رصد تحركات انتخاباتی

فراخوان به مشاركت پرشور و فرافكنی با هدف تضعیف رقبای سیاسی

فراخوان به مشاركت پرشور و فرافكنی با هدف تضعیف رقبای سیاسی به گزارش برتریها حالا كه كشور در شرایط حساس داخلی و خارجی قرار دارد و بنا به سفارش مسؤلان و دلسوزان نظام جامعه، بیشتر از هرزمانی نیازمند یكپارچگی و امید به آینده است، به نظر می آید بخشی از ساختار سیاسی كشور همچنان در جهت اهداف سیاسی و منافع جناحی خود گام بر می دارند.


به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا، بعد از اتمام زمان قانونی ثبت نام كاندیداها و مشخص شدن چهره های آماده برای ورود به انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گویی موضع گیری ها و اظهارنظرها در بین جریان های سیاسی كشور آشكارتر و تندتر شده است.
رصد فضای سیاسی و رسانه ای كشور نشان میدهد در صورتیكه جریان اصلاح طلب با وجود نگرانی ها درباب نتیجه تعیین صلاحیت نامزدهای خود، همچنان بر ضرورت برگزاری انتخابات پرشور و مشاركت حداكثری تاكید می كند. در مقابل جریان منسوب به اصولگرایی كه چندان هم دغدغه تعیین صلاحیت ها را ندارد، با تحركات سلبی، فرافكنانه و با طرح ادعاهایی درباره جریان اصلاحات مانند: ترجیح دادن منافع جناحی و تخریب اصولگرایان، درصدد تضعیف رقبای خود برآمده است.
اردوگاه اصلاح طلبان
روزنامه اعتماد: یك انتخابات سرد نه تنها مفید و شورآفرین و سازنده نخواهد بود كه علامتی از نارضایتی داخلی را به جهان مخابره خواهدنمود.
محمد سلامتی، فعال سیاسی اصلاح طلب در قسمتی از گفت و گوی خود با تارنمای انتخاب تاكید می كند: در وضعیت كنونی، باید تمامی نهادها و ارگان ها، با همكاری یكدیگر روندی را ایجاد كنند كه انتخابات اسفند ماه تبلور دهنده خواست تمامی مردم و جریان ها باشد. تمامی جناح ها باید حضور فعال داشته باشند؛ زمانی كه مردم ببینند نمایندگان واقعی آنها در عرصه هستند، باعث خواهد شد با شور و شوق در انتخابات حضور پیدا كنند. آزادی كامل در عرصه انتخابات و عدم بهره گیری از برخوردهای سلیقه ای با بررسی صلاحیت اصلاح طلبان از سوی اركانی از كشور می تواند موثر واقع شود.
مقصود فراستخواه در گفتگو با شرق بیان داشت: بزودی انتخابات مجلس را در پیش داریم؛ مثل آب خوردن، احتیاج به ورود نماینده های مستقل و شایسته و كارآمد به مجلس بدون مانع، در رأس امور بودن مجلس و تقویت بخش انتخابی و مسئول و قابل بازخواست داریم؛ وگرنه همه جریان های موجود خواهند باخت و كشور را به خطر خواهند انداخت. امروز امید چندانی به مشاركت بالای مردم در انتخابات وجود ندارد؛ جز آنكه به اصلاحات ساختاری تن در دهیم.
علی شكوری راد، دبیركل حزب اتحاد ملت كه طی روزهای اخیر با حضور در وزارت كشور كاندیداتوری خود در انتخابات مجلس یازدهم را اعلام نموده بود، در گفت و گو با تارنمای خبرآنلاین درباره تأثیر اعتراضات اخیر بر میزان مشاركت مردم و هم چنین راهكار اصلاح طلبان برای قانع كردن بدنه رای شان جهت شركت در انتخابات مجلس یازدهم اظهار داشت: خیلی كار سختی است، ما امیدوار نیستیم كه بتوانیم همه مردم را قانع نماییم كه مثل گذشته در انتخابات شركت نمایند.
وی اضافه كرد: حتی اگر مشاركت پایین هم باشد، به سبب اینكه ریزش رای از اصولگرایان خیلی بالا است، ما همچنان امیدوار هستیم كه اصلاح طلبان بتوانند از این انتخابات نتیجه خوبی بگیرند.
عبدالكریم حسین زاده، نایب رئیس فراكسیون امید مجلس در گفت و گو با روزنامه اعتماد درمورد ضرورت مشاركت در انتخابات می گوید: اگر امروز مشكلی هست، به خاطر روش انتخاب بوده، نه نفس انتخابگری. كنشگری سیاسی به مفهوم مشاركت انتخاباتی و رای دادن ازجمله حقوق سیاسی همه شهروندان این جامعه است و این شهروندان نباید این حق را با دست خود به كنار گذاشته و از آن بهره ای نبرند. چون كه عملا حق را به كسانی می دهید كه طرف مقابل ایستاده و می خواهند و می توانند از این فضای كمرنگ رقابت و انفعال انتخاباتی، به سود خود بهره برداری كرده و حداكثر منفعت را حاصل كنند.
شهیندخت مولاوردی، معاون سابق رئیس جمهوری و عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان كه با حضور در ستاد انتخابات وزارت كشور اعلام كاندیداتوری كرد، در گفت و گو با تارنمای خبرآنلاین با بیان این كه ردصلاحیت ترس ندارد، اضافه كرد: رد صلاحیت در یك دوره به معنای این نیست كه فرد در دوره های بعد هم ردصلاحیت شود. شخصا در میان دوستان اصلاح طلبم چنین ترسی را مشاهده نكرده ام... اگر در میان تعداد افراد تایید صلاحیت شده آن افرادی كه واجد فاكتورهای شورای عالی برای حضور در فهرست باشند به حد نصاب نرسد، طبیعی است كه فهرست را كامل نبندیم.
وی درباره سرنوشت طرح سرا هم اظهار داشت: طرح سرا مسكوت نشده و درحال نهایی شدن است تا پاسخگوی انتقادات باشد و به اجرایی شدن نزدیك شود. اجرای آن هم به پس از اعلام صلاحیت ها موكول شده است كه شائبه تبلیغات زودرس پیش نیاید.
در قسمتی از سرمقاله روزنامه اعتماد آمده است: هر نوع حضور مردم در صحنه انتخابات اثبات كننده این معناست كه ایرانیان تحت هیچ شرایطی و با هر میزان از كمبودها و نابسامانی ها نسبت به دخالت بیگانگان در امور داخلی كشور حساسیتی ویژه دارند و از چنان هویت و اتكا به نفسی برخوردار می باشند كه مشكلات را خود حل كنند و برای دردهای خویش نسخه بومی و میهنی بپیچند. باید با تمام توان اعتماد مردم به صندوق های رای را افزایش داد و از هر اقدام دلسردكننده جلوگیری به عمل آورد.
نگارنده در ادامه می افزاید: مردم هنگامی سرازیر حوزه های انتخابیه می شوند كه احساس كنند از این طریق می توانند اثر مثبت و مطابق با تمایلات خویش بر امور كشور بگذارند و كسانی كه خود می شناسند را به مجلس بفرستند. در نقطه مقابل یك انتخابات سرد نه تنها مفید و شورآفرین و سازنده نخواهد بود كه علامتی از نارضایتی داخلی را به جهان مخابره خواهدنمود. شاید یك انتخابات بی رمق مجلسی آرام و بدون چالش تحویل دهد ولی چنین مجلسی كاركردهای بزرگ و اطمینان بخش و الهام آفرین نخواهد داشت و رابطی موثر و معتمد میان حاكمیت و مردم نمی گردد.
روزنامه آرمان ملی در قسمتی از یادداشتی آروده است: بنظر می رسد اگر واقعا می خواهیم انتخابات جدی و پر شوری داشته باشیم و از این طریق به تلطیف فضای سیاسی بپردازیم و امید مردم به اركان نظام را بالا ببریم ونگاه ها را به درون بازگردانیم و همدلی ضروری جامعه را تمهید نماییم و آبی بر آتش ناملایمات و سختی ها و جراحت ها بریزیم و همینطور القائات و فشارهای بیگانگان را خنثی نماییم، بطور قطع باید پیام تقویت مجلس را به مردم برسانیم. باید ثابت نماییم كه مردم در انتخابات حداكثر آزادی قانونی را خواهند داشت و دایره انتخاب شان از پیش محدود به یك جناح سیاسی نخواهد بود و افزون تر اینكه دیگر مجلس درتصمیم ها، تحرك ها و جهت گیری های ریز و كلان در حاشیه نخواهد بود. بدیهی است مردم مجلسی قوی، موثر، تعیین كننده، ناظر و شجاع می خواهند كه از سوی آنها تمایلات و خواسته ها و اراده ملت را در ساختار حاكمیت پیگیری كند.
به نوشته تارنمای بهارنیوز اصلاح طلبان معتقدند با تغییر رویكرد اعضای شورای نگهبان در بررسی صلاحیت ها و امكان حضور طیفی گسترده تر از شایستگان امكان عبور از بحران های جدی موجود وجود دارد.
روزنامه شرق در یادداشتی به صدمه شناسی جریان اصلاحات پرداخته و می نویسد: اصلاح طلبان یكی از موانع حضور چهره های شاخص جریان خویش را شیوه بررسی صلاحیت ها می دانند كه این تحلیل جامع افراد و مانع اغیار نیست، چونكه درعین حال كه می توان پذیرفت علت خالی بودن دست اصلاح طلبان در عرضه نامزدهای مؤثر اصلاح طلب به تفسیر موجود از «نظارت» مصرح در قانون اساسی بازمی گردد، اما قسمتی از علت آن معلول هم به فقدان كادرسازی در احزاب اصلاح طلب و نبود یك مشی روشن در جبهه اصلاحات مربوط می شود... حتی اگر نسبت به شیوه بررسی صلاحیت ها هم نقدی وجود داشته باشد، در سال های متمادی می شد آنرا به مثابه یك امر واقع قلمداد كرد كه بخواهیم یا نه باید با آن مواجه شویم و برای كنارآمدن با این امر واقع لازم بود كه در هر دوره با عرضه شخصیت های جدید بیم ردصلاحیت را از میان برد. همینطور در بین احزاب اصلاح طلب رویكرد حزبی هم چندان مشاهده نشد و احزاب صرفا در دوره محدود انتخابات فعالیت می كردند و اگر یك یا دو حزب مهم هم كارهایی داشتند، آن فعالیت ها از مرحله همایش، كنگره و در نهایت انتشار یك بیانیه فراتر نمی رفت. از تمام اینها مهم تر در احزاب جبهه اصلاحات هیچ گاه شاهد بازتولید اندیشه اصلاحات نبودیم.
رصد جریان مقابل
مهدی آیتی، نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی به روزنامه آرمان ملی گفته است: مساله ای كه امروز در انتخابات احساس می شود این است كه برخی جناح ها با برنامه ریزی خاص و با فهرست های مهندسی شده پا به این عرصه گذاشته اند و تحلیل این است كه مشاركت در این دوره به نسبت دوره های قبل پایین خواهد بود. اگر مشاركت واقعا پایین باشد گاهی می تواند فرصت باشد و گاهی می تواند تهدید باشد. تجربه نشان داده است هرگاه مشاركت در انتخابات پایین بوده است اصولگراها فاتح انتخابات بوده اند اما اگر مشاركت از 60 درصد فراتر رود، احتمال پیروزی اصلاح طلبان بیشتر است. در این دوره چون پیش بینی كمتر از این آمار است پس قاعدتا شانس اصولگرایان طبق دوره های قبل بیشتر است.
به اعتقاد وی در همین راستا یك برنامه ریزی هدفمند در دستور كار آنها قرار گرفته است. شبكه ای كه قالیباف در سطح كشور ایجاد كرد، با وجود اینكه در ائتلاف با اصولگراها به جمع بندی نرسیده و اما و اگرها در ارتباط با ائتلاف آنها و یا جدایی آنها همچنان وجود دارد، به شدت سازمان یافته است و در تمامی شهرها برای این شبكه خود ستاد به وجود آورده است و خود هم ثبت نام كرد و شایعاتی كه برای ریاست مجلس برنامه دارد را عملا محقق كرد. آن قسمتی از كاندیداها كه گفتم مهندسی شده وارد انتخابات می شوند دقیقا همین شبكه ای است كه آقای قالیباف به وجود آورده و هدفمند هم آنرا به وجود آورده است تا بتواند با عرضه فهرست، اكثریت مجلس را با خود همراه كند.
عبدالله ناصری فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت و گو با نامه نیوز درباره ثبت نام محمدباقر قالیباف در انتخابات مجلس اظهار داشت: با عنایت به حوادث آبان ماه، رقابت اسفندماه در تهران جزو كم شورترین ادوار انتخابات مجلس خواهد بود و در چنین وضعیتی اصولگرایان پیروز می شوند، مگر آنكه مردم برپایه معادلات جدید در لحظات آخر كاری كنند و نتیجه را تغییر دهند. اگر آقای قالیباف تأیید صلاحیت شود به احتمال زیاد منتخب اول مردم پایتخت خواهد شد. البته نباید از بازی جریان احمدی نژاد و پایداری غافل بود. جریان احمدی نژاد و پایداری هنوز برنامه انتخاباتی خویش را برای شهر تهران رو نكرده اند. آنها با فهرست اختصاصی به میدان خواهند آمد كه این مساله می تواند وضعیت آقای قالیباف را بی ثبات كند.
تارنمای خبرآنلاین در تحلیلی آورده است: تهیه فهرست با چهره های سفید و كمتر شناخته شده برای دور زدن فیلتر شورای نگهبان از جدی ترین احتمالات درباره حامیان تفكر احمدی نژاد بود، برخی براین اعتقاد بودند كه شاید برخی نزدیكان او چون تمدن یا شیخ الاسلام و یا حتی شریف زاده اعلام كاندیداتوری كنند ولی با عنایت به بالا بودن احتمال ردصلاحیت آنها، احمدی نژاد بازی خویش را با چهره های سفید و از حوزه های انتخابییه كمتر شناخته شده و كوچك انجام خواهد داد. احتمالی كه بعید به نظر نمی رسد رنگ و بوی عینیت به خود بگیرد.
در ادامه می خوانیم: فارغ از چهره های سفیدی كه شاید در شرایط فعلی قابل شناسایی نباشند، بسیاری دیگر از دولتمردان، معاونان و مدیران میانی دولت های نهم و دهم طی ۷ روز گذشته شناسنامه بدست به ستادهای انتخاباتی رفتند ونام شان را در لیستكاندیداها به ثبت رساندند، سونامی چهره هایی كه با پسوند احمدی نژاد شناخته می شدند، وزیر احمدی نژاد كاندیدا شد، معاون احمدی نژاد كاندیدا شد، استاندار احمدی نژاد كاندیدا شد و.... افرادی كه یا همچنان وفادار به احمدی نژاد هستند یا پس از تغییر مرد بهاری راهشان را دور كرده یا در ظاهر دور از او حركت می كنند، چهره هایی كه در چارچوب پایداری های سیاست یا جمنا و شورای ائتلاف این روزها حیات سیاسی خویش را دنبال می كنند.

اردوگاه اصولگرایان
روزنامه جوان: اصولاً اصلاح طلبان برنامه ای هم برای فقرای جامعه ندارند، در واقع درد مردم اهمیتی ندارد و فقط از جهت آنكه صدمه ای به سبد رأی ما زده شده یا نه، مبحث حائز اهمیت می باشد. نگاه منفعت محور، آن هم منافع جناحی و بر محور كسب قدرت به مردم هم در بین اصلاح طلبان مسبوق به سابقه است.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمد باقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با صدور اطلاعیه ای درباب حضور در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، اعلام نمود: تصمیم گرفتم به دور از مصلحت اندیشی های شخصی وارد عرصه انتخابات مجلس شوم با این امید كه بتوانم با وارد كردن تعدادی از چهره های نو، مومن و متخصص در تهران و برخی دیگر از شهرهای كشور به مجلس، در یك سال و نیم باقیمانده این دولت خسته را مجبور به حركت نماییم.
محسن پیرهادی، مدیرمسئول روزنامه رسالت در یادداشتی سفارش می كند: در شرایط فعلی، مهم ترین بایسته تمام افراد و جریانات انقلابی، قرار گرفتن زیر چتر وحدت و پایبندی عملی به آن است. مبادا فرصت تاریخی تشكیل مجلس كارآمد و دلسوز، با ایجاد تفرقه و سهم خواهی های فردی و جریانی از بین برود و یا حداقل تضعیف شود. ضمن آن كه وحدت، غیرازاینكه لازمه پیروزی و تشكیل مجلسی قدرتمند است، خود شاخصی برای تشخیص خادمان و وكلای مردم است. آن هایی كه در سازوكارهای ائتلافی، عامل چنددستگی هستند و سهم خواهی می كنند، مسلما نمی توانند نمایندگان شایسته ای برای ملت ایران باشند و در هنگامه لزوم، منافع شخصی و گروهی را بر منافع مردم ترجیح می دهند.
رصد جبهه رقیب
روزنامه كیهان در گزارشی مدعی شد: مدعیان اصلاحات، مردم مناطق محروم و حاشیه نشین ها را جزو مردم و پایگاه رأی خود نمی دانند بلكه رأی خویش را در مناطق مرفه و شمال شهری جست وجو می كنند... مدعیان اصلاحات برای پیروزی در انتخابات حاضرند فشار و آشوب و اغتشاش و كشتار انسان های بی گناه و تخریب اموال مردم و بیت المال را ببینند و با فكر پیروزی در انتخابات لذت ببرند.
روزنامه جوان هم در ادعایی مشابه نوشت: در برنامه ها و مانیفست اصلاح طلبی، جایگاه حاشیه نشینان و فقرا تعریف نشده و اصولاً اصلاح طلبان برنامه ای هم برای فقرای جامعه ندارند، در واقع درد مردم اهمیتی ندارد و فقط از جهت آنكه صدمه ای به سبد رأی ما زده شده یا نه، مبحث حائز اهمیت می باشد... دسته بندی مردم بر اساس آنان كه به ما رأی می دهند یا نمی دهند، گرچه اتفاق جدیدی در جریان اصلاح طلب نیست، اما چند تكه كردن انسجام جامعه است. شعارهای تحقیرآمیز و توهین آمیز اصلاح طلبان ضد رأی دهندگان به رقیب انتخاباتی سابقه دارد. نگاه به مردم از دریچه تنگ جناحی مشی همواره اصلاح طلبان است. در نگاه اصلاح طلبان منظورشان از احترام به مردم، صرفاً پولدارهای غیرمعترض و حامی خودشان است و در نهایت آنكه برای مردم حاشیه نشین، فهم سیاسی قائل نشده و رأی دادن آنها را صرفاً انجام یكی از مناسك سنتی دانسته است! مردم مرفه هم كه مشكلی با وضع اقتصادی ندارند... نگاه منفعت محور، آن هم منافع جناحی و بر محور كسب قدرت به مردم هم در بین اصلاح طلبان مسبوق به سابقه است.
روزنامه وطن امروز در گزارشی می نویسد: نكته جالب توجه درباره ثبت نام، نام نویسی تعداد بسیار زیادی از فعالان سیاسی اصلاح طلب بود. این جریان كه تا چند ماه پیش مبحث مشاركت مشروط را در اعتراض به نظارت قانونی شورای نگهبان مطرح و بر آن پافشاری می كرد در ایام اخیر با گسیل تعداد گسترده ای از نمایندگان فعلی و سابق این جریان برای ثبت نام، عملا از ادعاهای پیشین خود دست كشیده است. این مساله زمانی جالب تر شد كه نام برخی نمایندگان عضو فراكسیون امید نظیر محمود صادقی كه بعد از مبحث گرانی بنزین و اعتراضات بعد از آن با هدف مسؤولیت گریزی مبادرت به استعفای نمایشی كرده بودند هم در بین ثبت نام كنندگان به چشم می خورد.
مدیرمسئول تارنمای جهان نیوز در یادداشتی مدعی شد: خبرهای دقیقی هم وجود دارد كه می گوید اصلاح طلبان و جریان اعتدالی حاضر است كه كرسی های خاصی را واگذار و معامله كند ولی فردی مانند زاكانی به مجلس نرسد... ضمن اینكه بعید هم نیست كه اصلاح طلبان و اعتدالیون جزییاتی از برنامه احتمالی دكتر زاكانی برای كمك به تحول و افزایش وزن فرهنگی، اقتصادی و سیاسی شهر قم در سطح ملی و بین المللی هم خبر داشته باشند و از الان برای كم اثر كردن آن برنامه و یا شنیده نشدن آن در حال طراحی باشند.


1398/09/17
21:33:19
5.0 / ۵
4625
تگهای خبر: آنلاین , اقتصاد , پایتخت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد فراخوان به مشاركت پرشور و فرافكنی با هدف تضعیف رقبای سیاسی
نظر شما در مورد فراخوان به مشاركت پرشور و فرافكنی با هدف تضعیف رقبای سیاسی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها