رئیس انجمن مددكاران اجتماعی ایران:

مهارت کنترل خشم و هیجان باید آموزش داده شود

مهارت کنترل خشم و هیجان باید آموزش داده شود به گزارش برتریها، رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران اظهار داشت: مقابله با استرس و کنترل رفتارهای هیجانی امری یادگرفتنی است تا فرد بتواند در ناملایمات زندگی، شرایط خودرا مدیریت کند و از بحران ها لطمه نبیند.


سیدحسن موسوی چلک در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با تأکید بر این که باید با استفاده از فضای گفت و گو سازگاری خودرا با شرایط افزایش دهیم تا بتوانیم به زندگی عادی برگردیم، اضافه کرد: همه این مهارت ها یادگرفتنی است و باید در سبد آموزش های فرد قرار گیرد تا چطور خشم، ترس، غم، شادی و هیجان خودرا مدیریت کند.
این لطمه شناس و مددکار اجتماعی در عین حال با اشاره به اینکه گاهی رفتارهای خشونت آمیز به دلایلی چون بیکاری، بیماری و مشکلات اقتصادی و اجتماعی بروز می کند، اضافه کرد: این که چطور از فرد لطمه دیده حمایت نماییم که این شرایط آثار منفی کمتری روی فرد داشته باشد، مستلزم آموزش و فراگیری است.
وی با اشاره به اینکه در کنار مهارت های فردی، بی نیاز از دریافت مشاوره از متخصصان نیستیم، اظهار داشت: اگر خودرو خراب شود، آنرا به نزد مکانیک می بریم اما چطور است که در زمان بروز بحران اجتماعی به مشاوران و متخصصان اجتماعی که اهل فن هستند، مراجعه نمی کنیم؟
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران افزود: گفت و گوی مسالمت آمیز و انتخاب رویکرد سازنده برای حل تعارض کمک می نماید تا به مرحله قتل و خشونت نرسیم.
این مددکار اجتماعی با اشاره به اینکه وقتی روابط زوجین به مرحله بحران می رسد، طلاق هم می تواند یک راه حل تلقی شود، گفت: طلاق مغضوب ترین حلال در دین اسلام شناخته شده اما در جاهایی هم همین طلاق سفارش شده است. وقتی دو نفر نتوانند خودشان مشکل را حل کنند و حتی خانواده و مشاوران نیز در حل تعارض موفق نشوند، گزینه طلاق بهتر از اقداماتی چون قتل و یا پایان دادن به زندگی خود است.
موسوی چلک اشاره کرد: مقابله با استرس و کنترل رفتارهای هیجانی امری یادگرفتنی بوده و مستلزم آنست که فرد از دوران مدرسه قسمتی از این مهارت ها را آموزش ببیند تا بتواند در وضعیت ناملایم زندگی چطور شرایط و زندگی خودرا مدیریت کند که اثر سوء بر زندگی او نداشته باشد.

رفتار خشونت آمیز به وجه مشخصه رفتار ما تبدیل گشته است

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران اظهار داشت: یکی از مسائلی که در کشور داریم، این است که رفتار خشونت آمیز به وجه مشخصه رفتار ما تبدیل گشته است و مصادیقی از خشونت اجتماعی شامل قتل، ضرب و جرح، نزاع، خشونت خانگی، همسرآزاری، کودک آزاری و حتی سالمند آزاری در جامعه وجود دارد.
وی گفت: باید بپذیریم که ما برای زیست اجتماعی نیازمند یادگیری مهارت هایی هستیم که بتواند ما را در وضعیت بحرانی مراقبت کند و به شکلی رفتار نماییم که در وضعیت مختلف درگیر بحران ها نشویم و مواجهه منطقی تری با شرایط سخت داشته باشیم.
این کارشناس اجتماعی با یادآوری این که افراد مختلف به علت تفاوت های فردی و اجتماعی رفتارهای متفاوتی نیز در برخورد با شرایط سخت و بحران ها دارند، اضافه کرد: ما نیازمند حل تعارض به خصوص در مشاجرات خانوادگی هستیم.
موسوی چلک افزود: بالاتر از تاب آوری، مهارت حل تعارضات است که اهمیت دارد؛ ممکنست در هر خانواده ای اختلافاتی بوجود آید اما این که چگونه آن تعارض را مدیریت نماییم که تبدیل به بحران نشود، مولفه مهم در حل آن به حساب می آید.
وی یکی از راه های حل مسئله را گفت و گو و بیان دیدگاه های دو طرف دانست و اظهار داشت: باید با هم گفت و گو کنیم؛ دو طرف نظر خودرا در یک موضوع واحد بگویند و تبادل نظر کنند تا به یک نتیجه واحد برسند. در این صورت است که مشخص می شود آیا این مساله نیازمند تصمیم گیری است و یا این که چه تصمیماتی برای آن باید گرفت تا از بین آنها بهترین راه را انتخاب نمود.
این مددکار اجتماعی افزود: باید همه تلاش خودرا به کار بست که مسئله به بحران تبدیل نشود؛ کسانی به مرحله بحرانی می رسند که فضای گفت و گو و تبادل دیدگاه را ایجاد نمی کنند.
وی اظهار داشت: در چنین نگاهی تعارض ها می تواند عاملی برای آموزش مهارت جدید باشد و فرد تلاش کند تا مهارت هایی چون گفت و گو، کنترل رفتارهایی چون خشم، هیجان و استرس را فرا بگیرد.

راهکارهای حمایتی از زنان در قانون وجود دارد

موسوی چلک با انتقاد از طولانی شدن روند تصویب لایحه پشتیبانی از زنان اظهار داشت: بااینکه با قوانین فعلی نیز می توان از زنان در مقابل خشونت و سوءرفتار حمایت کرد اما ۱۳ سال معطلی برای تهیه و تصویب لایحه ای جامع در این حوزه معنا ندارد.
وی با اشاره به اینکه موضوع حمایت جامع از زنان و خردسالان برای اولین بار در قانون پنجم توسعه عنوان شد، اضافه کرد: لایحه پشتیبانی از زنان در سال ۹۹ به مجلس شورای اسلامی رفت و با گذشت چهار سال هنوز تعیین تکلیف نشده و بین این مجلس و آن مجلس دست به دست می شود.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران تصریح کرد: در برنامه پنجم توسعه که سال ۱۳۹۰ اجرای آن شروع شد، تهیه و تدوین «سند ملی امنیت بانوان و خردسالان در روابط اجتماعی» با مشارکت و برنامه ریزی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، قوه قضائیه، سازمان بهزیستی کشور، شهرداری، وزارت کشور، شورای عالی استانها، مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و امور اجتماعی به دولت واگذار شد.
این کارشناس اجتماعی افزود: بعد از آن پیش نویس لایحه ای در پشتیبانی از زنان در سال ۱۳۹۲ تهیه و بارها متن آن ویرایش شد و عاقبت در دی ماه سال ۱۳۹۹ لایحه ای با عنوان «حمایت از لطمه دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در مقابل خشونت» از طرف دولت به مجلس ارسال شد.
موسوی چلک اضافه کرد: بااینکه هنوز این لایحه در گیر و دار مجلس است و به تصویب نرسیده اما با قوانین موجود نیز می توان با خشونت مقابل زنان مقابله نمود.
وی بیان داشت: اورژانس اجتماعی یکی از راهکارهای پشتیبانی از زنانی است که مورد خشونت خانگی قرار گرفته اند؛ علاوه بر آن قاضی نیز به استناد قانون در صورتیکه ببیند زنی در خانه همسر امنیت جانی ندارد، می تواند او را بجای امن انتقال دهد که این جای امن می تواند خانه اطرافیان و بستگان او یا موسسات اجتماعی باشد.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران افزود: البته قانون نیازمند تقویت و به روز رسانی است که لایحه پشتیبانی از زنان نیز با همین رویکرد نوشته شده است.


1403/08/25
11:22:25
5.0 / ۵
193
تگهای خبر: اقتصاد , تقویت , متخصص , مشاوره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مهارت کنترل خشم و هیجان باید آموزش داده شود
نظر شما در مورد مهارت کنترل خشم و هیجان باید آموزش داده شود
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها