دهقانی خبر داد؛

ایجاد مرکز آفرینش ملی در حوزه میکروالکترونیک و هوش مصنوعی

ایجاد مرکز آفرینش ملی در حوزه میکروالکترونیک و هوش مصنوعی برتریها: به گزارش برتریها، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری از لزوم توسعه مرکز آفرینش ملی حوزه میکروالکترونیک و هوش مصنوعی با همکاری اپراتورهای ارتباطی اطلاع داد.



به گزارش برتریها به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، تفاهمنامه سه جانبه توسعه زیست بوم نوآوری و بومی سازی زیرساخت های راهبردی و گلوگاهی حوزه ارتباطات و هوشمندسازی صنایع با حضور روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و یکی از اپراتورهای همراه به امضا رسید.
روح الله دهقانی در آیین امضای این تفاهمنامه با اشاره به اینکه امروز، بعد از دو دهه تلاش در حوزه جنبش نرم افزاری، یک خیزش فناورانه و نوآورانه، لزوم توسعه اقتصاد دانش بنیان و پیشرفت فناورانه کشور است، افزود: جهت گیری دقیق و حمایت های همه جانبه رهبر معظم انقلاب اسلامی طی دو دهه اخیر منجر به تعریف، جوانه زدن و رشد نهال فناوری و نوآوری شد که امروز ماحصل آنرا در جایگاه علمی کشور، رشد و رونق شرکتهای دانش بنیان می بینیم؛ به صورتی که امروز به یک جرم قابل اعتنا از این شرکت ها رسیده ایم. امروز اما حمایت های هل دهنده از جنس سرمایه گذاری های دو دهه قبل در زیرساخت و تخصیص بودجه مستقیم، امکان پذیر نیست و باید شرکتهای بزرگ به میدان بیایند و زمینه ساز یک خیزش فناورانه و نوآورانه در کشور شوند.
وی افزود: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بر لزوم شکل گیری خیزش علمی و فناوری در کشور تاکید دارند که لازمه آن ارتقای برنامه های راهبردی، شکل گیری سرمایه گذاری های متمرکز و جدی و استفاده از زیرساخت ها در جهت زایش شرکتهای جدید است. کشورهای اطراف اهمیت اقتدارآفرین علم و فناوری را درک کرده اند و سرمایه گذاری های سنگینی روی این حوزه بخصوص جذب نیروی انسانی متخصص انجام می دهند، اما باید بپذیریم که این سرمایه گذاری کلان با نقش آفرینی شرکتهای بزرگ و سرمایه گذاری بازیگران اصلی حوزه های مختلف روی شرکتهای دانش بنیان و ایجاد اتصال بین حلقه های بالادستی با حلقه های میانی و پایین دستی هر حوزه فناوری و صنعت، ممکن می شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری اظهار داشت: اگر شرکت هایی که این اهمیت را درک کرده اند پای کار بیایند و ارتباط بین شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای بزرگ شکل بگیرد از این مرحله عبور خواهیم کرد و به سرمنزل مقصود، به معنای سهم قابل توجه محصولات و خدمات دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی و صادرات خواهیم رسید. توفیق در این مرحله تاریخی و سرنوشت ساز، نیازمند نقش آفرینی شرکتهای بزرگ است تا درخت دانش بنیانی به ثمر بنشیند.
دهقانی، راه گذار از این مرحله، رسیدن به نتیجه و حاصلخیزی زیست بوم دانش بنیان را توجه به سرمایه گذاری روی نوآوری و مبحث کاشتن برای آینده، توسعه سرمایه گذاری روی حلقه های پایین دستی زنجیره ارزش و اتصال صنعت به فناوری دانست و اضافه کرد: تجربه های موفق جهانی اثبات نموده است که صنعت به واسطه اتصال به فناوری های روزآمد و پیشرفته ای همچون هوش مصنوعی همان گونه که در دنیا اتفاق افتاده، حتی از نهادهای علمی و فناور همچون دانشگاه هم پیش افتاده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری ضمن اشاره به ایجاد مراکز آفرینش فناوری با هدف تکمیل زنجیره های ارزش در حوزه های متعدد فناوری و اتصال حلقه های بزرگ صنعت به بخش های نوآور و پایین دستی کشور اظهار داشت: طی برنامه هفتم توسعه، ایجاد شش نشنال لب یا مرکز ملی آفرینش فناوری در حوزه های بزرگ و پیشران فناوری های پیشرفته همچون میکروالکترونیک و هوش مصنوعی پیشبینی شده که اپراتورهای بزرگ می توانند در شکل گیری این نشنال لب ها نقش مهم و کلیدی ایفا کنند. این یک لزوم برای صنایع بزرگ است چون که مسیر آینده علم و فناوری کشور در این عرصه های فناوری و گامهای پیشران به مدد این مراکز ملی آفرینش فناوری رقم خواهد خورد
محمد صادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تکیه بر لزوم نقش آفرینی شرکتهای بزرگ در سرمایه گذاری خطرپذیر روی حوزه های نوآورانه و شرکتهای دانش بنیان اظهار داشت: نگاههای حمایتی در همه کشورها هدفی جز ترغیب و تشویق سرمایه گذاران و شرکتهای بزرگ به سرمایه گذاری در این عرصه ندارد و قانون جهش تولید دانش بنیان به خوبی توانسته زمینه را برای حضور و ترغیب سرمایه گذاران و شرکت ها به سرمایه گذاری در این عرصه فراهم آورد.
وی اضافه کرد: رویکرد کنونی معاونت علمی، حضور شرکتهای بزرگ در زیست بوم است و از جذب توسعه سرمایه گذاری خطرپذیر در حوزه نوآوری و فناوری حمایت می شود.
خیاطیان ضمن اشاره به اهمیت تکامل زنجیره های ارزش صنعت ارتباطات و مخابرات اظهار داشت: این حوزه بسیار اشتغال آفرین و از حیث اشتغال برای دانش آموختگان و نخبگان ما بسیار حائز اهمیت می باشد. این حوزه از حیث تاب آوری هم مهم می باشد و حتی اگر تحریم هم نبودیم، باز هم خیلی از کشورها دستاوردهای فناورانه شان را به ما انتقال نمی دادند و باید در زمینه توسعه فناوری های این حوزه با جدیت گام برداریم. همینطور تکمیل زنجیره ارزش این حوزه از حیث امنیت و حریم شخصی و ملی هم اهمیت بالایی دارد.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این صنعت از جنبه بهره وری هم قابل اعتنا است و موضوع هایی همچون صنعت چهار، هوش مصنوعی و سایر حوزه هایی که بهره وری را هدف قرار می دهند و اینروزها نقش پررنگی در جامعه ایفا می کنند، باید با جدیت بیش تری مورد توجه بازیگران و سرمایه گذاران اصلی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار بگیرد


منبع:

1402/08/26
19:42:12
5.0 / ۵
425
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , خدمات , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد ایجاد مرکز آفرینش ملی در حوزه میکروالکترونیک و هوش مصنوعی
نظر شما در مورد ایجاد مرکز آفرینش ملی در حوزه میکروالکترونیک و هوش مصنوعی
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها