به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان از سال ها قبل می دانستند كه وقتی كربن در چیدمان خاصی قرار می گیرد می تواند به ماده ای بسیار مستحكم تبدیل گردد. برای مثال گرافین كه مستحكم ترین ماده شناخته شده در جهان به حساب می آید، در واقع یك ساختار دوبعدی كربنی است. اما تولید ساختارهای سه بعدی كاربردی با استفاده از این ماده امری دشوار است. به همین علت محققان MIT تلاش كردند با استفاده از یك راهكار جدید این ماده را در یك ساختار سه بعدی مستحكم به كار بگیرند. برای این منظور ورقه های كوچك كربن را با استفاده از همجوشی در یك ساختار سه بعدی خاص قرار دادند كه منجر به تولید سخت ترین ماده شد.
بر اساس این تحقیقات خصوصیت های مهم مواد در ساختارهای سه بعدی، بیش از این كه به جنس آن ها بستگی داشته باشد، حاصل تركیب بندی هندسی آن ها است. در نتیجه می توان مواد سبك و سخت را با استفاده از مواد اولیه مختلف با یژگی های هندسی یكسان تولید كرد.
به گفته محققان MIT برای ساخت این ماده می توان هم از گرافین بهره برد و هم از مواد دیگری مانند پلیمرها یا فلزات بهره گرفت. در واقع می توان مواد تشكیل دهنده این ساختار را با هر ماده دیگری جایگزین كرد. آن چه باعث سختی و سبكی می گردد ساختار ماده است.
این ماده كاربردهای متعددی دارد. برای مثال با استفاده از این ماده می توان سازه های بسیار بزرگی مانند پل ها را با وزن بسیار كمتری ساخت. همینطور به علت ساختار متخلخل این ماده می توان از آن در فیلترها بهره برد.