استاندار خراسان جنوبی:
كم آبی، مهترین مشكل استان خراسان جنوبی است
به گزارش برتریها استاندار خراسان جنوبی معضل كم آبی را مهمترین مشكل این استان خواند و اضافه كرد: تامین آب آشامیدنی برای روستاها در سطح استان خراسان جنوبی یكی از چالش های اساسی ما شمرده می شود.
به گزارش برتریها به نقل از ایسنا، محمد صادق معتمدیان در جلسه هماهنگی برگزاری همایش روز ملی روستاییان و عشایر ضمن قدردانی از تصمیم معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری برای برگزاری این همایش در استان های كشور اظهار داشت: استان خراسان جنوبی كه مقرر شده همایش روز ملی روستا و عشایر در آن اجرا شود استانی تازه تاسیس است كه كمتر از ۱۵ سال از تاسیس آن می گذرد. خراسان جنوبی سومین استان پهناور كشور است و در رتبه ۲۸ جمعیتی كشور قرار گرفته ولی با عنایت به پهناور بودن استان كمترین تراكم انسانی را در كشور به خود مختص كرده است.
وی ادامه داد: مهاجرت از روستاها در سطح استان به علت افزایش دما و خشكسالی بسیار زیاد شده به شكلی كه حدود نیمی از جمعیت روستایی ما به خارج از استان و یا به شهرهای بزرگ درون استان مهاجرت كردند.
وی اشاره كرد: البته ما در سطح استان خراسان جنوبی ۱۷۰۰ روستای دارای سكنه داریم كه ۴۱ درصد جمعیت استان را به خود اختصاص دادند و از این میان ۱۱ درصد جمعیت روستایی استان از عشایر هستند. ما در این استان طولانی ترین مرز مشترك با افغانستان را داریم و با شش استان دیگر كشور همسایه هستیم.
استاندار خراسان جنوبی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به معضل خشكسالی در سطح این استان اظهار داشت: یكی از مهمترین مشكلات ما چالش كم آبی است به شكلی كه در تامین آب آشامیدنی روستاها با مشكلات زیادی مواجه هستیم. ما در سال قبل ۵۰۰ روستا را بوسیله تانگر آب رسانی كردیم و شرایطی سختی را داشتیم.
وی افزود: نداشتن سند جامع آب، معضلاتی بسیاری در سطح استان به وجود آورده اما خوشبختانه توانستیم سند سازگاری با كم آبی را با همكاری وزارت نیرو تدوین نماییم. در این سند تغییر الگوی كشت و شروع نهضت گلخانه ای در استان خراسان جنوبی مدنظر قرار گرفته تا زمینه حضور مردم در روستاها از این طریق فراهم گردد.
وی اشاره كرد: خدمات بسیار خوبی در سطح استان ارائه شده اما با شاخص ها و میانگین های كشوری فاصله بسیاری داریم. ۶۲۵۰ قنات در استان خراسان جنوبی وجود دارد كه هم اكنون تنها دو هزار قنات فعال می باشند پس در این عرصه نیازمند بازسازی قنات ها هستیم. متاسفانه خراسان جنوبی بیشتر از سه برابر نرم كشوری تبخیر آب وجود دارد پس ساخت سدها نیز كمك موثری در حوزه آب رسانی نكرده است.
معتمدیان با اشاره به انجام اقدامات موثر در حوزه پوشش مخابراتی در سطح این استان اظهار داشت: باوجود انجام اقدامات شایسته اما هم اكنون با میانگین كشوری در حوزه پوشش مخابراتی فاصله بسیاری داریم. ما در این استان در مورد پدیده حاشیه نشینی و همین طور پدیده زباله گردی نیز مشكلات بسیاری داریم. موضوعاتی كه در سطح استان نگران كننده هستند و تبعات بدی در حوزه اجتماعی برای این استان به وجود آورده است.
وی اشاره كرد: امیدواریم مهاجرت معكوس در سطح استان را ایجاد نماییم. سند توسعه روستایی بومی بر طبق ظرفیت های استان خراسان جنوبی تدوین شده ما در سطح این استان ظرفیت های گسترده ای در عرصه تولید زرشك، عناب و... داریم. كه باید با برنامه ریزی دقیقی در این زمینه موجبات توسعه اشتغال را فراهم نماییم.
وی افزود: در حوزه معادن نیز استان خراسان جنوبی چهارمین استان كشور شمرده می شود و اتفاقا بخش قابل توجهی از معادن این استان در روستاها هستند كه تلاش خواهیم كرد در چارچوب تدوین سندی واگذاری این معادن به روستاییان را با الگوی مالی مناسب انجام دهیم. تا بدین سان فرصت های شغلی جدید برای ماندگاری مردم در روستاها برقرار شود.
منبع: برتریها
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد كم آبی، مهترین مشكل استان خراسان جنوبی است