واكنش های متفاوت به اظهارات رئیس جمهوری درباره فساد اقتصادی

واكنش های متفاوت به اظهارات رئیس جمهوری درباره فساد اقتصادی برتریها: سخنرانی های چندروز اخیر حسن روحانی رئیس جمهوری در مسافرت به استان های یزد و كرمان با محوریت فساد اقتصادی، همچنان واكنش رسانه های داخلی را به دنبال دارد.


به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا، صحبت های اخیر رئیس جمهوری موجب شد بار دیگر نگاه ها به سوژه مبارزه با فساد موجود در اقتصاد ایران جلب شود. حسن روحانی در جریان سفر به یزد و كرمان در سخنرانی های پی در پی نسبت به سوژه برخورد با فساد، انتقادهایی را بیان كرد و خواهان این شد كه توازن در این مساله رعایت شود.
سخنان صریح رئیس جمهوری درباب رویكرد مبارزه با فساد در كشور، با واكنش رئیس قوه قضائیه روبه رو شد.آیت الله ابراهیم رییسی در قسمتی از سخنان خود، در جلسه شورای عالی قوه قضائیه، مبارزه با فساد را نكته ای اساسی برای نظام اسلامی دانست و تصریح كرد: مبارزه با فساد در ذات مقدس نظام وجود دارد و هیچ كس نمی تواند دغدغه مردم، نظام و كشور را داشته باشد، اما دغدغه مبارزه با فساد نداشته باشد. رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینكه مبارزه با فساد یك اصل و لزوم است، اشاره كرد: امروز به بركت خون شهیدان و هدایت های مقام معظم رهبری، پرچم مبارزه با فساد برافراشته شده و یك سوژه كاملا همگانی است كه مربوط به همه بخش ها و آحاد مردم است. هر كس امروز به نام مدیر به مردم خدمتگزاری می كند باید بداند توقع مردم از همه دستگاه ها، ادارات و سازمان ها، سلامت نظام اداری و خدمت بدون شائبه و مبارزه با فساد است.
همچنین نشست ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی عصر دوشنبه به ریاست معاون اول رئیس جمهوری اجرا شد. اسحاق جهانگیری در این نشست گفت: مبارزه با فساد نیازمند عزم و اراده قوای سه گانه، همكاری دستگاه های اجرایی و نهادهای نظارتی است.
سخنرانی شفاف و صریح حسن روحانی رئیس جمهوری در جمع مردم یزد خصوصاً در زمینه مبارزه با فساد، رسانه های داخلی را برآن داشت ضمن بازتاب واكنش ها به سخنان رئیس جمهوری، راهكارهای مبارزه با فساد در ایران را مورد توجه قرار دهند.
گفتنی است، سخنان روحانی با واكنش متفاوت رسانه های دو طیف اصلاح طلب و اصولگرا همراه شد؛ در صورتیكه رسانه های اصلاح طلب از حق رئیس جمهوری در دفاع از دولت نوشتند رسانه های اصولگرا در رو در رو قرار دادن دولت و قوه قضاییه كوشیدند.
رسانه های اصلاح طلب
روزنامه ابتكار: سخنان روز یكشنبه حسن روحانی در جمع مردم یزد با واكنش های زیادی هم از طرف قوه قضائیه و هم از طرف تندروها مواجه گردید. تندروها اما واكنش شان تهدید بود؛ هر‏چند آنها قبل از این بارها حسن روحانی را مورد شدیدترین نقدها و حملات خود قرار داده اند.تلاش ها برای تخریب دولت
روزنامه آرمان ملی در گزارش یك خود می نویسد: حسن روحانی در اجتماع مردم یزد به مواردی اشاره نمود و همین اشاره ها سبب شد، مخالفان دولت با جزمیتی باور نكردنی، دست به تخریب دولت بزنند و تلاش كردند سخنان روحانی را كه از قضا به اشاره گفته شده بود، از اثر بیندازند. مخالفان دولت در یك تقسیم كار هماهنگ به دو جانب رفتند، گروهی در خبرگزاری های دلواپس به كاستن از انرژی سخنان روحانی اهتمام كردند و گروهی دیگر كه در عداد برخی سیاست ورزان قرار می گیرند، در حمله مستقیم به خود روحانی با هم مسابقه گذاشتند و همه اینها در حالی است كه روحانی در سخنانش به هیچ نهاد، ارگان و یا شخصی اشاره مستقیم نكرده و تنها گفته بود كه پرونده هایی وجود دارد و از قوه قضائیه درخواست كرده بود رسیدگی به این پرونده ها را شتاب بخشد. اما به اعتبار اینكه ضمیر مبهم در سخنان روحانی به نقطه هدف اشاره می كند، عده ای سراسیمه وارد كارزار شدند و متوجه نبودند قسمتی از حرف روحانی مربوط به زمان گذشته است، اتفاق افتاده و دو میلیارد دلار توسط آمریكا از سرمایه های این كشور از دست رفته است و هیچ كس نمی تواند بگوید چنین نبوده و یا دولت های نهم و دهم اهمال كاری نكرده و حتی برای آن پرونده هم تشكیل شده است.
این رسانه در ادامه می نویسد: این افراد در حالی با تمام توان در مقابل دولت ایستاده اند كه در هشت سال دولت عدالت محور نزدیك به دلواپسان، شاهد چه موارد تلخی بودیم كه گم شدن دكل های نفتی و حیف و میل درآمدهای كشور (كه معاون اول هم به آن اشاره ای ضمنی داشت)، تنها بخش كوچكی از ابهامات آن دوره است. جالب اینكه این افراد در آن دوره سكوت كرده بودند و پس از اختتام دولت مهرورزی خودرا به نشنیدن هم زده بودند و حالا كه روحانی به چند پرونده و ابهام اقتصادی اشاره می كند، چنین برآشفته شده اند. نكته جالب در این میان این است كه این دلواپسان توجه ندارند كه روحانی كه امروز در مسند ریاست جمهوری قرار گرفته، سال های متمادی در جایگاه های حساس كشور بوده و برابر قرار دادن سخنرانی روحانی در یزد با ماجرای ۱۴ اسفند دوران بنی صدر چقدر بی پایه و بی معناست. این افراد متوجه نیستند كه برابر قرار دادن شرایط امروز با روزهای پرتب وتاب پس از انقلاب و جنگ، منطقا ممكن نیست.
به گزارش روزنامه شرق، یك برگه كه یك روی آن قسمت هایی از سخنان رئیس جمهوری در یزد و روی دیگر آن سخنانی از مقام معظم رهبری است و ضمیمه آن برگه دیگری كه نوشته برمبنای قانون مجازات اسلامی باید مقابل رئیس جمهوری اعلام جرم شود؛ این تصویری است كه نمایندگان مجلس بامداد روز گذشته روی میز خود می بینند. اطلاعیه، بیانیه یا چیزی شبیه شب نامه كه امضا یا نامی هم پای آن نیست. تنها امضا بالای برگه مربوط به علی اصغر یوسف نژاد، دبیر هیئت رییسه است كه دستور تكثیر برگه ها را داده؛ اتفاقی كه خلاف بخشنامه داخلی مجلس است و غیرقانونی به حساب می آید. ابتدا علیرضا رحیمی، عضو اصلاح طلب هیئت رییسه، از اعتراض شدید نمایندگان به توزیع این بیانیه بی هویت می نویسد. او می نویسد: مخالفین دولت مطالبه شفافیت توسط رئیس جمهور را تقابل با رهبری عنوان كرده اند!! كمی بعد مشخص می شود كه در برگه دیگر مخالفان نوشته اند كه برمبنای قانون مجازات اسلامی به این علت كه روحانی از وقوع جرم در سازمان های تحت نظارت خود خبر داشته و آنرا اعلام نكرده باید از خدمت منفصل شود. وقتی جلسه علنی مجلس نیز شروع می شود، اعتراض نمایندگان به بیانیه توزیع شده ادامه پیدا می كند. مصطفی كواكبیان به ورقه توزیع شده اشاره می كند و می گوید كه هیئت رییسه نباید اجازه دهد سخنان تقطیع شده رئیس جمهور را در مقابل رهبر انقلاب قرار بدهند و عنوان كنند این دو ضد همدیگر عمل می كنند.
روزنامه اعتماد نیز در گزارشی می نویسد: درست ساعاتی بعد از سخنرانی روحانی در یزد، رسانه های اصولگرا هجمه به رئیس جمهوری را شروع كردند. یكی، دو خبرگزاری با نمایندگانی از جریان اصولگرایی در تقبیح سخنرانی حسن روحانی گفت و گو كردند. به غیر از گزارش هایی كه فارس پس از انعكاس سخنرانی روحانی مقابل او منتشر كرد، عماد افروغ، نماینده مجلس هفتم ازجمله چهره هایی است كه فارس برای اظهارنظر در مورد سخنرانی روحانی به سراغ آن رفته است. وی در مصاحبه با این خبرگزاری تاكید كرده آنها كه ادعا می كنند، قوه قضاییه جناحی عمل می كند، دلیل بیاورند، نباید شبهه ای ایجاد شود كه قوه قضاییه پرونده ای را رسیدگی می كند و توجهی به دیگر پرونده ها ندارد. همین طور تسنیم در نسخه روزنامه الكترونیكی خود از تیتر رادیكالیسم سوخته برای سخنرانی روحانی بهره برده است. روزنامه های منتسب به جناح راست نیز در صفحات اول خود به اظهارات حسن روحانی واكنش نشان دادند. روزنامه كیهان در گزارشی تحلیلی با تیتر بربادرفته ها؛ از ۱۸ میلیارد دلار تا عزت پاسپورت ایرانی ادعا نمود كه رئیس جمهوری اطلاعات غلط به مردم می دهد. همین طور روزنامه وطن امروز كه مدتی است انتشار آنرا از سر گرفته برای سخنرانی روحانی تیتر كلاه فریدونی را برگزید و انتقاد نمود كه روحانی بجای سفر به آذربایجان به یزد رفته و با حمله به قوه قضاییه پروژه انتخاباتی دولت را كلید زد. جلیل محبی، رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منكر نیز در اظهارنظری عجیب خواهان ۲ سال حبس برای روحانی شد.
روزنامه ابتكار نوشت: سخنان روز یكشنبه حسن روحانی در جمع مردم یزد با واكنش های زیادی هم از طرف قوه قضائیه و هم از طرف تندروها مواجه گردید. تندروها اما واكنش شان تهدید بود؛ هر‏چند آنها قبل از این بارها حسن روحانی را مورد شدیدترین نقدها و حملات خود قرار داده اند. اما این دفعه حملات آنها با توزیع بیانیه(شب نامه) بی هویت در مجلس شورای اسلامی مقابل روحانی آغاز شد. در این بیانیه كه بین نمایندگان توزیع شده بود رئیس جمهوری متهم به تحریك مردم برای درگیر شدن با مخالفین خود طی سخنرانی در یزد و همین طور متهم به تقابل صریح و توهین آمیز با رهبر انقلاب شده است. البته روز یكشنبه نیز برخی افراد تلاش كردند در سخنان رئیس جمهوری بی نظمی ایجاد كنند و اقدام خودرا با شعار این همه لشكر آمده؛ به عشق رهبر آمده انجام دادند كه خط انحرافی تقابل رهبری و رئیس جمهوری را مطرح می كرد. همین طور رئیس جمهوری روز یكشنبه مطالبی را در مورد مبارزه با فساد و شفافیت بیان كرد و خواهان اقدام قاطع در این رابطه شد. با این وجود توزیع بیانیه مقابل حسن روحانی با واكنش های زیادی به خصوص از طرف نمایندگان روبه رو شد و حتی برخی معترض شدند كه چرا هیئت رییسه اجازه پخش آنرا در صحن مجلس داده است.
حق رئیس جمهوری در دفاع از دولت
در یادداشتی از جعفر گلابی روزنامه نگار در روزنامه آرمان ملی می خوانیم: مبارزه با مفاسد اقتصادی افزون بر سختی و پیچیدگی، حساس و شكننده هم هست. مجادله ساز است و پیرامونش یارگیری و جبهه آرایی صورت می گیرد واگر مدیریت نشود و كسی متوجه و مواظب همه جوانبش نباشد چه بسا نتیجه ای در بر نداشته باشد و مفسدان شاد و شنگول شوند كه ایشان می خورند و دیگران برسر یكدیگر می زنند! اما مطابق قانون اساسی و نظر به وظایف و اختیارات رئیس جمهور و حجم فراگیر دولت خصوصا وكالت عالیه كه از جانب مردم دارد وی باید مدیریت اجرایی مبارزه با فساد را برعهد گیرد و توازن مورد نیاز در این زمینه را برقرار سازد. مسلما برخورد قضائی با اختلاس ها و سوء استفاده های گسترده مالی برعهده عدلیه است ولی این حلقه نهایی و مختوم ماجراست كه البته با هر میزان از جدیت و گستردگی بدون مقدمه زدایی از فسادها كار چندانی از پیش نخواهد رفت. اگر مقرر است ریشه های فساد خشكیده شوند و درخت خبیثه اش مرتبا میوه تازه ندهد راهی جز محوریت همه جانبه دولت نیست و در واقع قوای دیگر باید پشتیبان دولت در این مصاف باشند و یاریش كنند. متاسفانه هنوز نه تنها وحدت و انسجام لازم و اجرایی و راهبردی در مبارزه فساد ایجاد نشده كه عده ای از آن سكویی برای حمله و تضعیف دولت ساخته اند و تغافل می كنند كه در شرایط كنونی بیشتر از هر زمان دیگری تخریب و تضعیف دولت هم برای كشور و مردم مضر است و هم به مفاسد اقتصادی دامن می زند و تجمیع توان ها برای حل معضلات را ازبین می برد.
لزوم مبارزه با فساد
روزنامه اعتماد در یادداشتی با قلم غلامرضا ظریفیان نوشت: حتی اگر برخورد با فساد هم صورت گیرد اما سازوكارها به شكلی باشد كه به بازتولید دانه درشت ها منجر شود، در واقع ما در چرخه ای معیوب قرار گرفته ایم كه نشان می دهد، ساختار فسادزا است و باید ترمیم شود. آنچه در پروسه اصلاح ساختار فسادزا اهمیت دارد، شفاف سازی است. باید بپذیریم كه به سمت شفاف سازی برویم و حیاط خلوت های اقتصادی را تعطیل نماییم. اگر به سمت شفاف سازی و حل تعارض قواعد و قوانین رفتیم، تولید فساد نیز كاسته می شود. بجای افزایش دستگاه های نظارتی باید توانمندی شان را افزایش دهیم. همین طور رفتن به سمت دولت الكترونیك می تواند به كاهش فساد كمك نماید و اساسا فرصت بروز و ظهور دانه درشت های فساد را كم كند. در این شرایط هم هیچ دستگاه و قوه ای نمی تواند دیگری را به تسامح با مفسدان اقتصادی متهم كند.
روزنامه اعتماد همین طور در مطلب دیگری نوشت: هم دولت، هم قوه قضاییه، هم مجلس، هم نهادهای نظارتی و... باید در یك گزارش جامع توضیح بدهند كه طی این هشت سال پس از دستور مقام معظم رهبری چه اقداماتی برای مبارزه با فساد انجام دادند. توضیح بدهند كه چه كردند برای رها كردن گلوگاه های ایجاد فساد از مسائلی چون چندنرخی بودن ارز و نظام تعرفه ای كشور، نظام تخصیص اعتبارات و تسهیلات بانكی در كشور و از همه مهم تر از بین بردن رانت هایی كه به علت نفوذ افراد صاحب نفوذ ایجاد می شود. گذشته و اینكه چه كسی در گذشته فساد كرده، مهمست اما مهم تر از آن آینده است و اینكه مردم مطمئن باشند كه بیت ‎المال و حق الناس از گزند مفسدان اقتصادی و رانت خواران در امان خواهد بود.
روزنامه ایران در یادداشتی به قلم حسین میرمحمد صادقی حقوقدان، نوشته است: كشور ما از نظر فساد و عدم شفافیت در وضعیتی غیرقابل قبول و بد به سر می برد، به هیچ عنوان موضوعی انتزاعی و غلوآمیز نیست و تمام دریافت ها از وضع موجود این واقعیت را تأیید می كند. واقعیتی كه ایجاب می كند سریع تر نظام و كشور در یك حركت منطقی خودرا از این وضعیت بیرون ببرد و این كار نه با سیاسی كاری قابل انجام است و نه بدون شفافیت. پروسه درست مبارزه با فساد آن فرآیندی است كه تكلیف این دو عامل زیربنایی ایجاد فساد را مشخص نماید و در غیر این صورت خود تبدیل به پروسه فساد دیگری می شود. به این معنا كه در چارچوب چنین فرآیندی این خطر وجود دارد كه باز هم در قبال برخی پرونده ها و موارد مرتكب كتمان یا بزرگنمایی شویم و در نهایت فسادستیزی نه به روندی در جهت خیر عمومی بلكه اهرم فشاری برای بازی های جناحی تبدیل گردد.
رسانه های اصولگرا
روزنامه جوان: برخورد جناحی با مسئله فساد، آنرا تا سطح نازل بازی های سیاسی تقلیل داده و نوعی دلزدگی را نسبت به این مسئله حیاتی در افكار عمومی جامعه به دنبال داشته است.
پرهیز از برخورد جناحی با مساله فساد
روزنامه جوان در مطلبی نوشت: حقایق بسیاری پیرامون چگونگی شكل گیری فساد باقی نمانده كه چندان به تامل و تفكر و نشست ها و سخنرانی ها نیازمند آن باشیم. آنچه باقی مانده عمل جدی و ورود قدرتمند و قاطع دولت می باشد كه همه منتظر تحقق آنند و این با سخنرانی رئیس جمهوری در یك جمع عمومی و تاختن به مجموعه ای كه در این راه گام های استواری را برداشته است، تحقق نمی یابد. برخورد جناحی با مسئله فساد، آنرا تا سطح نازل بازی های سیاسی تقلیل داده و نوعی دلزدگی را نسبت به این مسئله حیاتی در افكار عمومی جامعه به دنبال داشته است. فرآیندی كه حاصلی جز بی اعتمادی جامعه به دستگاه های نظام به همراه نداشته است و این در شرایطی است كه یكی از مهم ترین منابع مشروعیت بخشی و اعتمادسازی نظام سیاسی، مبارزه با مفاسد اقتصادیست و برای گام نهادن در این راه، بیشتر از همه، دولت و در رأس آن رئیس جمهوری سزاوارتر است.
تارنمای الف گزارش داد: آسیب اصلی مبارزه با فساد، جناحی و باندی برخورد كردن با آن است كه حداقل چنین چیزی از اقدامات قوه تابحال برداشت نشده است. البته اگر چنین رویه ای خدای ناكرده در آینده بر قوه حكمفرما شود حتما به معنای شكست كامل برنامه های آن خواهد بود. در این بین از رئیس جمهوری انتظار می رود اگر قوه قضائیه با سوژه یا پرونده برخورد نكرده حتما مستندات آنرا در اختیارشان قرار دهد و اگر پس از مدتی تحركی از جانب آنها مشاهده نشد می تواند آنرا اعلام نماید. بویژه اینكه ظاهراً رئیس قوه نیز در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا خواهان چنین چیزی شده است.
واكنش ها به اظهارات رئیس جمهوری درباره فساد
به گزارش خبرگزاری مهر، روز گذشته سرلشكر محمد باقری، رئیس ستادكل نیروهای مسلح در نخستین همایش حكمرانی اسلامی، اظهار داشت: بر طبق دیدگاه حضرت علی(ع) در نهج البلاغه فاكتورهای حكمرانی اسلامی را می توان قانون مداری، پاسخگو بودن، شفافیت، كارآیی و اثربخشی، مبارزه با فساد و(مبارزه با )سوءاستفاده از قدرت برشمرد كه این مبارزه با فساد بحمدالله در این ایام اخیر، هرچند به مذاق برخی ها خوش نیاید در پیش گرفته شده است.
روزنامه كیهان به نقل از محمدعلی پورمختار، عضو كمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبت های روز گذشته رئیس جمهوری درباره فساد نوشت: چرا وزارت امور خارجه دولت روحانی برای بازگشت اموال بابك زنجانی به قوه قضائیه كمك نكرد؛ پس این مساله نشان میدهد حرف های ضد فساد روحانی انتخاباتی است.
سیدمهدی هاشمی نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرگزاری فارس بیان كرد: با توجه به اینكه در آستانه انتخابات مجلس قرار داریم پسندیده نیست مسئولین ارشد اجرایی و خصوصاً رئیس جمهوری نسبت به سوژه مبارزه با فساد كه مطالبه عمومی مردم بوده و هست اقدام تقابلی داشته باشند. آقای رئیس جمهوری حداقل برای حفظ ظاهر هم كه شده از روند مبارزه با فساد حمایت كند و در مورد اطرافیان خود ولو به صورت نمادین هم كه شده كار مبارزه با فساد را شروع كند.
اقدامات قوه قضاییه
عماد افروغ نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی، در گفت و گو با خبرگزاری فارس، با اشاره به مبارزه با مفاسد اقتصادی، گفت: اگر مروری بر تحلیل ها و نظرهای مختلف در ارتباط با مفاسد اقتصادی داشته باشیم متوجه می شویم تمام كسانی كه دستی بر تحلیل داشتند، غالبا روی بی توجهی قوه قضائیه در گذشته تاكید داشتند و همواره در آرزوی یك قوه قضائیه مستقل، مقتدر، فهیم و شجاع قلم می زدند و در آرزوی او به سر می بردند. وی افزود: من هم همیشه روی قوه قضائیه مستقل و مقتدر تاكید داشتم، در آن زمانی كه این فسادهای گسترده در كشور نبود. حالا قوه قضائیه به میدان آمده است، البته نمی گویم كه تمام پرونده ها در حال بررسی است، اما به هر حال مبارزه با فساد شروع شده و این امر در مردم امیدی به وجود آورده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، پرویز سروری در یادداشتی نوشت: موضوع مبارزه با فساد در كنار همه مزایا و مواهبی كه دارد اولاً و بالذات عاملی بسیار تعیین كننده در عدالت اجتماعی به حساب می آید. نظام اسلامی برمبنای مبانی ارزشی خود موظف است كه فرصت های برابر اجتماعی برای مردم فراهم آورد، زمینه های سوءاستفاده و بهره برداری های تبعیض آمیز را برداشته و بسترهای لازم برای رویش و باروری خلاقیت افراد و بهره مندی از آنها بر پایه توانایی ها و شایستگی ها را فراهم آورد. در كنار این مؤلفه حیاتی، سوژه جدی تر برای حاكمیت، عبارت است از مستحكم تر كردن دیوارهای اعتماد بین خود با مردم از رهگذر مبارزه با فساد. پرچم این حركت حالا در دست عدلیه قرار دارد و این تحول شگرف، دقیقاً نقطه مقابل آن چیزی است كه دشمن برای رو در رو قرار دادن مردم و نظام اسلامی طراحی نموده است. جامعه حالا به این باور رسیده كه برخورد با مفاسد، مصادیق عینی پیداكرده و قوه قضائیه در قلع و قمع كردن كژی ها با هیچ جریان و فردی رودربایستی ندارد.
سخنان برجامی روحانی
روزنامه كیهان گزارش داد: روحانی درحالی در جمع مردم كرمان اعلام نمود كه دولت در برجام می ماند، كه طبق بند ۳۶ برجام چنانچه ایران معتقد باشد كه هر یك از اعضای ۱+۵ تعهدات برجامی خودرا رعایت نكرده اند، می تواند از برجام بیرون رود. این در شرایطی است كه آمریكا بعد از نقض های مكرر برجام، اردیبهشت ماه سال قبل بطور رسمی از برجام خارج شد. از آن زمان تابحال روحانی و تیمش چشم امید به اقدامات اروپایی ها بسته اند و اهتمام دارند كه اروپا را مستقل از آمریكا نشان دهند و صحبت های روز گذشته روحانی نیز موید همین مورد است. با عنایت به اینكه قبل از این اروپا با بی عملی خود نشان داده كه به دنبال اجرای تعهدات برجامی خود نیست، دولت تدبیر تا كی می خواهد به دنبال هویج برجام بدود و كشور را معطل برجام كند؟
نكته دیگری كه باید مورد توجه قرار گیرد این است كه روحانی در این سخنرانی آشكارا اعلام نمود كه تا سال آینده از خروج ایران از برجام خبری نیست. چنین اظهاراتی از طرف رئیس جمهوری این پیام را به غرب خواهد فرستاد كه اجرای گام های چهارگانه از طرف ایران، نه در جهت وادار ساختن آنها به اجرای تعهداتشان كه نمایشی بیش نبوده است.
روزنامه وطن امروز با اشاره به اظهارات رئیس جمهوری درباره حفظ برجام نوشت: گویا دولتمردان فراموش كرده اند هدف اصلی برجام لغو همه تحریم ها همچون تحریم های اقتصادی و بهبود معیشت مردم بوده است. آیا هدف اصلی برجام محقق شده است؟



منبع:

1398/08/21
14:39:48
5.0 / ۵
4978
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , دولت الكترونیك , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد واكنش های متفاوت به اظهارات رئیس جمهوری درباره فساد اقتصادی
نظر شما در مورد واكنش های متفاوت به اظهارات رئیس جمهوری درباره فساد اقتصادی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها