كاهش واردات مسافری آیفون
برتریها: بگفته انجمن واردکنندگان موبایل، تغییر شیوه نامه رجیستری گوشیهای مسافری از مهرماه، موجب کاهش چشم گیر واردات مسافری آیفون شده است و اما با این وجود، سوءاستفاده از رویه مسافری هرچند کم، اما همچنان ادامه دارد.
به گزارش برتریها به نقل از ایسنا، طرح رجیستری یا شناسنامه دار کردن تجهیزات سیمکارت خور بعنوان راهی برای مبارزه با قاچاق عنوان شد. یکی از این راه های دور زدن رجیستری در ابتدا، واردات چمدانی گوشیهای مسافری بود؛ برای اینکه افرادی که به این شیوه گوشیهای خودرا وارد می کردند، از پرداخت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده معاف بودند و بعد از آن نیز برخی واردکنندگان غیررسمی و قاچاقچیان گوشی جهت استفاده از گوشیهای قاچاق، از اطلاعات مسافران واقعی استفاده می کردند.
برای مقابله با این موارد، گمرک ایران مدتی پیش اعلام نمود برمبنای تصمیم ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مصوبه ۲۷ مرداد ماه و در امتداد جلوگیری از سوءاستفاده از اطلاعات مسافرین ورودی برای رجیستری گوشی تلفن همراه، از ۱۲ مهرماه امسال، اظهار و ثبت تلفن همراه مسافران، صرفا در محل مبادی ورودی کشور و بعد از احراز هویت دقیق و تشخیص غیرتجاری بودن و طی تشریفات گمرکی در لحظه ورود به کشور انجام و از هرگونه ثبت غیرحضوری تلفن همراه مسافری و پس از خروج از گمرکات اجرائی مبادی ورودی، توسط مسافران ممانعت می شود.
در این راستا انجمن واردکنندگان موبایل در توییتر نوشت: تغییر شیوه نامه رجیستری گوشیهای مسافری از مهرماه، موجب کاهش چشم گیر واردات مسافری آیفون شده است. اردیبهشت ماه ۴۳ هزار دستگاه و آبان ماه، ۴۰۰۰ آیفون مسافری وارد کشور شد. سوءاستفاده از رویه مسافری هرچند کم، اما همچنان ادامه دارد.
این انجمن قبل از این عنوان کرده بود: در ۱۲ ماه گذشته، ۱۵.۶ میلیون دستگاه موبایل بوسیله دو رویه تجاری و مسافری وارد کشور شد که در همان مدت، ۱۴.۸۵ میلیون دستگاه موبایل توسط مصرف کننده ایرانی خریداری و حالا در شبکه فعال است. آبان ماه امسال مجموعا ۹۷۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شد، در صورتیکه مصرف موبایل آبان ۹۹۰ هزار دستگاه بوده است.
با این وجود، به سبب تشکیل صف های طولانی و چندساعته که منجربه تعلل مسافران و بی توجهی به پروتکل های بهداشتی جلوگیری از شیوع ویروس کرونا شده بود، معاون فنی گمرک بار دیگر با بیان خبر غیرحضوری شدن پروسه رجیستری عنوان نمود از تاریخ یک دی ماه، ثبت اطلاعات مسافر و مشخصات گوشی تلفن های همراه در بدو ورود و پیش از خروج از سالن مسافری بعد از اظهار گوشی از طرف مسافر و رویت آن توسط متصدیان گمرکات اجرائی و ثبت اطلاعات آن بوسیله بارکدخوان انجام می شود و بقیه مراحل غیرحضوری است.
منبع: bartariha.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد كاهش واردات مسافری آیفون