دولت و مجلس چه خوابی برای ارزهای دیجیتالی دیده اند؟

دولت و مجلس چه خوابی برای ارزهای دیجیتالی دیده اند؟ به گزارش برتریها درحالیکه بانک مرکزی به استناد مصوبه دولت، مبادله ارزهای دیجیتالی را غیرقانونی اعلام نموده بود، حالا دولت درخواست پیشگیری از مسدودیت درگاه های فروش رمزارز را به او داده است. باید دید در کارگروهی که برای چگونگی اقدام مقابل ارزهای دیجیتالی تشکیل شده، دولت و مجلس چه خوابی برای این بازار دیده اند؟


به گزارش برتریها به نقل از ایسنا، زمانی که پیشبینی پذیری در اقتصاد و قدرت خرید مردم کاسته می شود، مردم برای حفظ ارزش سرمایه خود پول هایشان را به سمت بازارها می برند. از آنجائیکه پارسال حجم بالایی از نقدینگی موجود در اقتصاد کشور به سمت بازار سرمایه حرکت کرده بود، بعد از ریزش های شاخص بورس، سرمایه گذاران متضرر شده برای حفظ ارزش سرمایه باقی مانده خود پول هایشان را از بازار سرمایه خارج و وارد بازار ارزهای دیجیتالی کردند.
با استقبال گسترده مردم از این بازار، بستر سو استفاده از آن هم فراهم شد؛ تا جایی که رئیس کل بانک مرکزی بارها به مردم سفارش کرد که سرمایه خویش را وارد ارزهای دیجیتالی نکنند و نسبت به ریسک های این بازار اخطار داد.
هشدارها به آنجا رسید که بعد از مدتی بانک مرکزی مطابق قانون شورایعالی مبارزه با پولشویی و مصوبه هیات دولت در سال ۱۳۹۸ از غیرقانونی بودن مبادله رمزارز بین افراد اطلاع داد و شرکت شاپرک به پرداخت یارها اعلام نمود درگاه های الکترونیکی که کسب وکارهای غیرمجاز همچون رمز ارز عرضه می کنند، مسدود خواهند شد.
مبادله ارزهای دیجیتالی، غیرقانونی یا قانونی؟
اما گزارش ها نشان می داد که این درگاه ها مسدود نشده اند و همچنان به فروش ارزهای دیجیتالی می پردازند که واکنش و نگرانی مجلسی ها را برانگیخت و رئیس مجلس در واکنش به این موضوع، در نامه ای به رئیس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی خواهان مسدودسازی درگاه پرداخت الکترونیک صرافیهای ارز دیجیتال شد.
در این بین، رئیس کل بانک مرکزی موضع خود در اینباره را اعلام نمود و اظهار داشت: تا زمان ترسیم نقشه راه در این حوزه از مسدودسازی درگاه های پرداخت صرافی ها خودداری می کند.
تا پیش از این، مصوبه دولت حاکی از غیرقانونی بودن مبادله ارزهای دیجیتالی بود اما رئیس دفتر نهاد ریاست جمهوری در نامه ای از همتی خواست که مانع از مسدودیت درگاه های فروش رمزارز شود. همین مبحث تناقض هایی در اذهان ایجاد کرد در خصوص این که تا پیش از این بانک مرکزی و دولت بر غیرقانونی بودن مبادلات ارزهای دیجیتالی تاکید می کردند؛ حالا چه شده که در مقابل ممنوعیت و مسدودیت این فعالیت ها از موضع خود پایین آمده اند؟
طرف دیگر ماجرا به وزارت اقتصاد برمی گردد که تازه ترین اظهارات وزیرش از آن حکایت می کند که باید در مقابل ارزهای دیجیتالی فعالانه عمل کرد تا ضررهای آن به حداقل و سودهای آن به حداکثر برسد.
همچنین، این وزارت خانه هفته پیش در همایش اقتصاد هوشمند به ابعاد مختلف انتشار رمز پول بانک مرکزی پرداخت که حاکی از موضع نرم تر وزارت اقتصاد به بازار ارزهای دیجیتالی بود، چونکه بیشتر اظهارات در این همایش در خصوص این بود که ارزهای دیجیتالی فعالانه به رسمیت شناخته شوند تا در این حوزه تسلیم شرایط نشویم.
برای انتشار رمز پول ملی محدودیت نداریم
در این حوزه عباس معمارنژاد_معاون وزیر اقتصاد - اظهار داشت: ارزیابی هایی که برای انتشار رمز پول ملی صورت گرفته، نشان دهنده نبود محدودیت قانونی و زیرساختی است اما از نظر فرهنگی، نهادی و سیاسی نتوانسته ایم ارزهای دیجیتالی را مطرح نماییم.
وی درباره وضعیت انتشار رمز پول در سایر کشورها هم توضیح داد: هم اکنون معادل ۸۰ درصد بانکهای مرکزی در دنیا به دنبال مطالعه برای انتشار رمزارز خود هستند و ۵۰ درصد هم درحال آماده سازی زیرساخت های انتشار رمز پول هستند و ۱۰ درصد از کشورهای دنیا هم به انتشار رمز پول خود نزدیک هستند.
معمارنژاد با تاکید براینکه حمکرانی باید هر چه زودتر درباره ارزهای دیجیتالی تصمیم بگیرد، اظهار داشت: ارزهای دیجیتالی فواید زیادی دارند که یکی از آنها کاهش احتیاج به پول و اسکناس است.
معاون وزیر اقتصاد اعتقاد دارد که باید به ارزهای دیجیتالی و رمز پول ملی توجه و درباره آنها تصمیم راهبردی گرفته شود که در آینده تسلیم سیاستگذاری راهبردی شرایط نشویم.
مواضع بانک مرکزی
پیش از این، بانک مرکزی سه موضع و برنامه خود درباره ارزهای دیجیتالی را اعلام نموده بود که طبق آن، این بانک برپایه مصوبه دولت نمی تواند معامله رمز ارز را به رسمیت بشناسد و به صرافی ها مجوز دهد تا خرید و فروش کنند. همچنین، تنها برای واردات کالا و خدمات مبادله ارزهای دیجیتالی مجاز است که مدتی پیش دستورالعمل مربوطه را بانک مرکزی به صرافی ها ابلاغ نمود.
رمز پول بانک مرکزی نکته دیگر است که مقرر است رمز پول این بانک به پشتوانه ارز و طلای بانک مرکزی منتشر شود که گفته می شود این رمز پول، باعث روان سازی مبادلات، آشنایی مردم با این نوع پول و کاهش تأثیر پایه پولی بر نقدینگی می شود.
طبق گفته کارشناسان، دلیل این که تابحال بانک مرکزی به اعطای مجوز به صرافیهای آنلاین رمز ارز ورود نکرده، این است که تصور می کند با اعطای مجوز به آنها، بایستی کلیه ریسک های آنها را هم قبول کند و انتشار رمز پول بانک مرکزی به پشتوانه طلا و ارزهای خود ضرورتی ندارد.
رمزارزها مثل بورس نشوند
حالا در شرایطی که آمارها حکایت از ورود ۱۲ میلیون ایرانی به بازار ارزهای دیجیتالی دارد و تنها پارسال روزی ۲۰۰ میلیارد تومان رمرارز معامله شده است، دولت هنوز موضع خویش را درباره این بازار مشخص نکرده است و روزی از غیرقانونی بودن این قبیل فعالیت ها خبر می دهد و روز دیگر مانع مسدودیت فعالیت آنها می شود و سرمایه گذاران ارزهای دیجیتالی را گرفتار سردرگمی و بلاتکلیفی کرده است.
سرنوشت ارزهای دیجیتالی در ایران چه می شود؟
بنابراین، برای تعیین سرنوشت ارزهای دیجیتالی در کشور لازم است که هر چه زودتر تصمیماتی در برابر این بازار و فعالان آن در داخل کشور گرفته شود که آنها گرفتار ضرر و زیان نشوند یا در صورت غیرقانونی بودن این فعالیت ها برای مردم اطلاع رسانی صورت گیرد و به شکل جدی ممنوعیت ها پیگیری شود.
البته کارگروهی هم در دولت جهت بررسی ارزهای دیجیتالی تشکیل شده است تا نحوه اقدام مقابل ارزهای دیجیتالی مشخص شود که باید منتظر ماند و دید دولت و مجلس برای ارزهای دیجیتالی چه خوابی دیده اند؟



1400/03/07
23:51:43
5.0 / ۵
1415
تگهای خبر: آنلاین , اقتصاد , پرداخت الكترونیك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد دولت و مجلس چه خوابی برای ارزهای دیجیتالی دیده اند؟
نظر شما در مورد دولت و مجلس چه خوابی برای ارزهای دیجیتالی دیده اند؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها