واكسن كرونا و دوگانه فقر و غنا

واكسن كرونا و دوگانه فقر و غنا به گزارش برتریها روزنامه همدلی در یادداشتی نوشت: ساخت چندین واکسن در دستور کار دانشمندان قرار گرفت. تست موفقیت آمیز مراحل سه گانه واکسن فایزر بعنوان یکی از واکسن های مؤثر بر بیماری کووید -۱۹ سبب ایجاد موج مثبت و امیدواری در تمام عرصه های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و روانی مردم سراسر جهان شد.


روزنامه همدلی ۱۳ دی یادداشتی به قلم محسن اورکی کوه شور دکتری سیاست گذاری عمومی منتشر نمود که در گزیده ای از آن آمده است: زندگی از حرکت ایستاد. دستور توقف به تمام دلخوشی ها، انگیزه ها، حرکت، تلاش و برنامه ریزی در تمام عرصه ها توسط بیماری کرونا خبری ناگوار برای جهانیان در سال ۲۰۲۰ بود. هواپیماها از پرواز، قطارها از حرکت، اتوبوس ها از جاده بازایستادند. دیدار عزیزان، دست بوسی پدر و مادرها، پدربزرگ ها و مادربزرگ ها حتی در تحویل سال به یک باره قطع و به ناگاه بین همه فاصله افتاد؛ اگر کسی تن به رعایت این فاصله و جدایی نمی داد دیدار به قیامت می شد و در جایگاه ابدی سینه قبرستان در غربتی مظلومانه بدون مشایعت دوستان و عزیزان به خاک سپرده می شد.
در عرصه اقتصاد، نفت که در آغاز این بلیه به ناگهان به زیر ۱۰دلار در بشکه رسیده بود الان ۵۰دلار و بالاتر را هدف گرفته است؛ شواهد و قرائن خبر از برگشت امید و تلاش در بازار انرژی، چرخش چرخ های کارخانجات تولیدی در تمامی عرصه ها و بازگشت رونق تولید را نشان داده است. بازار طلا که در آغاز این بیماری به علت عدم اطمینان مردم به سایر بازارهای سرمایه میل بی سابقه ای به جهش پیدا کرده بود و تا نزدیک ۲۰۰۰ دلار در هر اونس رسیده بود تا حدودی آرام ورام شده به صورتی که روز گذشته هر انس طلا به کمتر از ۱۹۰۰ دلار کاهش یافته است. بازار بورس های بزرگ رفته رفته رونق باردیگر یافته و شاخص ها مثبت شده اند. اغلب کشورهای متمول و ثروتمند جهان دست به کار خرید این واکسن ها بخصوص واکسن فایزر شده اند و از سایر انواع واکسن ها هم پیش خرید و سفارش داده اند. طبق گزارش تفصیلی روزنامه لیبراسیون چاپ فرانسه کشورهای ثروتمند جهان که تنها ۱۴درصد جمعیت دنیا را دارند تابحال ۵۷ درصد این واکسن ها را خریداری نموده اند. ۶۷ کشور که بنیه اقتصادی ناچیز یا متوسطی دارند تابحال موفق به خرید نشده اند یا اگر هم خرید کرده اند درصد ناچیزی بوده است. شیرینی و حلاوتی که ساخت واکسن در کام همه جهانیان ایجاد کرد به مانند بارانی باردیگر نهال امید را در وجود همه زنده کرد.
حیف که دنیای صنعتی و توسعه یافته یا همان اغنیاء و ثروتمندان شیرینی این کار سترگ و انسانی را در کام جوامع فقیر تا حد زیادی کم کردند و گویی که به قول شادروان پروین اعتصامی رسمی ابدی است که: «پروین توانگران غم مسکین نمی خورند/ بیهوده اش مکوب که سرد است این حدید.» شاید علیرغم هوش و ذکاوت ابزاری که کشورهای توسعه یافته یا ثروتمند دارند هنوز درس لازم را از این بیماری جهانی نگرفته اند که در جهان به هم پیوسته و متصل کنونی حیاط خلوتی برای کسی باقی نمانده است. اگر قبلاً همه در اتاق های شیشه ای سکونت داشته و شکننده بود اینک کرونا آنان را به اندازه حجم یک ویروس به هم نزدیک کرده است که سخت کشنده است. باید درک کنند که اگر می خواهند در جهانی امن و عاری از کرونا زندگی کنند، زمان اختصاصی سازی گذشته است و لاجرم نوع نگاه شان را وسعت بخشیده و کل گیتی را ایمن و واکسینه کنند تا خود ایمن بمانند.
انتظار می رود سازمان های بین المللی زیر مجموعه سازمان ملل متحد همچون سازمان جهانی بهداشت، سازمان های غیر دولتی خارجی و داخلی تلاش کنند تا با برجسته کردن خطای فاحش کشورهای ثروتمند در تهیه و انبار بیش از اندازه نیاز مردمان شان، اهمیت تلاش همدلانه آحاد جامعه جهانی در محو این بیماری همه گیر را متذکر و یادآوری کنند که درس بزرگ کووید - ۱۹ را که: «بنی آدم اعضای یک پیکرند/که در آفرینش ز یک گوهرند/ چو عضوی به درد آورد روزگار / دگر عضوها را نماند قرار» با گوش جان بشنوند و خاطرنشان شوند که این جهان خیلی کوچک و به هم فشرده شده است و اگر برای حفظ جان خودتان هم که شده دست سایر کشورهای جهان را باید گرفت.
بدون تردید و به استناد یافته های علمی در مورد بیماری کرونا تعلل و افتادن در دوگانه فقیر و غنی چنانکه کشورهای ثروتمند دنیا عمل کرده اند، چاره و درمان شکست این بیماری نخواهد بود و اگر بنا به هر علتی مراقبت و احتیاط لازم صورت نگیرد و به زعم خیلی از متخصصان ابتدا فقرا و کسانی که بنیه اقتصادی ضعیفی دارند در اولویت واکسیناسیون قرار نگیرند، فقر فقرا عیش اغنیاء و ثروتمندان را به کام آنان تلخ و به باد خواهد داد. استفاده از کمک و به مشارکت طلبیدن مردم در این امر انسانی و حیاتی در کنار ایفای نقش دولت بعنوان متولی اصلی این مهم تا ریشه کنی این بیماری همه گیر به صورت مداوم و شفاف می تواند گره گشا باشد.



منبع:

1399/10/13
23:22:42
0.0 / ۵
1265
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , خرید , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد واكسن كرونا و دوگانه فقر و غنا
نظر شما در مورد واكسن كرونا و دوگانه فقر و غنا
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها