گوش به زنگ در اتاق بیضی
به گزارش برتریها روزنامه كیهان در مطلبی نوشت: اگر هر كس در هر جایگاه و مسئولیتی كه قرار دارد به صورت حداكثری و بی وقفه، عمل به وظیفه خودرا در دستور كار قرار دهد، گامی مهم و اساسی در مایوس كردن آمریكا در رسیدن به رویای ضدایرانی خود برداشته است.
روزنامه کیهان ۳۰ مهر یادداشتی به قلم محمد صرفی منتشر نمود در گزیده ای از آن می خوانیم: رئیس جمهور آمریکا بامداد یکشنبه در جمع هوادارانش در ایالت فلوریدا بار دیگر از توهمات خود درباره ایران گفت. ترامپ در این سخنرانی انتخاباتی مدعی شد؛ «وقتی ما (انتخابات را) ببریم، اولین تماسی که من دریافت خواهم کرد، از جانب ایران خواهد بود، چون اقتصاد آنها به سبب تحریم ها سمت جهنم می رود و آنها خواهند اظهار داشت که بیایید توافق نماییم.» ترامپ قبل از این نیز بارها چنین ادعایی را مطرح کرده است. او هفته پیش هم گفته بود؛ «احتمالاً نخستین تماسی که پس از پیروزی در انتخابات خواهم داشت، از جانب ایران است که برای توافق با من می میرند.»او در مصاحبه با برنامه رادیویی «راش لیمبو» هم اظهار داشته بود: «اگر برنده شوم، ظرف یک ماه با ایران توافق فوق العاده ای خواهم کرد.» اردیبهشت ماه پارینه ترامپ اظهار داشته بود: «کاری که آنها باید بکنند این است که با من تماس بگیرند و با هم بنشینیم. ما می توانیم به توافق برسیم... آنها باید تماس بگیرند.» ترامپ چنان در این توهم خود غرق بود که دولتش همان روزها شماره تلفنی را هم در اختیار سوئیس- حافظ منافع آمریکا در ایران- گذاشته بود تا مقامات ایران بتوانند با آنها تماس بگیرند!
لیست اظهارات ترامپ در این خصوص طولانی است. نخستین اظهار نظر وی در این خصوص به نمایش تلویزیونی خروج از برجام در اردیبهشت سال ۹۷ بازمی گردد. وی در مراسم امضای خروج رسمی آمریکا از توافق هسته ای سخنرانی مفصلی کرد و در انتهای آن اظهار داشت: «رهبران ایران طبعاً خواهند اظهار داشت که از مذاکره درباره یک توافق جدید خودداری خواهند کرد؛ آنها از این کار خودداری می کنند و اشکالی هم ندارد. احتمالاً اگر من هم جای آنها بودم، همین را می گفتم. اما حقیقت این است که آنها خواهان یک توافق تازه و پایدار خواهند بود؛ توافقی که به سود همه ایران و مردم ایران باشد. وقتی آنها این را بخواهند، در آن زمان من آماده، مایل و قادر به انجام آن خواهم بود.» او چند هفته بعد در کنفرانس خبری خود در حاشیه اجلاس ناتو در بروکسل هم اظهار داشت: «به شما می گویم در یک نقطه مشخص آنها با من تماس می گیرند و می گویند که بیایید توافق نماییم.»
این موضع پرتکرار رئیس جمهور آمریکا که از طرف بعضی از دیگر مقامات بلندپایه این کشور نیز بارها تکرار شده را از چند منظر می توان تحلیل و بررسی کرد و نکاتی درباره آن گفت؛- تکرار چندباره این مسئله، قبل از هر چیز نشان دهنده نیاز ترامپ به مذاکره با ایران است. این مساله وقتی روشن تر می شود که هرچه به موعد انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا نزدیک تر می شویم، فاصله زمانی تکرار این ادعا کاهش شایان توجهی یافته و از چند ماه یک دفعه به هفتگی و حتی روزانه رسیده است. در واقع ترامپ می خواهد مخاطبان خودرا اقناع کند که سیاستش درباره ایران کارآمد بوده و آنها فقط باید بیشتر صبر کنند تا نتیجه آنرا ببینند. او قول داده بود توافقی بهتر از برجام برای آمریکا به ارمغان آورد. توافقی که هم مادام العمر باشد و هم مسئله موشکی و منطقه ای را شامل شود. برای رئیس جمهور پرمدعایی که خروج از برجام را یکی از بزرگ ترین دستاوردهای سیاست خارجی خود عنوان می کند، ناکامی در رسیدن به آنچه خیال می کرده و وعده داده، سنگین و غیرقابل هضم است.
برای درک میزان نیاز دولت آمریکا به کشاندن ایران پای میز مذاکره، توجه به این روایت نیویورک تایمز از طرح ابلهانه پمپئو وزیر خارجه و رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی کاخ سفید جالب است. این روزنامه می نویسد این دو مقام آمریکایی اسفندماه سال ۹۸ طرحی را ارائه می دهند که حمله ای محدود به نیروهای نظامی ایران در خلیج فارس صورت گیرد تا بعد از آن ایران مجبور شود پای میز مذاکره با آمریکا برود! طرح با مخالفت جدی مقامات ارتش آمریکا روبه رو شده و در نهایت رد می شود.
منبع: برتریها
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد گوش به زنگ در اتاق بیضی