انواع باتری لیتیومی و كاربرد آنها

انواع باتری لیتیومی و كاربرد آنها باتری های قلمی این امكان را فراهم كرده اند تا بتواند در مكان هایی كه نمی تواند به برق دسترسی داشته باشد هم از وسایل الكترونیكی استفاده كند.


اگر به دنبال باتری های قلمی و کسب اطلاعات در خصوص آن ها رفته باشید یا از وسایلی مانند لپ تاپ ها و دوربین های عکاسی استفاده کرده باشید حتما یک بار نام باتری لیتیومی را شنیده اید.

اما تا چه اندازه راجع به این باتری ها میدانید و از نحوه کارکرد آن ها سر در می اورید؟ اگر علاقه مند هستید تا بیشتر در خصوص این باتری ها بدانید با ما همراه باشید.

 

باتری قلمی

باتری های قلمی از سال ها پیش وارد عرصه زندگی بشر شده اند و در بسیاری از زمینه ها این امکان را برای بشر فراهم کرده اند تا بتواند به راحتی و در مکان هایی که نمی تواند به برق دسترسی داشته باشد باز هم از وسایل الکترونیکی استفاده کند.

جالب است بدانید که باتری ها در ابتدای تولید به هر شکل و فرمی تهیه نمی شدند و لذا نمی توانستید برای هر وسیله ای باتری مخصوص به آن را پیدا کنید.

اما در سال هایی بعد کارخانجات تولید باتری بر آن شدند تا باتری ها را در ابعاد استاندارد جهانی به تولید برسانند تا شرکت های تولید کننده وسایل الکترونیکی بر اساس آن ها وسایل الکترونیکی خود را طراحی و تولید کنند.

امروزه باتری ها در ابعاد استاندارد قلمی، نیم قلمی، کتابی، سکه ای و در دسته های قابل شارژ و غیر قابل شارژ به تولید میرسند. اما تاریخچه دقیق تر باتری های قلمی بر اساس ترکیبات سازنده آن ها چگونه است؟

اولین باتری قلمی که بشر اقدام به تولید گسترده آن کرد باتری نیکول کادمیوم بود که بعد ها نتایج نشان دادند که این نوع باتری برای محیط زیست بسیار خطرناک است و زمانی که این باتری ها به اتمام میرسیدند به صورت جداگانه جمع اوری میشدند.

به همین دلیل این باتری ها از بازار کنار رفتند و پس از آن ها باتری نیکول ترکیب فلز که از آهن به عنوان کاتد استفاده میکرد وارد بازار شدند و به سرعت جایگزین باتری های نیکول کادمیوم شدند.

این باتری ها بسیار امن بودند و دیگر نیازی به نگرانی در خصوص محیط زیست برای این باتری ها وجود نداشت. اما پیشرفت تکنولوژی باتری ها در اینجا پایان نپذیرفت.

باتری های دیگری هم چون باتری الکالاین غیر قابل شارژ نیز تولید شدند و مورد استفاده قرار گرفتند اما آنطور که باتری های نیکول ترکیب فلز مورد توجه عموم قرار گرفتند باتری های الکالاین مورد توجه نبودند.

پس از آن که تکنولوژی باتری های قابل شارژ به بازار جهانی راه پیدا کرد شرکت های متعددی اقدام به تولید باتری های قابل شارژ مانند Lithium-ion battery کردند و این باتری ها به سرعت بازار وسایل الکترونیکی را در بر گرفتند.

 

باتری لیتیوم یون

همانطور که میدانید ساختار یک باتری به این صورت است که از یک کاتد و یک آند و یک محلول الکترولیتی تهیه میشود تا بتواند جریان را در این ساختار شیمیایی برقرار کند.

باتری لیتیوم یون نیز به همین منوال تهیه میشود با این تفاوت که نسبت به سایر باتری ها از ظرفیت بالاتری برخوردار است و به دلیل استفاده از مواد سازنده ی متفاوت بسیار سبک تر از سایر باتری ها است.

لذا از این باتری در وسایل قابل حملی مانند لپ تاپ ها، دوربین های عکاسی، ساعت ها و... استفاده میشود. نوع دیگری از این باتری ها یعنی باتری لیتیوم پلیمر نیز به تولید رسیده اند که ظرفیت و وزن کمتری دارند و در ربات های پرنده مورد استفاده قرار میگیرند.

باتری های لیتیومی به دلیل استفاده از نانو موادها طول عمر بیشتری دارند و خطرات استفاده از آن ها نیز به شدت کاهش پیدا کرده است.

در کنار تمام مزیت هایی که این نوع باتری دارد و فرد را ترغیب میکند تا اقدام به خرید این نوع از باتری بکند نکاتی هست که باید با رعایت آن ها طول عمر این باتری ها را افزایش دهیم.

به عنوان مثال زمانی که باتری گوشی شما هنوز به صفر درصد نرسیده است باید آن را شارژ کنید و تنها کافی است تا در ماه یک بار اجازه دهید که باتری گوشی شما کاملا خالی شود.

 

هم چنین بسیار شنیده ایم که زمانی که باتری کاملا شارژ نشده است آن را جدا کنیم تا به عمر باتری افزوده شود. یعنی باتری گوشی شما به 90 درصد که رسید بهتر است تا آن را جدا کنید.

دما برای باتری ها بسیار اهمیت دارد و یکی از مهم ترین عوامل برای کاهش یا افزایش طول عمر مفید آن ها به شمار میرود. لذا همواره باتری ها را در دمای اتاق نگهدارید. نه سرد نه گرم.

شارژرهایی که سریع شارژ میکنند (fast charger) میتوانند به باتری اسیب برسانند چرا که این شارژرها موجب افزایش دمای باتری می شوند.

1399/07/07
16:51:22
5.0 / ۵
2176
تگهای خبر: رپورتاژ , پلیمر , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد انواع باتری لیتیومی و كاربرد آنها
نظر شما در مورد انواع باتری لیتیومی و كاربرد آنها
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها