افزایش تولید پنبه در اراضی شور کشور توسط دانش بنیان ها

افزایش تولید پنبه در اراضی شور کشور توسط دانش بنیان ها برتریها: یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید بذر پوشش دار پنبه شده است که با قیمت یک سوم مشابه وارداتی آن در اختیار کشاورزان قرار می گیرد و این مهم سبب بی نیازی کشور از واردات بذر پنبه شده است.



به گزارش برتریها به نقل از مهر، محسن فتحی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان به فراوران بذر و الیاف پنبه ابتدا در مورد محصولات و حوزه فعالیت این شرکت اظهار داشت: شرکت به فراوران بذر و الیاف پنبه در سال ۱۳۹۵ تأسیس شد. ما با حمایت رئیس موسسه پنبه، توانستیم امتیاز تولید و تکثیر دو رقم پنبه «سپید» و «کاشمر» را از موسسه خریداری نماییم و هسته اولیه بذر این ارقام را در کشور تولید نماییم. این ارقام پنبه در استان خراسان و گلستان قابلیت کشت دارند.
وی خاطرنشان کرد: هدف از راه اندازی شرکت، توسعه کشت و کار پنبه در کشور بود. زراعت پنبه اهمیت بالای ی در اشتغالزایی در ابعاد مختلف کشاورزی، صنعتی و بازرگانی دارد به صورتی که استحصال بیشتر از ۷۰ نوع فرآورده از پنبه، بستر رونق صنایع وابسته همچون ریسندگی، نساجی، شیمیایی، بافندگی، غذایی و... را فراهم می آورد. پنبه همچون گیاهان مقاوم به شوری آب و خاک بوده و به علت دارا بودن ریشه های عمیق و وجینی بودن زراعت آن، جایگاه ارزشمند ای در تناوب زراعی دارد که ضمن بهبود وضعیت خاک سبب افزایش عملکرد محصول بعدی بخصوص گندم می گردد.
محسن فتحی در مورد بزرگ ترین یا مهم ترین موفقیت این مجموعه بیان نمود: مجموعه ما موفق به تولید بذر پوشش دار پنبه شده است که با قیمت یک سوم مشابه وارداتی آن در اختیار کشاورزان و بهره برداران قرار می گیرد. این مهم سبب بی نیازی کشور از واردات بذر پنبه هم خواهد شد.
وی اضافه کرد: امروزه روشهای فنی زیادی بـه منظور سهولت کاشت بذر، افزایش استقرار و رشد گیاهچه تحت شرایط متغیر محیطی و محدودیت های بستر بذر به کار مـی رود. پوشش دار کردن بذر یکی از مهم تریـن روش هـای اقتصادی برای بهبود کارکرد بذر است. در فرآیند پوشش دارکردن بذر موادی از قبیـل قـارچ کش ها، حشره کش ها، مواد ایمن ساز، هورمون های رشد، عناصر کم مصرف و ترکیبات دیگر به شکل مستقیم در ارتباط با بذر قرار می گیرند. استفاده مستقیم از قارچ کش ها و حشره کش ها به صورت مستقیم روی بذر سبب کاهش مصرف این مواد در شروع فصل کشت شده و مخاطرات زیست محیطی آنها کاسته می شود. همینطور پوشش دهی بذر سبب یکنواختی اندازه بذر و تسهیل در کاشت مکانیکی بذرها می شـود. این امر سبب می شود مزارع سبز یکنواخت و بهتری داشته باشیم و در نتیجه میزان عملکرد محصول و درآمد زارعین افزایش خواهد یافت.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در مورد کاربرد این محصولات در حوزه کشاورزی به ویژه در مناطق کمتربرخوردار عنوان کرد: اصولا در مناطقی که پنبه کشت می شود زمینهای مرغوب برای کاشت برنج و سایر محصولات استفاده می شود و زمینهای شور برای کشت پنبه اختصاص داده می شود که با عنایت به اینکه بذر اصلاح شده ما در مقابل میزان شوری بیشتری مقاوم تر است سطح کشت بیشتری را به کشاورزان می دهد.
این فعال فناور تصریح کرد: از طرفی بذر اصلاح شده پنبه ما میزان محصول بیشتری به کشاورزان می دهد به صورتی که چشم انداز ما برای آینده، افزایش میانگین تولید پنبه به بالای ۴تن در هر هکتار است تا از این طریق کشور را از واردات الیاف پنبه بی نیاز نماییم. البته این مهم احتیاج به حمایت دستگاههای متولی این حوزه به ویژه برنامه ملی آبادیران دارد تا ما بتوانیم کشاورزان بیشتری را با این بذر آشنا و با حمایت دستگاههای متولی به دست آنها برسانیم.


منبع:

1403/10/27
12:03:09
5.0 / ۵
26
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , خرید , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد افزایش تولید پنبه در اراضی شور کشور توسط دانش بنیان ها
نظر شما در مورد افزایش تولید پنبه در اراضی شور کشور توسط دانش بنیان ها
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها