واگذاری مراكز بهاران به بهزیستی باید از مسیر قانونی صورت گیرد

واگذاری مراكز بهاران به بهزیستی باید از مسیر قانونی صورت گیرد به گزارش برتریها رئیس كمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در واكنش به سوژه واگذاری مراكز بهاران به بهزیستی اظهار داشت: این كار باید از مسیر قانونی صورت گیرد یعنی ابتدا شهرداری در لایحه ای این مساله را به شورا ارسال نماید تا در آنجا مورد بحث و بررسی قرار گیرد.


به گزارش برتریها به نقل از ایسنا، الهام فخاری در نشست خبری امروز سخنگوی شورای شهر تهران بعنوان میهمان حضور پیدا كرد تا گزارشی از اقدامات كمیته اجتماعی شورای شهر تهران ارائه كند.
وی در تشریح این گزارش اظهار داشت: خوشبختانه تهران همچون پایتخت هایی است كه به الگوی شهر دوستدار كودك پیوسته و در سال ۸۸ و ۸۹ بوسیله مصوبه شورا این امر محقق شده و در سال ۹۴ برنامه شهر دوستدار كودك توسط شهردار وقت ابلاغ گردیده است، البته اعتبار مرحله اول برنامه اجرایی تا تابستان سال قبل بود و هم اكنون در سال نخست مرحله دوم برنامه اجرایی قرار گرفته ایم.
وی ادامه داد: دو كمیته اجرایی و نظارت در این عرصه تشكیل شده كه در كمیته اجرایی یك عضو از شورا وجود دارد اما تركیب كمیته نظارت شورایی است و اعضای شورا در آن حضور دارند. آنچه كه در حوزه شهر دوستدار كودك باید انجام می شده همچون زیرساخت های شهری به حوزه خدمات شهری مربوط بوده و بخش دیگر نیز به همكاری اجتماعی و مشاركت های مدنی كودكان و نوجوانان مربوط بوده است.
وی افزود: كمیته نظارت در سومین دوره شورای شهر تهران تنها یك جلسه در دوره چهارم شورا یك جلسه و در دو سال عمر دوره پنجم شورا سه جلسه تشكیل داده است. همین طور در همین دو ساله اخیر ۱۰ جلسه هم اندیشی نیز با تشكیلات و حوزه های فعال در بخش كودكان و نوجوانان توسط كمیته نظارت تشكیل شده است. در حوزه مناسب سازی زمین های بازی خصوصاً در بوستان ها اقداماتی در دوره های گذشته انجام شده و در همین راستا نیز پروژه های بزرگی همچون باغ كتاب اجرایی شده اما در حوزه فعالیت های محله ای جای كار بسیاری باقی مانده است.
وی افزود: اقدام خوب دیگری كه ظرف سال های گذشته انجام شده، اتاق های مادر و كودك است كه در دو سال اخیر ارزیابی و بازبینی روی آنها مورد تاكید قرار گرفته و این فضاها مناسب سازی شده اند. در ماه های گذشته سعی شده به مولفه های اجتماعی پرداخته شود كه در همین راستا رویداد فراخوان نقاشی تهران نه فقط بعنوان یك مسابقه بلكه بعنوان یك فراخوان جمع آوری ایده و برداشت كودكان از تهران انجام شده كه اگر تحلیل محتوایی درستی بر روی این آثار صورت گیرد اساسا می تواند كمك موثری به مدیریت شهری داشته باشد.
رئیس كمیته اجتماعی شورای شهر تهران درباب خانه های كودك شهرداری تهران نیز اظهار داشت: این خانه ها در ساختار سراهای محل به نام اتاق های كودك و با هدف تامین اسباب بازی برای كودكان مناطق كم برخوردارتر اجرایی شد. بی شك ایده خوبی بود اما در عمل خیلی از اینها به سمت كاربردی شبیه به مهد كودك سوق داده شدند. كارهای این اتاق های كودك مورد ارزیابی قرار گرفت و گزارش آن نیز در حال تكمیل است. به این شكل كه اگر این اتاق ها بعنوان اتاق بازی قلمداد می شود ضوابطی برای آنها تعیین شده كه باید رعایت شود و اگر بنا بر ضرورتی و در پاسخ به یك نیاز محلی باید به صورت مهد كودك عمل كنند باید بهزیستی در این مورد همكاری لازم را داشته باشد و مطابق ضوابط بهزیستی برای یك مهد كودك همه قوانین رعایت شود.
وی اشاره كرد: اتاق های بازی برابر بخشنامه های شهرداری دستورالعمل ویژه ای دارند كه در آن به این نكته نیز تاكید شده كه مال ها و فضاهای عمومی اقتصادی مثل مراكز خرید باید بخشی بعنوان اتاق كودك راه اندازی كنند كه البته در نظارت این مساله باید اهتمام بیشتری صورت گیرد. البته متاسفانه در مناطق برخوردار وضعیت پیاده روها از نظر مناسب سازی عمومی خصوصاً كودكان كمتر رعایت شده و شهروندان نسبت به حقوق عمومی كم توجه تر هستند كه در این زمینه باید تلاش نماییم كه الگوی مناسب سازی به درستی در سطح شهر پیاده سازی شود.
فخاری درباب آمار تعداد كودكان كار و خیابان در شهر تهران نیز اظهار داشت: حوزه اجتماعی در مسائلی همچون زباله گردی به شكلی پنهان از افكار عمومی است. پس آمار دقیق و درستی در این موارد وجود ندارد گاهی قسمتی از آمارها توسط فعالان مدنی و بخشی توسط وزارت كشور اعلام می شود. به جز مسئله آمار در مورد پدیده زباله گردی كه به صورتی شكلی از كار غیر قانونی و بهره كشی از كودكان است، مدیریت شهری در پیشگیری این مساله مسئولیت دارد. اساسا با تقویم طرح جامع مدیریت پسماند در تهران می توانیم شاهد گام های موثر در این زمینه باشیم. اگر سیستم مدیریت پسماند اصلاح گردد قسمتی از این حلقه های كار حفظ خواهند شد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبت های خود در تشریح آنچه كه در مدارس پرتو و رویش انجام می شود اظهار داشت: مدرسه رویش یكی از زنجیره های مدارس پرتو است كه در محدوده هرندی و شوش واقع شده، در بازدیدی كه از این محدوده داشتم بازدیدی هم از تاسیسات مدرسه رویش انجام داده ام. بحث ما در این بازدید این بود كه تا چه میزان مهارت آموزی در این مدارس لطمه مندی های درون زندگی این كودكان را می كاهد.
وی درباب سوژه واگذاری مراكز بهاران به بهزیستی و اختلاف میان مدیریت شهری و استانداری تهران در این مورد اظهار داشت: مسائلی كه كاری است باید به صورت كاری و حقوقی مورد بحث قرار گیرند و جای این گفت و گو نیز در جلسات كاری است. اساسا من رسانه ای كردن اختلافات را درست نمی دانم. از نظر شورا تاكید بر پیگیری به مراحل قانونی وجود دارد و شهرداری نیز در این موضوعات همكاری خواهد داشت؛ البته برای شهرداری در قانون تصدی این امور ذكر نشده است.
وی افزود: شهرداری تهران ظرف سال های اخیر فراتر و بیشتر از سایر دستگاه ها در انجام وظایف خود كه در اسناد بالادستی عنوان شده فعال بوده است. اگر مدیر شهرداری بدون درنوردیدن مراحل قانونی وعده ای را عنوان كرده اساسا استاندار تهران كه خود بعنوان مقام عالی دولت وظیفه نظارتی دارد باید در این خصوص متذكر شود. بی شك اگر مقرر است كاری صورت گیرد باید از مسیر قانونی باشد و همه موارد باید در چارچوب لایحه به شورا ارائه شود تا مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
فخاری در پاسخ به سوالی درباب هزینه سرویس مدارس استثنایی در تهران نیز اظهار داشت: دیدگاه شورا این است كه این خدمات به صورت رایگان ارائه شود و خوشبختانه واكنش مثبتی نیز از اولیاء در این خصوص داشته ایم. این خدمات ۱۰۰ درصد به صورت رایگان انجام می شود و هم اكنون نیز این سرویس ها فعال می باشند و خدمات رسانی می كنند.



1398/07/16
20:38:46
5.0 / ۵
4582
تگهای خبر: پایتخت , خدمات , خرید , سرویس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد واگذاری مراكز بهاران به بهزیستی باید از مسیر قانونی صورت گیرد
نظر شما در مورد واگذاری مراكز بهاران به بهزیستی باید از مسیر قانونی صورت گیرد
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها