سترون سازی تولید گیاهان عاری از پاتوژن در كشت درون شیشه ای

سترون سازی تولید گیاهان عاری از پاتوژن در كشت درون شیشه ای به گزارش برتریها «سترون سازی و تولید گیاهان عاری از پاتوژن در كشت درون شیشه ای» عنوان كتابی است كه با تلاش و قلم «مینا تقی زاده» عضو هیات علمی دانشگاه اراك به چاپ رسیده است.


این كتاب ۱۴۷ صفحه ای با شمارگان یك هزار نسخه از جانب انتشارات دانشگاه اراك به چاپ رسیده و در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.
هر نسخه از این كتاب كه در سال ۱۳۹۶۷ انتشار یافته با قیمت ۳۰ هزار تومان در كتابفروشی ها عرضه شده است.
در مقدمه این كتاب عنوان شده كه آلودگی ناشی از میكرو اورگانیسم ها مهم ترین دلیل تلفات حین كشت درون شیشه ای گیاهان است و استفرار یك كشت موفق مستلزم حذف آلودگی درون زاد و بیرون زاد است.
با شناسایی انواع آلودگی های احتمالی در كشت درون شیشه ای گیاهان و آشنایی با انواع روش های علمی و كاربردی در مرتفع ساختن آنها می توان از صرف هزینه های زیاد در مراحل ابتدایی پروژه های كشت سلول و بافت گیاهان جلوگیری كرد.
فرآیند تولید تجاری گیاهان عاری از پاتوژن باید تسریع شود تا مقرون به صرفه باشد و در این كتاب سعی شده تا آشنایی با انواع میكرواورگانیسم های آلوده، منشاء و روش های كنترل و پیشگیری از توسعه آنها به صورت مشروح ارائه شود.
معرفی ایجاد شرایط سترون و تولید گیاهان عاری از پاتوژن كلیدی طلایی برای فعالیت این حوزه است و كتاب می كوشد موارد ایمنی و جنبه های خطر زیست محیطی كاربرد انواع روش های آلودگی زدایی را بیان كرده و منابع كاربردی و متداول برای بهینه كردن روش های آلوده زدایی گونه های گیاهی را معرفی نماید.
مطالب این كتاب علمی در چهار فصل با عناوین آلودگی های كشت درون شیشه ای، روش های حذف آلودگی میكروبی در مراحل كشت درون شیشه ای، روش های حذف ویروس در گیاهان كشت شده در درون شیشه و معرفی روش های كاربردی در سترون سازی انواع مواد گیاهی ارائه شده است.
عوارض آلودگی در كشت درون شیشه ای گیاهان و لزوم توجه به رفع آن، تقسیم بندی انواع آلودگی و عوامل بیماری زادی داخلی و خارجی، قارچ ها، باكتری ها، بندپایان، مخمرها و ویروس هادر كشت درون شیشه ای، روش های شناسایی و جداسازی انواع آلودگی ها و عوامل موثر در نوع و میزان آنها و اهمیت و ضرورت سترون سازی از موضوعات مطرح شده در فصل نخست این كتاب است.
در فصل دوم نگارنده تیمارهای شیمیایی، آلودگی زداها، كاربردهای هیپوكلریت ها آنتی بیوتیك ها، اتانول و هیپوكلریت سدیم را در مراحل كشت درون شیشه ای توضیح داده و مزایا و معایب كاربرد آنتی بیوتیك ها را به همراه چگونگی استفاده شرح داده است.
در ادامه این فصل در مورد پاك كننده ها، كلرید جیوه، نیترات نقره، نانوذرات نقره، پراكسید هیدورژن، بیوسیدهای سترون سازی، قارچ كش ها، اسانس ها و عصاره های گیاهی و تركیب محافظ گیاه در كشت درون شیشه ای توضیح داده شده است.
افزایش كارآیی اثرات مواد آلوده زدایی شیمیایی، تیمار فیزیكی، اتوكلاو، شعله دهی، سترون سازی با اشعه، فیلتر كردن، استرلایزر مادون قرمز، شرایط آزمایشگاه برای حفظ پاكیزگی محیطی و اجتناب از آلودگی مجدد و آماده سازی و پیش تیمار پایه های مادری در كشت درون شیشه ای عنوان هایی از فصل سوم این كتاب است.
در بخش دیگری از فصل سوم نویسنده روش های حذف ویروس در گیاهان كشت شدن درون شیشه را مطرح كرده و كشت مریستم، سرمادرمانی، گرما درمانی، شیمی درمانی، الكترودرمانی و روش های تلفیقی را عنوان كرده است.
در فصل چهارم این كتاب معرفی روش های كاربردی در سترون سازی انواع مواد گیاهی با عنوان های سترون سازی بذر، جنین گیاهی، ریستم انتهایی و جانبی، اندام گل، برگ و دمبرگ، ریشه ها، غده ها و فلس ها همراه با ارائه نكات ایمنی در علمیات اجرایی برای علاقه مندان تشریح شده است.


1398/08/23
10:15:46
5.0 / ۵
4548
تگهای خبر: تولید , دانش , علم , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد سترون سازی تولید گیاهان عاری از پاتوژن در كشت درون شیشه ای
نظر شما در مورد سترون سازی تولید گیاهان عاری از پاتوژن در كشت درون شیشه ای
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها