گمانه زنی های رسانه ای از انتخابات ریاست جمهوری

تحكیم اقتدار ملی در گرو مشاركت گسترده انتخاباتی

تحكیم اقتدار ملی در گرو مشاركت گسترده انتخاباتی برتریها: برگزاری پرشور انتخابات و حضور همگانی مردم در پای صندوق های رأی، موجب محکم تر شدن پشتوانه نظام و ناامیدی دشمنان خواهد شد. بدون شک دشمنان این مرزو بوم از پشتوانه مردمی نظام بیش از امکانات تسلیحاتی هراس دارند.


در حالی که کمتر از چهارماه تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در سال آینده زمان باقی مانده، هنوز تب و تاب انتخاباتی و سیاسی در بطن جامعه با وجود فعالیت برخی افراد و گروه ها به اوج نرسیده و نیاز است، یخ فضای سیاسی و انتخاباتی ذوب شود، به همین دلیل ضرورت دارد تا مقامات ارشد نظام به این امر حیاتی ورود کنند و به فکر چاره مناسب برای تشویق مردم برای مشارکت حداکثری باشند. بررسی روزنامه ها، تارنماها و خبرگزاری های داخلی نشان میدهد که رسانه های داخلی از الان به بررسی جنبه های مختلف انتخابات ریاست جمهوری پرداخته اند.

رسانه های اصلاح طلب
رقابت باشد، مردم رأی می دهند
روزنامه همدلی به گفت و گو با ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا پرداخت و نوشت: «مهم ترین مسئله برای افزایش مشارکت مردم در هر انتخاباتی این است که مردم اعتماد و اطمینان به کارآمدی نظام سیاسی حاکم را از دست ندهند. به میزانی که این اعتماد و اطمینان به کارآمدی و سلامت آن نظام سیاسی کم شود، رغبت مردم برای حضور در انتخابات ها افزایش یافته و به میزانی که اطمینان مردم کم شود، حضور مردم پای صندوق های رای نیز کاهش خواهد یافت. این مسئله نیاز به برنامه ریزی و عملکرد طولانی مدت دارد و چیزی نیست که طی ماه نزدیک به انتخابات بتوان آنرا سر و سامامان داد.» ایمانی با اشاره به این که «متاسفانه ما الان در وضعیت خوبی از جهت مشارکت سیاسی در انتخابات قرار نداریم»، تصریح می کند: «بعد از این عامل با سلسله مراتب پایین تر مسائل دیگری نیز موثر است. انتخابات در شرایطی باید اجرا شود که فضای کشور، فضایی آلوده و مسموم نباشد. فضای تهمت زدن، افشاگری، تخریب شخصیت های کاندیداها نباید وجود داشته باشد؛ چونکه اگر چنین فضایی حاکم باشد، مردم برای حضور در پای صندوق های رای دلسرد می شوند.»

نامه۳۷ صفحه ای خاتمی به رهبری
روزنامه آرمان ملی به بازتاب نامه سیدمحمد خاتمی رئیس جمهور پیشین ایران به رهبری پرداخت و نوشت: سیدمحمد خاتمی به رهبر انقلاب نامه نوشته و خواسته برای رفع مشکلات کشور پیشقدم شود.«در نامه خاتمی چالش ها و موضوعات پیش روی نظام مطرح شده و از رهبری رهنمود خواسته است. ظاهرا در نامه به مسائلی همچون مذاکرات با آمریکا و انتخابات ۱۴۰۰و حصر نیز اشاراتی شده و از آیت ا... خامنه ای درخواست شده که این مسائل در دوره کنونی حل شود، برای اینکه اگر این مسائل به صورت حل نشده به آینده موکول گردد، مشکلات سختی برای جمهوری اسلامی به جا خواهد گذاشت.» این نامه با بیان سابقه و گذشته سیدمحمد خاتمی و خانواده او و اینکه «من که بودم و که هستم» شروع شده و با دغدغه هایش برای انقلاب ادامه یافته و با طرح این سوابق بر این پیام تاکید شده که او «هیچگاه مقابل انقلاب و رهبری و حاکمیت» نیست. سیدمحمد خاتمی در ادامه نامه از نقش مهم آیت ا... خامنه ای در محوریت انقلاب سخن گفته و خواسته که رهبری از این نقش برای حضور همه نیروهای سیاسی استفاده نماید.

در سیاست آرمان گرایی خطاست
روزنامه شرق به گفت و گو با حسین مرعشی پرداخت و نوشت: کار اصلاح طلبان دشوار است. اصلاحات تا امروز بیشتر متوجه اصلاحات سیاسی بوده و آنها هم ذخیره خیلی زیادی که رو نکرده باشند، ندارند. در عرصه اقتصادی، اجتماعی، آموزش وپرورش و ساختارهای سیاسی به اصلاحات نیاز داریم. مسائل ایران درحال تلنبارشدن روی هم است و حل آنها از عهده یک گروه اصلاح طلب برنمی آید. بلکه باید فراتر از یک جناح به اشتراک نظرهایی برسند. مجموعه جناح های سیاسی کشور در تعامل با رهبری باید به این نتیجه برسند که لازم است اصلاحات واقعی در کشور اتفاق بیفتد. این اصلاحات الزاما سیاسی نیستند که نشود توافق کرد. حداقل در بخش مسائل اجتماعی، آموزشی و اقتصادی شاید بتوان زودتر به توافق رسید. چطور امکان این مسئله وجود دارد؟ این نقطه جوش باید به کجا برسد که اجماع صورت بگیرد؟ آیا امیدی به اجماع دارید؟ شخصا فکر می کنم اصلاحات کوتاه مدت و بنیان گذاری اصلاحات آموزشی و اجتماعی پایدار راهش دولت می باشد. اگر هنوز هم دولت و رئیس جمهور خردمند، (نه الزاما به لحاظ سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا) فارغ از منافع جناحی و فردی بتواند روی کار بیاید، می تواند در این جهت خیلی مؤثر باشد.

فارغ از تمام گرایش های سیاسی مسئول اجرای دقیق قانون انتخابات هستیم
خبرگزاری برنا به بازتاب سخنان محمد علی شجاعی استاندار خراسان شمالی درباب چگونگی برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ پرداخت و آورد: اجازه هیچ بحث جانبداری به هیچ مدیری را نمی دهیم مدیر فقط باید به به میزان مشارکت کمک نماید و دیگر هیچ حقی ندارد و ما مسئول اجرای دقیق قانون انتخابات هستیم. باید به تمام مردم این اطمینان را بدهیم که رای آنان در صحت و سلامتی خوانده می شود. شجاعی مولفه پشتیبانی و فن آوری رو دو حوزه بسیار مهم در امر برگزاری انتخابات دانست و اضافه کرد: امکانات تمام دستگاه های اجرائی باید برای این دو حوزه بسیج شود. برای ما برنده و بازنده ها مهم نیست بلکه برگزاری انتخابات سالم بسیار مهم می باشد. معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار نیز در این جلسه اضافه کرد: انتخابات یک رویداد ملی و اتفاق بزرگ است و ما مسئول اجرای قانون انتخابات هستیم. در طول ایام گذشته با مشارکت حداکثری عملکرد خوبی را در سطح کشور رقم زدیم و مشکلات موجود نتوانست این انتخابات را تحت تاثیر خود قرار دهد.

آیا رئیسی و قالیباف وارد انتخابات ریاست جمهوری می شوند؟
خبرگزاری ایسنا به گفت و گو با ناصر ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی کشور پرداخت و آورد: اصل بر این است کسانی که مسئولیت ریاست یک قوه را دارند، در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکنند، اما مسئله انتخابات ریاست جمهوری خیلی مهمست و اگر افراد توانمندی در این انتخابات شرکت نکنند احتمال حضور رئیسی یا قالیباف وجود دارد. آقای رئیسی واقعا خودش تمایل ندارد وارد انتخابات شود، برای اینکه اقدامات وی در قوه قضاییه متوقف می ماند، اما عده ای از جریان های سیاسی تمایل دارند که به خاطر اهمیت جایگاه ریاست جمهوری، وی وارد انتخابات شود. به هر حال اهمیت جایگاه ریاست جمهوری از ریاست قوه قضائیه بیشتر است. این افراد معتقدند که آقای رئیسی هم میان اصولگرایان و هم میان اصلاح طلبان رای دارد. در حقیقت مسئله آنها اهمیت جایگاه ریاست جمهوری است.
وی افزود: هم اکنون انتخاب این نیست که آقای رئیسی قوه قضائیه را انتخاب نماید یا خانه نشین شود. ما در مورد این مساله بحث نمی نماییم، بلکه مقایسه ما بین ریاست قوه قضائیه و ریاست جمهوری است و کسانی که از آقای رئیسی دعوت می کنند معتقدند ریاست قوه مجریه با اهمیت تر از ریاست قوه قضائیه است.

جایگزین قالیباف کیست؟
روزنامه شرق در گزارشی نوشت: اگر ادعای محسن پیرهادی، درست باشد و برخلاف برخی شایعات و اخبار حکایت های پشت پرده نداشته باشد، کار برای اصولگرایان سخت خواهد شد. دو چهره مطرح و پرشانس اصولگرایی به فاصله کوتاهی کنار رفته اند و حالا پیداکردن فرد یا افرادی با این میزان اجماع روی آنها کار بسیار سختی است. پیرهادی خبر از عدم تمایل و تصمیم رئیس مجلس برای ورود به رقابت های انتخاباتی ۱۴۰۰ داده است. ادعایی کمی عجیب و برخلاف همه انتظارات از مشی غایی سیاسی قالیباف، خصوصاً سکنات تاکتیکی یک سال اخیرش. عضو سابق شورای شهر و چهره نزدیک به قالیباف که با او به مجلس رفت و عضو هیئت رئیسه مجلس شده به فارس گفته است: آقای قالیباف در پاسخ به درخواست برخی نمایندگان برای نامزدی وی در انتخابات ۱۴۰۰ گفته است که باتوجه به شرایط حساس کشور و مشکلات اساسی مردم، مهم ترین موضوع، پیروزی جبهه انقلاب و تشکیل دولتی کارآمد بمنظور حل مشکلات مردم است. آقای قالیباف ضمن اینکه تمرکزشان را معطوف به وظایف خود در مجلس کرده اند، تاکید دارند که بنای کاندیداتوری در انتخابات را ندارند و می گویند همه نیروهای انقلاب موظف می باشند تلاش کنند تا هرچه سریع تر با وحدت، تمام ظرفیت های خودرا متمرکز بر موفقیت گزینه واحد کنند.

عصر پایداری
روزنامه اعتماد به بررسی حضور چهره های شاخص در انتخابات ۱۴۰۰ پرداخت و در گزارشی نوشت: سیدحسین نقوی حسینی، رئیس ستاد سعید جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ و نماینده نزدیک به جبهه پایداری مجالس هشتم، نهم و دهم که به ویژه چندسال پایانی دوران نمایندگی اش که در قامت سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی، از چهره های شاخص جریان پایداری در پارلمان بود، از چندماه پیش و در شرایطی که اغلب سیاسیون با کلی گویی درباره انتخابات، از صحبت درباره مصادیق کاندیداتوری و دیگر مباحث انضمامی تر انتخاباتی پرهیز می کردند، به نسبت صریح تر از سایرین از شرایطی صحبت می کرد که درصورت کاندیداتوری رییسی، نه قالیباف، نه جلیلی و نه دیگر گزینه های احتمالی اصولگرا شانسی برای رقابت که ندارند هیچ، اساسا در میدان رقابت باقی نمانده و دسته جمعی به نفع رییسی کنار می روند. اما اگر رییسی آن طور که آن زمان محتمل بود، وارد گود نشده و اعلام کاندیداتوری نکند، آن وقت برخلاف دیدگاه برخی اصولگرایان، قالیباف شانس اول و آخر اصولگرایان نخواهد بود و تازه آن زمان است که رقابت انتخاباتی درون جریانی برای رئیس این روزهای مجلس و کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری آینده شروع می شود. نقوی حسینی معتقد بود که در این صورت، سعید جلیلی اگر نه بیشتر از قالیباف، دست کم به اندازه او شانس دارد تا مورد اجماع اصولگرایان قرار گرفته و بعنوان کاندیدای نهایی محافظه کاران به مصاف کاندیدای اصلاح طلبان و دیگر کاندیداهای احتمالی برود.

رسانه های اصولگرا
مردم بدانند که تعیین سرنوشت کشور و آینده ایران در گرو رأی آنها است
خبرگزاری فارس به بازتاب سخنان زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی پرداخت و آورد: نماینده تهران با اعلان اینکه مردم بدانند که تعیین سرنوشت کشور و آینده ایران در گرو رأی آنها است، اشاره کرد: این بالاترین دلیل برای مشارکت حداکثری مردم است و اقشار مختلف با هر نظر و سلیقه ای می بایست به شکل پرشور در انتخابات شرکت نمایند تا آینده ای مطمئن را برای ایران رقم بزنند. مردم باید برمبنای سوابق افراد و شایستگی ها و توانمندی هایی که یک کاندیدا نیاز است برای حضور در چنین مسند مهمی داشته باشد، انتخاب خودرا با تحقیق، مطالعه و رجوع به نخبگان و گروه های مرجع انجام دهند تا دولتی توانمند، دلسوز، پرکار و کارآمد انتخاب گردد. اگر شخصی با این خاصیت ها انتخاب شود، می توان امیدوار بود که ان شاءالله مشکلات به حداقل برسد و ناکارآمدی این دوره هشت ساله تا حدی ترمیم بشود تا آینده ای درخشان برای کشور با کمک مردم رقم بخورد.

شاخص های انتخاباتی اصلاحات به روایت عطریانفر
روزنامه خراسان به گفت و گو با بهزاد نبوی عضو شورای مرکزی کارگزاران پرداخت و نوشت: کارگزاران در انتخابات اسفندماه رویکرد متفاوتی با جریان اصلاح طلبان نداشت. مجموع جمع بندی اصلاحات در آن زمان این بود که کسانی که می خواهند برای انتخابات فعال باشند می توانند فعال باشند و کسانی هم که نمی خواهند می توانند فعال نباشند در نهایت هم بالای ۶۰ درصد احزاب دوم خردادی انتخابات را تایید کردند، فعال بودند و فهرست هم دادند... ما در دوم خرداد بنا داریم حول محور آقای خاتمی به انتخابات ورود و شخصیت جامع الاطرافی را پیدا نماییم که اولا مردم ایران به او حس و نگاه مثبتی داشته باشند. ثانیا مورد اجماع نخبگان اصلاح طلبی به ویژه جریان های محوری باشد و ثالثا این که شخصیتی انتخاب گردد که بزرگان نظام به او حساسیتی نداشته باشند. درباب آقای نبوی هم باید اظهار داشت که بهترین کسی است که می توانست به ریاست این نهاد انتخاب گردد چونکه نه فقط مورد احترام قاطبه احزاب اصلاح طلبی است بلکه مورد حمایت آقای خاتمی هم هست.

روزنامه فرهیختگان در تیتری با عنوان فعال شدن سیدمحمدخاتمی در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ نوشت: رسانه های نزدیک به سید محمد خاتمی رئیس دولت اصلاحات از ارسال نامه ای با امضای او به رهبر انقلاب خبر می دهند. هر چند ساعتی پس از آن که این رسانه ها خبر را منتشر نمودند، سید علی خاتمی برادر و رئیس دفتر خاتمی در متنی اصل نامه را تایید نمود و درباره جزئیات آن نوشت «آنچه به این مقدار راجع به محتوای نامه بیان می شود ناشی از حدسیات و گمانه زنی است»روزهای اخیر در فاصله سه ماه و نیمه تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ منابع نزدیک به خاتمی از تحرکات انتخاباتی او برای ساماندهی فعالیت اصلاح طلبان خبر می دادند، حالا انتشار خبر نامه خاتمی به رهبری به نحوی که از آن کوشش برای نزدیک شدن به حاکمیت و نوعی «اعلام حضور در دایره انقلاب» برداشت می شود در همان راستای کارهای انتخاباتی تعریف می شود. رسانه های اصلاح طلب می گویند خاتمی در این نامه گفته «هیچ گاه مقابل انقلاب و رهبری و حاکمیت نبوده است». منابع رسمی هنوز اطلاعات بیشتری از این نامه منتشر نکرده اند ولی موضوعی که روشن است اصلاح طلبان تلاش می کنند زمینه های حضور در انتخابات با کاندیدا یا کاندیداهایی مشهور فراهم آورند.

اهمیت مشارکت حداکثری در انتخابات سال آتی برای حل مشکلات داخلی و بین المللی
خبرگزاری فارس در گزارشی درباب اهمیت انتخابات ریاست جمهوری نوشت: یکی از ارکان مهم نظام اسلامی، مردم هستند که ظهور و بروز مردم در قالب برگزاری انتخابات مختلف ریاست جمهوری، مجلس، خبرگان رهبری، شوراها و... آشکار می شود و مصداق و نمونه بارزی از دموکراسی و مردم سالاری دینی در کشور است. انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در سال آینده درحالی برگزار می شود که شرایط کشور و مردم نسبت به انتخابات های پیشین خاص بوده، تحریم های ظالمانه از یک سو، شیوع ویروس کووید ۱۹ از طرف دیگر و سم پاشی گروه های معاند داخلی و خارجی از طرف دیگر مشارکت و حضور حداکثری مردم را تهدید می کند.



منبع:

1399/12/10
22:44:20
0.0 / ۵
1347
تگهای خبر: اقتصاد , شركت , نمایندگی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد تحكیم اقتدار ملی در گرو مشاركت گسترده انتخاباتی
نظر شما در مورد تحكیم اقتدار ملی در گرو مشاركت گسترده انتخاباتی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها