما خواست. دستور ارسال دادیم». در بامداد روز بعد یعنی ۱۴ خرداد ساعت ۷ بامداد اولین خبری که از رادیوی سراسری ایران با صدای گوینده رادیو به جهان مخابره شد به این شرح بود: «انا لله و انا ضد راجعون، روح بلند پیشوای مسلمانان و رهبر آزادگان جهان، حضرت امام خمینی به ملکوت اعلا پیوست».


انتخاب رهبری
باتوجه به اهمیت مسئله رهبری امت، مجلس خبرگان رهبری برای انتخاب جانشین امام(ره) برای نظام جمهوری اسلامی ایران، تمامی اعضای خویش را از شهرها فراخواند. همانگونه که آیت الله هاشمی در خاطراتش می نویسد: با تلفن اعضای [مجلس] خبرگان را احضار کردیم که تا فردا بامداد خودشان را به تهران برسانند. قرار شد، اعلان فوت را به پس فردا موکول کنیم؛ یعنی بعد از انتخاب رهبر و برگشت نمایندگان خبرگان به شهرها.
آیت الله امینیان نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان هم در اینباره می گوید: خبرگان هر کدام در شهر خودشان، در منزل خودشان بودند اما اجمالاً می دانستیم که حال امام خیلی وخیم است و بالاخره تقریباً گوش به زنگ بودیم که یک خبری، یک واقعه ای، یک حادثه ای واقع می شود. به ما خبر دادند که امام رحلت کرده است و فردا مجلس فوق العاده ای برقرار می شود و همه خبرگان تلاش کنند در این مجلس بسیار مهم شرکت نمایند. آقای احسان بخش نماینده امام در گیلان به ما زنگ زده بودند که یک چنین حادثه ای واقع شده است. ما آخر شب به راننده مان گفتیم که می خواهیم به تهران برویم و کار ضروری پیش آمده و لازم است که حرکت نماییم. خیلی ناراحت بودیم و خیلی هم با سرعت حرکت می کردیم.
به این ترتیب وکلای ملت در مجلس خبرگان در ۱۴ خرداد در صحن علنی مجلس دور هم جمع شدند تا در مورد آینده رهبری نظام جمهوری اسلامی ایران بعد از امام(ره) تصمیم بگیرند. جلسه روز یکشنبه ۱۴ خرداد ساعت ۹ و ۱۰ دقیقه بامداد تشکیل شد. در ابتدای جلسه آیت الله خامنه ای رئیس جمهوری وقت وصیت نامه امام(ره) را قرائت کردند. قرائت وصیتنامه ۳۶ صفحه ای در محل مجلس شورای اسلامی سابق و در مقابل اعضای مجلس خبرگان، نمایندگان مجلس، وزرا و دیگر شخصیت های سیاسی و نظامی کشور بیشتر از ۲ ساعت به طول انجامید. مسئله انتخاب رهبر برای نظام اسلامی به جلسه بعدازظهر موکول شد و در این نشست از ۸۵ عضو مجلس خبرگان رهبری، بیشتر از ۷۰ نماینده از حضور داشتند.
در جلسه بعدازظهر مهم ترین مسئله کشور که می بایست به آن رسیدگی می شد، انتخاب رهبری بود.


پس از رای اکثریت خبرگان به رهبری فردی با رای گیری مجدد و اکثریت آرا، آیت الله خامنه ای بعنوان رهبر جمهوری اسلامی انتخاب شدند و بدین ترتیب خبرگان وظیفه تاریخی خویش را به انجام رساند تا در آن شرایط حساس سکان رهبری نظام جمهوری اسلامی در دست شخصیتی والا مقام قرار بگیرد که تا به امروز توانسته اند، اقتدار این نظام را حفظ کنند.



منبع:

1400/03/15
12:44:25
5.0 / ۵
1355
تگهای خبر: شركت , علم , كیفیت , مشاوره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد امام خمینی(ره) ابرمرد تاریخ ساز انقلاب
نظر شما در مورد امام خمینی(ره) ابرمرد تاریخ ساز انقلاب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها