افسردگی اشتها را باز می کند

افسردگی اشتها را باز می کند به گزارش برتریها، یافته های یک پژوهش جدید نشان داده است افسردگی بر ولع غذایی تاثیر می گذارد و سبب می شود افراد تمایل شدیدی به مصرف کربوهیدرات ها (بیش از چربی ها و پروتئین ها) داشته باشند. این ولع غذایی ارتباطی با گرسنگی ندارد؛ بلکه با شدت علایم افسردگی مرتبط می باشد. فهم این ارتباط امکان دارد راه را برای راهبردهای درمانی مبتنی بر رژیم غذایی هموار کند.


به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سای تِک دِیلی در گزارشی آورده است: نزدیک به ۲۸۰ میلیون نفر در سراسر دنیا به افسردگی مبتلا هستند. تاثیر افسردگی بر افراد، متعدد است. بعضی از افراد دچار افسردگی تمایل دارند خانه و زندگی خویش را رها کنند، در حالیکه عده ای دیگر موفق می شوند جنبه های زندگی روزمره خویش را حفظ کنند. این تفاوت ها در رابطه با اشتها هم وجود دارد؛ چونکه افسردگی بر عادات غذایی هم تاثیر می گذارد.
بسیاری از افراد دچار افسردگی، از دست دادن اشتها را تجربه می کنند، در حالیکه برخی دیگر بیشتر غذا می خورند و اغلب به خوردن شیرینی ولع پیدا می کنند؛ همه این ها امکان دارد به تغییرات قابل ملاحظه ای در وزن بدن منجر شود.
پژوهشگران بیمارستان دانشگاه بُن (UKB)، دانشگاه بن و بیمارستان دانشگاه توبینگن در آلمان دریافته اند افراد دچار افسردگی معمولا کاهش اشتها را تجربه می کنند؛ اما غذاهای پرکربوهیدرات را ترجیح می دهند.
پروفسور نیلز کرومر (Nils Kroemer)، سرپرست گروه پژوهشی، توضیح داد: بسیاری از افراد دچار افسردگی از بی اشتهایی رنج می برند. برخی دیگر، در طول یک دوره افسردگی اشتهای بیشتری دارند و حتی ولع به خوردن غذا بخصوص شیرینی جات پیدا می کنند؛ این تغییرات می تواند به تغییر وزن بدن منجر شود.

ولع به خوردن کربوهیدرات

این پژوهش، نخستین کار پژوهشی است که نشان داده است افسردگی با تغییرات ویژه ترجیحات غذایی افراد مرتبط می باشد و از ترکیبات تغذیه ای غذاهای مختلف تاثیر می پذیرد. عوامل اصلی در شکل دهی به این ترجیحات، درشت مغذی ها، یعنی کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها، هستند که اساس رژیم غذایی ما را می سازند. در بین آنها، کربوهیدرات ها منبع انرژی اولیه برای سلول های انسان هستند.

ارتباط میان انتخاب غذا و شدت افسردگی

افراد دچار افسردگی در مقایسه با افراد سالم، ولع کمتری به خوردن غذاهای پرچرب و پُر پروتئین دارند؛ در عوض، غذاهای پُر کربوهیدرات مانند شیرینی ها را ترجیح می دهند.
یافته های این پژوهش نشان داد افزایش مصرف کربوهیدرات ها توسط افراد دچار افسردگی به افزایش تمایل آنها به مصرف غذاهای پر چرب و پر پروتئین منجر شد؛ به بیان دیگر، بیماران دچار افسردگی ولع بیشتری به مصرف خوراکی هایی دارند که تلفیقی از چربی و کربوهیدرات ها هستند مانند شکلات شیری. مصرف این خوراکیهای پرانرژی هم معمولا مشخصه یک رژیم غذایی ناسالم هستند. تا به حال، تصور می شد که ولع به خوردن غذاهای پرکربوهیدرات با افزایش اشتها مرتبط می باشد.
لیلی تورن (Lilly Thurn)، یکی از اعضای گروه پژوهشی، توضیح داد: یافته های ما نشان داد که مبحث این نیست. ولع به افزایش مصرف کربوهیدرات ها با شدت کلی افسردگی، بخصوص علایم اضطراب مرتبط می باشد.


1403/11/24
11:01:20
5.0 / ۵
7
تگهای خبر: پژوهش , دانش , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد افسردگی اشتها را باز می کند
نظر شما در مورد افسردگی اشتها را باز می کند
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها