عملكرد دولت در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات،

تبدیل ایران به هاب ترانزیت داده در منطقه

تبدیل ایران به هاب ترانزیت داده در منطقه برتریها: به گزارش برتریها، طبق گفته مسؤولان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در آغاز به کار دولت سیزدهم، ظرفیت شبکه انتقال ۳۵.۸ ترابیت بر ثانیه و با استفاده از تجهیزات خارجی بوده و مقرر است این ظرفیت با برنامه ریزی وزارت ارتباطات تا آخر سال جاری دو برابر شود.



به گزارش برتریها به نقل از ایسنا، ایران به واسطه وضعیت جغرافیایی اش امکان تبدیل شدن به هاب ترانزیت دیتای منطقه را داراست. ازاین رو قطعا ترافیکی که از بستر ایران و از مسیر زمینی خاک سرزمین ما عبور می کند، کیفیت بهتری نسبت به مسیر دریا و اقیانوس دارد تا به اروپا و سایر کشورها برسد. بر این اساس استفاده از مزایای انتقال دیتا از خشکی به نفع کشور مهم بوده و در عین حال که نیاز کشور برای ارتباطات با کیفیت فراهم می شود، کیفیت این ارتباطات برای منطقه هم ارتقاء می یابد.

طبق بررسی های انجام شده سطح ترافیک شبکه به صورت قابل قبولی افزوده شده و میزان اشباع در آن به حداقل میزان خود نسبت به گذشته رسیده و پیشرفت در این حوزه همچنان ادامه دارد؛ طبق گفته مسؤلان ظرفیت شبکه انتقال در شروع دولت سیزدهم ۳۵.۸ ترابیت بر ثانیه بود که تمام تجهیزات آن هم خارجی بوده است؛ اما در دولت سیزدهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامه ریزی کرد تا آخر سال ۱۴۰۲ یعنی ظرف مدت ۳۶ ماه ظرفیت انتقال کشور را دو برابر نماید که ۷۰ درصد از این افزایش با استفاده از تجهیزات بومی باشد.

بنابراین برای اولین بار قراردادی به ارزش ۷۰۰۰ میلیاردریال که بزرگ ترین قرارداد بومی سازی شرکت زیرساخت و وزارت خانه محسوب می شد منقعد و قرار شد با استفاده از تجهیزات بومی ۲۰ ترابیت بر ثانیه به ظرفیت شبکه انتقال کشور اضافه شود. در همین رابطه چندی قبل مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در دیدار با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سوریه به این مورد اشاره نمود.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته بود ظرفیت شبکه انتقال در کشور ایران، ۴۵ ترابیت بر ثانیه است که بزرگ ترین شبکه انتقال در منطقه است؛ خوشبختانه سال جاری با یک شرکت ایرانی قراردادی بسته ایم که ۲۰ ترابیت بر ثانیه هم به این ظرفیت اضافه می شود.

گفتنی است توجه به افزایش ترانزیت دیتا و تبدیل ایران به هاب ترانزیت دیتا از سالهای گذشته مورد توجه قرار داشت؛ بگونه ای که مراسم رونمایی از نقشه راه ظرفیت ترانزیت بین الملل در جهت تبدیل شدن ایران به هاب ترانزیت دیتا در منطقه، دو سال قبل در وزارت ارتباطات و فناوری اطاعات برگزار شد و گفته شد که سه هدف در پروژه ای که رونمایی گردید، دنبال می شود که در رسیدن ایران به هدف تبدیل شدن به هاب داده در منطقه کمک کننده خواهد بود و برای تحقق این هدف نیازمند کاهش مدت زمان بازیابی مسیرها و افزایش کیفیت عرضه سرویس هستیم؛ در کنار موارد گفته شده ظرفیت انتقال کشور و ظرفیت فروش ترانزیت داده بین الملل افزایش پیدا کرده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم اعتقاد دارد یکی از مسائل مغفول مانده در حوزه ارتباطات، استفاده بهینه از ظرفیت خدادادی کشورمان برای ترانزیت دیتاست. ترانزیت داده بین غرب و شرق دنیا از راه خاک کشور ما مزیت های ویژه ای برای کشورهای همسایه دارد که مهم ترین آنها کاهش زمان پینگ ۲۰ تا ۳۰ میلی ثانیه ناشی از کوتاه شدن فاصله تا مراکز داده در اروپاست و همینطور امکان تعمیر و بازیابی خرابی مسیرهای فیبر در کوتاهترین زمان نسبت به مسیرهای دریایی مثل دریای عمان، خلیج عدن و کانال سوئز است.

به عبارتی همه عوامل به جهت اینکه کشور ما به «هاب» منطقه ای ترانزیت دیتا تبدیل گردد، فراهم است و بدیهی است که باید از این ظرفیت استفاده شود؛ از آغاز دولت سیزدهم ۴۰ درصد به ظرفیت ترانزیت ترافیکی کشور افزوده شده و آنگونه که وزیر ارتباطات و فناوری می گوید مقرر است ظرفیت ترانزیت دیتای کشور تا پایان دولت به ۴ ترابیت برسد.




1402/06/07
08:10:31
5.0 / ۵
428
تگهای خبر: ارتباطات و فناوری اطلاعات , تعمیر , سرویس , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد تبدیل ایران به هاب ترانزیت داده در منطقه
نظر شما در مورد تبدیل ایران به هاب ترانزیت داده در منطقه
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها