اردوغان نیازمند حمایت روسیه برای حضور در شمال سوریه

اردوغان نیازمند حمایت روسیه برای حضور در شمال سوریه به گزارش برتریها یك كارشناس مسایل تركیه می گوید: «رجب طیب اردوغان» تلاش می كند از حمایت روسیه بعنوان بازیگر مهمی كه نقش فعالی در سوریه دارد به شكلی برخوردار شود و زمینه باقی ماندن حضور نیروهای تركیه در شمال سوریه را تضمین كند.



به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، عملیات تركیه در شمال سوریه بعنوان «چشمه صلح» چهارشنبه ۱۷ مهر شروع شد. تركیه مدعی است كه پس از پاكسازی این منطقه از شبه نظامیان كُرد، زمینه را برای اسكان بیشتر از دو میلیون آواره سوری فراهم خواهد نمود كه الان در تركیه مقیم هستند. هدف از این حمله، كوشش برای قطع ارتباط زمینی بین سوریه و عراق است. تركیه شبه نظامیان «یگان های مدافع خلق» (شاخه نظامی حزب اتحاد دموكراتیك) و نیروهای دموكراتیك سوریه (اس. دی. اف) را شاخه سوری گروهك حزب كارگران كردستان (پ. ك. ك) و تروریست می داند.
عملیات تركیه اندك زمانی بعد از اعلام تصمیم رئیس جمهوری امریكا در خصوص خروج نیروهای آمریكایی از این منطقه شروع شد. واشنگتن تقویت داعش در سایه این حمله را همچون خطوط قرمز خود اعلام نموده است. حمله ارتش تركیه به مناطق كردنشین شمال شرقی سوریه موجی از نگرانی های منطقه ای و بین المللی را دامن زده است. یكی از این نگرانی ها، افزون بر احتمال كشته شدن غیرنظامیان و آوارگی مردم، خطر تقویت گروه تروریستی داعش در منطقه است.
با توجه به اهمیت مبحث پژوهشگر ایرنا با «سیامك كاكایی» كارشناس مسایل تركیه به گفت و گو پرداخت.

تركیه؛ با عملیات نظامی به دنبال باقی ماندن در شمال سوریه است
كاكایی در ابتدای این مصاحبه تصریح كرد: چند روز پس از توافق آتش بس میان تركیه و آمریكا كه در مرز سوریه و تركیه انجام گرفت گمانه زنیها در خصوص احتمال ایجاد وضعیت جدید در شمال سوریه افزایش پیدا كرده است. آمریكاییها از یك سو مسئله خروج نیروهای خویش را نهایی میكنند، اما همچنان با توافق آتشبس كه با تركیه بستند به نظر میرسد فضای برای حضورشان در عرصه مسایل سوریه را باقی بگذارند. در مورد نقش روسیه در تحولات شمال سوریه بحثهای همراه با انتقادهای مطرح است. روسیه نوعی مماشات یا نوعی سهلانگاری در مورد مسایل سوریه میكند، اما در عین حال باید گفت روسیه نقش مهمی در توافق بین كردها و دولت سوریه ایفا میكند.
وی در ادامه اضافه كرد: پس از اینكه نیروهای ارتش سوریه به طرف بخشی از شهرهای كرد نشین در شمال این كشورحركت كرده و مستقر شدند همكاری متقابل بین كردها و سوریه شكل گرفت و مشكلی در این زمینه به وجود نیامد و عامل دیگر ایفای نقشی بود كه دولت آمریكا در تحولات شمال سوریه انجام داد تا تركیه را متقاعد به ایجاد یك آتش بس موقت كند، اما به نظر می آید كه روسیه در طرف دیگر به دنبال این سیاست است كه بتواند نقش مهمتر و عینیتری را در تحولات سوریه ایفا كند.
این كارشناس مسایل تركیه در مورد سفر اردوغان به روسیه تصریح كرد: اردوغان در مسافرت به روسیه دو هدف را دنبال كرد: اول اینكه تركیه می خواهد كه عملیات خود در شمال سوریه را مشروع قلمداد كند و در چارچوب نوعی دفاع از مرزهای جنوبی خود نشان دهد كه با تروریستها در حال مبارزه است. دولت آنكارا میخواهد از حمایت روسیه بعنوان بازیگر مهمی كه نقش فعالی در سوریه دارد به شكلی برخوردار شود و زمینه باقی ماندن حضور نیروهای تركیه در شمال سوریه را تضمین كند. اردوغان احتیاج به حمایتهای بازیگران بیرونی همانند روسیه و آمریكا دارد.
كاكایی در ادامه تصریح كرد: روسیه نقش موثری در بحران سوریه دارد. با عنایت به توافقاتی كه بین كردها و سوریه انجام شد این كشور تلاش می كند با میانجی گری تركیه را متقاعد به خروج نیروهایش از مرزهای سوریه نماید و زمینه را برای استقرار كامل نیروهای ارتش سوریه در شمال این كشور فراهم آورد. دولت مسكو تلاش میكند كه همكاری متقابل بین كردها و دولت سوریه به وجود آورد، اما اهدافی كه تركیه در سوریه دنبال میكند چالش برانگیز است. به نظر می آید كه تركیه در اهداف برنامهها و سیاستهای خود در شمال سوریه اهداف بلند مدتی را دنبال می كند. اگر روسیه بتواند تركیه را متقاعد به آتش بس در شمال سوریه نماید جایگاه روسیه در سوریه قوی تر خواهد شد و تنزل موقعیت آمریكا در سوریه را به دنبال خواهد داشت.
این كارشناس مسایل خاورمیانه در مورد فرار زندانیان داعش در عملیات تركیه تصریح كرد: با اجرای عملیات تركیه در شمال سوریه عدهای از زندانیان داعشیها تحت كنترل كردها موفق به فرار شدند، اما با عنایت به شرایط فعلی داعش آزادی زندانیان این گروه تروریستی بعنوان یك خطر جدی محسوب نمیشود، چونكه داعش در قامتی نیست كه بتواند با فرار چندین نفر زندانی خود قدرتی را به دست آورد.

مواضع جمهوری اسلامی در مورد حملات تركیه
كاكایی در مورد مواضع ایران، در حمله تركیه به سوریه بیان داشت: ایران همچون كشورهای بود كه در ابتدا ازحمله تركیه به سوریه انتقاد نمود و بر این عقیده بود كه دغدغه امنیت تركیه را به علل امنیتی و تهدیدی در مرزهای جنوبیاش درك میكند، اما رفع این دغدغهها با عملیات نظامی میسر نیست وایجاد مشكل خواهد نمود. ایران از استقرار حاكمیت دولت سوریه در كل خاك كشورش بعنوان یك عامل مهم و تأثیر گذار برای ثبات نگاه میكند و شبیه این رویكرد در سیاستهای روسیه نسبت به سوریه دیده میشود. بازگشت حاكمیت به مناطق شمالی میتواند به رفع مشكل مرزهای شمالی سوریه كمك نماید.


این كارشناس مسایل تركیه در انتها این گفت و گو تصریح كرد: دو كشور ایران و روسیه چاره استقرار نیروهای سوریه در مرزهای جنوبی تركیه مطرح میكنند. این ایده میتواند در رفع نگرانی تركیه نسبت به بحث تروریسم در این منطقه كمك نماید و عملا با حضور نیروهای سوریه این دغدغهها امنیتی تركیه نسبت به بحث تروریسم بر طرف شود.


1398/08/03
14:46:04
5.0 / ۵
4239
تگهای خبر: پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد اردوغان نیازمند حمایت روسیه برای حضور در شمال سوریه
نظر شما در مورد اردوغان نیازمند حمایت روسیه برای حضور در شمال سوریه
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها