مباحث زیست محیطی سمنان ایمن سازی زیستگاه یوزپلنگ تا حقابه دشت ها به علاوه فیلم

مباحث زیست محیطی سمنان ایمن سازی زیستگاه یوزپلنگ تا حقابه دشت ها به علاوه فیلم به گزارش برتریها، مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان اظهار داشت: ایمن سازی زیستگاه و قلمروی یوزپلنگ، کمک به تحقق حقابه دشت ها، استفاده از آب های نامتعارف و خاکستری برای صنایع، و ساماندهی نحوه استقرار کارخانه ها، از دغدغه های اصلی حوزه محیط زیست استان است.


به گزارش برتریها به نقل از ایرنا، سعید یوسف پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا استان سمنان اضافه کرد: مباحث مختلف زیستگاه های طبیعی مهم استان سمنان در محیط زیست کشور و حیات مهم ترین گونه های «در خطر انقراض» حیات وحش مانند یوزپلنگ آسیایی و گورخر ایرانی در سمنان و همینطور استقرار صنایع در بعضی از نقاط استان، می تواند زمینه ساز چالش ها باشد.
وی ضمن اشاره به برنامه های مقابله با چالش های محیط زیست سمنان اظهار داشت: استفاده همه‌جانبه از ظرفیتهای استانی، فرااستانی، درون سازمانی و برون سازمانی برای کاهش مشکلات و بهبود روند محافظت از محیط زیست مورد توجه است.
یوسف پور اضافه کرد: ایمن سازی زیستگاه و قلمروی یوزپلنگ از راهبردهای اصلی است و مبحث تکثیر در اسارت یوز هم از دیگر هدف های حفاظت محیط زیست استان است تا بتوان چالش ها و تهدیدهای زیستگاه یوزپلنگ را به حداقل رساند.
حساسیت بین المللی خبرهای یوزپلنگ
وی ضمن اشاره به وجود زیستگاه یوزپلنگ آسیایی در شرق استان سمنان، افزود: خبرهای در ارتباط با این گونه حیات وحش نه تنها در کشور بلکه در مجامع جهانی در رابطه با محیط زیست هم مورد توجه است و بعنوان مبحث حساس بین المللی پیگیری می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان بیان نمود: این استان از لحاظ ارزش های حفاظتی جزو بهترین استانهای کشور است، اما احتیاج به نیروی انسانی بیشتر و افزایش امکانات دارد.
وی اضافه کرد: کمک مردم می تواند یکی از راهکارهای جبران کمبود نیرو و امکانات در حافظت محیط زیست باشد.
مشارکت حفاظتی و حفاظت در مشارکت
سعید یوسف پور به فعالیت صنایع در سمنان اشاره نمود و اظهار داشت: استان ظرفیتهای خوبی در استقرار صنایع دارد، اما مبحث کمبود آب در استان و استقرار فراتر از ظرفیت قابل تحمل استان صنایع، می تواند آلودگی هوا و محدودیت های منابع آبی به همراه داشته باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان بیان نمود: مبحث مشارکت حفاظتی و حفاظت در مشارکت هم مدنظر است و مبحث حفاظت مشارکتی با عنایت به ظرفیتهای خوب در زمینه های طبیعی و مناطق آزاد استان، می تواند به گردش اقتصادی در محیط زیست کمک نماید.
فرصت استفاده از آب های نامتعارف و خاکستری
وی افزود: در استقرار صنایع با همراهی مدیریت استان و حفاظت محیط زیست باید به سمتی حرکت کرد که صنایع با آلودگی شدید، کمتر در استان استقرار پیدا کنند و بیشتر بسمت صنایع فناوری پیشرفته(هایتک) و صنایع بدون آلودگی هوا و با مصرف آب کمتر حرکت کرد و برای مصرف صنایع هم از آب های نامتعارف و آب های خاکستری استفاده گردد.
پساب شهری و صنعتی، سرمایه در اختیار استان
یوسف پور مبحث کمبود آب در کل کشور را یک چالش جدی دانست و اضافه کرد: اغلب دشت های کشور کم آبی شدید دارند و مبحث فرونشست در کشور بحرانی است. در همه عرصه ها در بهره برداری از حوزه آب شرب، آب در ارتباط با بخش های صنعت و کشاورزی، مصرف باید بهینه سازی و متناسب با الگوی مصرف تغییر کند.
وی افزود: آب های نامتعارف بعنوان ارزش افزوده، پساب شهری و پساب صنعتی بعنوان یک سرمایه در اختیار استان به حساب می آید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان تصریح کرد: با عنایت به چندوجهی بودن مشکل آب در استان، محدودیت منابع آبی با حساسیت بیشتری پیگیری و رصد می شود و انتظار از مردم و رسانه به لحاظ کمبود حوزه منابع انسانی و امکانات، اطلاع رسانی است تا بتوان رسیدگی های قانونی و پیگیری های لازم را در مورد تخلفات انجام داد.


ظرفیت های محیط زیست استان سمنان
استان سمنان با برخورداری از ۱۶ درصد از مناطق حفاظت شده کشور و میزبانی ۳۰ درصد از تنوع گیاهی و جانوری مامنی برای زادآوری و تکثیر نسل گونه های پرارزش مانند یوزپلنگ آسیایی و گورخر ایرانی و رهایی آنها از خطر انقراض به حساب می آید.
به گزارش برتریها به نقل از خبرگزاری ایرنا، پارک، اثر ملی و طبیعی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده مناطق چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست به حساب می آید و استان سمنان به جز اثر ملی و طبیعی از تنوع زیستی دیگر مناطق چهارگانه برخوردار می باشد.
مناطق حفاظت شده در استان سمنان ۲.۳ میلیون هکتار و در مجموع بین ۱۵ تا ۲۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان است.
۲.۳ میلیون هکتار مناطق حفاظت شده، ۲ پارک ملی کویر گرمسار و پارک توران یا خارتوران شاهرود ۲ ذخیره گاه حفاظت شده حیات وحش مهم دنیا در استان سمنان است و هم چنین استان سمنان منطقه های حفاظت شده در محدوده جنگل ابر و پرور و پنج منطقه شکار ممنوع دارد.
در استان سمنان سه پارک شامل پارک ملی کویر واقع در گرمسار، پارک ملی توران واقع در شاهرود و پارک ملی صیدوا در مهدیشهر، ۲ پناهگاه حیات وحش در خوش ییلاق و توران و ۲ منطقه حفاظت شده در پرور شهرستان مهدیشهر و توران در شاهرود، پنج منطقه شکارممنوع و ۲ پناهگاه حیات در خوش ییلاق و توران شاهرود وجود دارد.
چاه شیرین در جنوب سمنان، منطقه شکار ممنوع خُنار مشترک بین گرمسار و سرخه، منطقه شکار ممنوع طالو و شیربند در شمال شرق دامغان، منطقه سفیدکوه و آرسک در شمال غرب دامغان و منطقه شکار ممنوع تپال در شمال غرب شاهرود جزو پنج منطقه شکار ممنوع در استان سمنان به شمار می روند.
مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان سمنان در واقع نمایشگاه طبیعی و ذخیره گاه گونه های کمیاب بیابانی و کویری حیات وحش مانند یوزپلنگ آسیایی، پلنگ ایرانی، زاغ بور و گورخر ایرانی، جبیر، قوچ و میش وحشی، گربه شنی، جبیر و گونه های گیاهی متنوع است.



منبع:

1403/10/11
10:50:29
5.0 / ۵
209
تگهای خبر: اقتصاد , صنعت , فناوری , نمایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مباحث زیست محیطی سمنان ایمن سازی زیستگاه یوزپلنگ تا حقابه دشت ها به علاوه فیلم
نظر شما در مورد مباحث زیست محیطی سمنان ایمن سازی زیستگاه یوزپلنگ تا حقابه دشت ها به علاوه فیلم
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها