تحولات برجام در رسانه های صبح ایران

احقاق حقوق ملت هدف تیم مذاکره کننده در وین

احقاق حقوق ملت هدف تیم مذاکره کننده در وین بعد از 6 دور مذاکره فشرده در وین حالا تیم مذاکره کننده ایران در دور جدیدی از این مذاکرات قرار دارد تا بتواند به هدف اصلی خود یعنی احقاق حقوق ملت ایران و رفع همه تحریم های ظالمانه که بصورت یک جانبه و فراسرزمینی از طرف آمریکا اعمال شده است، برسد.


رسانه های ایران نگاه ویژه ای به دوره ی جدید مذاکرات ایران با کشورهای عضو برجام داشته اند. به شکلی که اصولگرایان، اعتدالگرایان و اصلاح طلبان هر کدام گزارش، یادداشت و مصاحبه هایی در این خصوص منتشر نموده اند که در ادامه قسمتی از این گزارش ها رصد می شود.

رسانه های اعتدالگرا
درباره موضوعات فرابرجامی مذاکره نخواهیم کرد
روزنامه ایران یادداشتی به قلم حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه منتشر نمود و نوشت: هیچ کس نمی تواند جدیت و حسن نیت ایران را در پایبندی به تعهدات کامل زیر سؤال ببرد. در پی خروج غیر قانونی امریکا و وضع تحریم ها، ایران با حسن نیت از انجام اقدامات جبرانی خودداری کرد و باتوجه به درخواست اعضای باقی مانده برجام و اتحادیه اروپا بعنوان هماهنگ کننده توافق هسته ای، به توقف اجرای تعهدات خود در چهارچوب برجام متوسل نشد تا از این طریق سایر اعضای برجام بتوانند شرایط منفی ناشی از خروج امریکا را جبران کنند. با این وجود باتوجه به استمرار این وضعیت غیرسازنده و بعد از یک سال صبر راهبردی، به علت افزایش تحریم های ایالات متحده و نیز عدم پایبندی سه کشور اروپایی به تعهدات، برای ایران چاره ای باقی نماند جز این که از حقوق خود وفق بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام استفاده نماید و اجرای قسمتی از تعهدات خودرا بصورت مرحله ای از هشتم ماه مه ۲۰۱۹ متوقف سازد. با عدم تغییر وضعیت و در فقدان اقدامی مؤثر از طرف طرف های ذیربط برجام و باتوجه به سابقه تأسف بار ایجاد شده، مجلس شورای اسلامی ایران قانون «برنامه اقدام راهبردی لغو تحریم ها و حفظ منافع ملت ایران» را در تاریخ دوم دسامبر ۲۰۲۰ تصویب کرد. این قانون دولت را مکلف کرد که در صورت ادامه عدم پایبندی اعضای برجام به تعهد خود، اجرای تمامی تعهدات داوطلبانه ایران ذیل برجام بتدریج متوقف شود مگر این که سایر طرف های برجام تعهدات کامل خودرا در عمل به اجرا درآورند. جمهوری اسلامی ایران باوجود تمامی بدعهدی های غرب در برجام، مجدداً بمنظور نشان دادن حسن نیت و با هدف غایی لغو تحریم های یکجانبه و غیرقانونی، حالا آماده گفت وگوی نتیجه محور برای دستیابی به «توافق خوب» با ۱+۴ است. جمهوری اسلامی ایران ایران در این راه «حسن نیت» و عزم جدی داشته و دارای اراده لازم برای رسیدن به یک توافق خوب در وین است. در چهارچوب این فرآیند، هیچ گاه نباید فراموش کرد که امریکا عامل اصلی ایجاد وضعیت فعلی است. آنچه در شش دور مذاکرات قبلی برای ایران آشکار شد این است که ایالات متحده هنوز درک درستی از این واقعیت ندارد که بدون رفع همه تحریم هایی که مقابل ملت ایران در دوران بعد از خروج این کشور از برجام اعمال کرده است، راهی برای بازگشت به برجام ندارد.

مذاکرات وین
روزنامه همشهری در گزارشی نوشت: مذاکرات دوشنبه وین شروع موفقی در گفت وگوهای طرف ایران و گروه ۱+۴ داشت. تصمیم به تمدید ۲ روزه جلسات در سطوح سیاسی و فنی حکایت از ابراز رضایت شرکای برجامی و گفت وگوهای جدی تر طرف ها در وین دارد. معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیشب بعد از اختتام روز اول گفت وگوها از ادامه مذاکرات طی امروز و فردا در ۲ کارگروه رفع تحریم ها و هسته ای آگاهی داد. وی در قسمتی از سخنانش اظهار داشت: از این که به وین بازگشتیم خوشحالم. حس فوریتی برای بازگرداندن برجام به جایگاه خود وجود دارد اما هیچ بازه زمانی مقطوعی برای آن وجود ندارد. بگفته وی ایران موافقت کرده که مذاکرات این دور بر پایه ۶ دور مذاکرات قبلی ادامه یابد اما در عین حال تاکید کرده که می خواهند حساسیت های سیاسی دولت جدید ایران ضمیمه مذاکرات شود. انریکه مورا در سخنان خود اشاره نمود که بتازگی دیداری با رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران داشته است. وی افزود: من نسبت به مذاکرات نه خوش بین و نه بدبین هستم. من دیدگاه مثبتی نسبت به این دارم که تمامی هیأت ها عزم خود برای تعامل را ابراز کردند. مورا تاکید کرد در آینده ای نزدیک نشستی در سطح وزرا اتفاق نخواهد افتاد. معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اظهار داشت: رفع تحریم ها اولویت اصلی ایران است. آنها درک می کنند که رفع تحریم ها در ازای تعهدات میسر خواهد شد و موافقند که به گفت و گو درباب تعهدات هسته ای ادامه دهند. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات هم اعلام نمود که مذاکرات کاملا موفقیت آمیز شروع شده است. وی در توییتی نوشت: نشست کمیسیون مشترک برجام به اتمام رسید. شرکت کنندگان توافق کردند که گام های فوری بیشتری طی هفتمین دور مذاکرات - که شروع کاملا موفقت آمیزی داشته است- بردارند.

رسانه های اصولگرا
ایران به دنبال برچیدن کامل تحریم ها است
خبرگزاری مهر به بازتاب سخنان «عبدالباری عطوان» تحلیلگر مشهور جهان عرب پرداخت و نوشت: مذاکرات وین میان طرف های ایرانی و غربی روز دوشنبه شروع شد. مذاکرات مذکور در حالی آغاز شد که به نظر می آید رژیم صهیونیستی به شدت احساس نگرانی می کند. تهران صراحتاً اعلام نموده است که هدف اصلی و اساسی آن از حضور در مذاکرات وین برچیدن کامل تحریم های ضد ایرانی است بر طبق این گزارش، عطوان در مطلب خود همین طور عنوان کرده است: مقامات ایرانی قبل از ورود به مذاکرات وین موضع خودرا بطور شفاف اعلام نموده اند. همانطور که «علی باقری» معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و رییس هیأت مذاکره کننده ایرانی اعلام نموده است، هدف اصلی و اساسی تهران از مشارکت در مذاکرات هسته ای وین برچیدن کامل تحریم های ضد ایرانی است. عبدالباری عطوان: جمهوری اسلامی ایران اصرار دارد که آمریکایی ها و غربی ها باید گام اول در رسیدن به توافق دوجانبه را بردارند. در حقیقت، تهران خواهان ارائه تضمین هایی در خصوص عدم خروج مجدد ایالات متحده آمریکا از هرگونه توافق احتمالی آتی است. ایران معتقد می باشد تضمینی که ارائه می شود باید به شکلی باشد که حتی از خروج مجدد دولت بعدی ایالات متحده آمریکا از توافق احتمالی آینده، ممانعت به عمل آورد. مطرح کردن این شرط و شروط از طرف ایران نشان داده است که تهران از موضع قدرت وارد وین شده است. شرط و شروطی که بدان اشاره شد، نمی تواند معنایی جز آنچه که بدان اشاره کردم، داشته باشد. جمهوری اسلامی ایران هرگونه مذاکرات مستقیم با هیأت آمریکایی در جریان مذاکرات وین را رد کرده است. آمریکایی ها نیز خود به این مسأله اذعان کرده اند که هیأت مذاکره کننده ایرانی حاضر به مذاکره مستقیم با آنها نیست. آنچه که باید بدان توجه کرد، این است که رویکرد دولت فعلی جمهوری اسلامی ایران به ریاست ابراهیم رئیسی در مذاکرات هسته ای با رویکرد دولت سابق به ریاست حسن روحانی کاملاً متفاوت می باشد.

تجربه بالا، نقطه قوت تیم مذاکره کننده ایرانی
روزنامه فرهیختگان به گفت و گو با دیاکو حسینی پرداخت و نوشت: طرف صهیونیست همیشه اینگونه مواضع را داشته و بطور طبیعی با مذاکره برای احیای برجام مخالف بوده است. خصوصاً اگر هدف این مذاکرات، احیای برجام با همان مفاد توافق شده در سال ۲۰۱۵ باشد و ایران امتیازی اضافه تر از آنچه در برجام آورده شده است ندهد. از آنجاکه هدف مذاکرات فعلی، احیای همان برجام است و قرار نیست موضوعی فراتر از آن مورد مذاکره قرار گیرد، طبیعی است که رژیم صهیونیستی برای به نتیجه نرسیدن مذاکرات تلاش و به نحوی در روند آن سنگ اندازی کند. طرف های غربی هم طبق روال معمول مجبور هستند به رژیم صهیونیستی باج بدهند و به اشکال مختلف از رژیم صهیونیستی دلجویی کنند و به آنان تضمین بدهند که در گفت وگوها، به اطمینان بیشتری از وضعیت فعالیتهای هسته ای ایران خواهند رسید. بدین سبب من فکر می کنم این نوع تحرکاتی که ما در حال حاضر از جانب های اروپایی و آمریکا در مذاکرات می بینیم و احیانا در آینده هم خواهیم دید، با هدف باج دادن به رژیم صهیونیستی و آرام نگه داشتن او است تا مذاکرات طبق روال عادی خود پیش رود. این روابط میان غرب و رژیم صهیونیستی موضوع عجیب و جدیدی نیست.

چرا ایران هم باید از نقصها برجام بگوید
روزنامه وطن امروز در گزارشی نوشت: همزمان با شروع مذاکرات رفع تحریم ها در وین ـ که دور جدید آن از روز گذشته شروع شد ـ برخی از رسانه های غربی به ویژه اندیشکده های آمریکایی به این مساله پرداختند که آیا به نفع منافع ملی آمریکا هست که به برجام بازگردد یا نه. بحث های پیرامون بازگشت آمریکا به برجام و کوشش برای متقاعد کردن دولت بایدن به این که بصورت علنی و رسمی برجام را یک قرارداد مرده خطاب کرده و به دنبال توافق جدیدی با ایران باشد، از همان زمان خروج ترامپ از برجام مطرح و بارها توسط اندیشکده ها بیان می شد؛ آنها ضمن اشاره به این که برخی از خواسته های رژیم صهیونیستی در برجام مورد توجه قرار نگرفته بود، ادعا داشتند توافق برجام از همان ابتدا نیز محکوم به شکست بود، برای اینکه نمی توانست منافع آمریکا و جامعه جهانی را تضمین کند. اندیشکده هایی مانند بنیاد هریتیج یا بنیاد دفاع از دموکراسی ها ـ که درباره توافق ایران و آمریکا موضع رادیکال منفی خودرا در همین باره با این نوع اظهارات بیان می کردند ـ در آستانه دور جدید مذاکرات نیز بار دیگر دست به کار شدند تا ضمن نشان دادن این که این مذاکرات در نهایت با نتیجه ای همراه نخواهد بود، به دولت آمریکا سفارش کنند همچنان به دنبال توافق جدیدی با ایران باشد. اندیشکده هریتیج در همین باره گزارش تحلیلی حدودا ۲۰ صفحه ای نوشته که یکی از نتایج مهم آن این است که آمریکا باید به دنبال ایجاد توافق جدید با ایران رفته و بصورت رسمی اعلام نماید برجام مرده و قابلیت اجرائی شدن ندارد. نکته جالب توجه این که این نوع افراد و بنیادها تنها کسانی نیستند که از برجام انتقاد داشتند و حالا بیش از هر زمان دیگری منتقدان برجام در داخل کشورمان هستند که اعتقاد دارند زمان فعلی، زمان پرداختن به اشکالات این قرارداد و کوشش برای جبران شکست پیشین در بستن قراردادی قطعی و محکم با غرب است.

ایران جدی تر از همیشه در وین
روزنامه رسالت یادداشتی به قلم معصومه پورصادقی دبیر گروه سیاسی منتشر نمود و نوشت: حضور مقاماتی باسابقه یا دارای سابقه ازجمله دو معاون دیپلماسی اقتصادی و امور حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه و همین طور معاون امور ارزی و بین الملل بانک مرکزی، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون بین الملل و تجاری وزارت نفت و مشاور اقتصادی معاون اول رییس جمهور و رییس کل اسبق بانک مرکزی، نشان از این دارد که تهران، دستور کار مذاکرات فعلی، را رفع تحریم ها می داند و حضور آماده و مسلط نشان دهنده عزم راسخ ایران برای فرسایشی نشدن مذاکرات است. طبق گفته حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان و سخنگوی وزارت خارجه، تهران آماده رسیدن به توافق خوب است و رفتار عمل گرایانه و نتیجه محور دارد، هرچند که رسیدن به یک نتیجه و توافق خوب مستلزم آمادگی و حسن نیت طرف های مقابل است، امری که تابه حال مشاهده نشده است و آمریکایی ها همزمان با روند مذاکرات به سیاست فشار حداکثری خود مقابل ایران ادامه داده و مدام خط ونشان می کشند. طرف غربی بجای تمرکز بر یافتن راهکار ها از اکنون از ادبیات غیرسازنده درباب مذاکرات استفاده می نماید و قبل از چاره، بر عدم موفقیت یا سناریوهای دیگر تاکید می کند. طرف ایرانی، دستور کار خودرا مشخص و شفاف می داند و متعهد است که گفت وگوهای وین بایستی بازگشت به عینه تعهدات برجامی باشد اما تشتت نظر در طرف غربی درباره راهکارهای موجود و سناریوهای پیش رو نشان از عدم انسجام و عزم ناکافی آنها دررسیدن به یک توافق مرضی طرفین است.

مذاکرات احیانا طولانی خواهد بود
روزنامه جام جم به گفت و گو با حسن بهشتی پور کارشناس مسائل هسته ای درباره فضای حاکم بر مذاکرات وین و توقعات و انتظارات جمهوری اسلامی پرداخت و نوشت: آمریکایی ها عنوان می کنند اگر این انتظارات تحقق پیدا کند، قسمتی از تحریم ها را به تدریج رفع خواهند کرد. مطابق خواسته ایالات متحده، لغو تحریم ها صورت نخواهد گرفت بلکه اجرای آن به حالت تعلیق درخواهد آمد. بهشتی پور درباره مواضع طرف های دیگر برجام خاطرنشان کرد: اروپایی ها هم مواضع آمریکا را دنبال می کنند و چین و روسیه هم معتقدند هر دو طرف ماجرا باید به برجام بازگردند و در یک روند تدریجی تعهدات اجرائی و تحریم ها رفع شوند. این تحلیلگر مسائل سیاسی درباب پیش بینی خود از مذاکرات جاری ابراز کرد: در چنین شرایطی، مذاکره کردن خیلی مشکل و دشوار و در عین حال طولانی خواهد بود. هم اکنون به نظر نمی رسد دو طرف از خواسته های خود عقب نشینی کنند و طبیعتا در چنین شرایطی ایران به هیچ وجه از خطوط قرمز خود کوتاه نخواهد آمد. وی درباره بحثی که پیرامون رسیدن به توافقی موقت در مذاکرات وین از طرف تعدادی از مقامات غربی مطرح شده تصریح کرد: این پیشنهاد با این هدف ارائه می شود که دو طرف نسبت به بعضی موضوعات و خواسته های خود انعطاف نشان بدهند تا در آخر گفت وگوها به یک توافق اولیه برسند. با این وصف به نظر می آید در دور اول مذاکرات جدید، دو طرف بیشتر به طرح مباحث کلی و ارزیابی از یکدیگر بپردازند. بهشتی پور تنها تضمین ممکن برای اجرائی شدن تعهدات را قوی تر شدن ایران دانست و اظهار داشت: اگر می خواهیم طرف مقابل به تکالیف خود عمل کند، اول اینکه باید در متن احتمالی توافقات صورت گرفته در وین برای طرف متخلف، اقدامات تنبیهی در نظر گرفته شود. دوم اینکه وضعیتی در ایران از نظر شرایط اقتصادی به وجود آید که بواسطه آن تحریم ها بی اثر یا کم اثر شود. در حقیقت باید کاری کرد که ابزار تحریم همیشه بی خاصیت شود.

رسانه های اصلاح طلب
برجام و مناسبات منطقه ای ایران!
روزنامه آرمان ملی یادداشتی به قلم صابر گل عنبری تحلیلگر مسائل بین الملل منتشر نمود و نوشت: رابرت مالی، نماینده آمریکا در امــور ایــران بعد از سفر خاورمیانه ای خود گفته است که کشورهای حاشیه خلیج فارس در صورت احیای برجام آماده توسعه روابط سیاسی و اقتصادی خود با ایران هستند. جدا از اینکه سخنان مالی گویای این واقعیت تلخ است که در کل روابط خارجی ایران، چه سیاسی چه اقتصادی، تحت تاثیر تحریم های آمریکا و سیاست فشار حداکثری این کشور قرار گرفته است و بدون به نتیجه رسیدن مذاکرات وین و لغو تحریم ها امکان گشایشی جدی در روابط خارجی ایران خصوصاً در زمینه اقتصادی وجود ندارد، اما یک روی دیگر این اظهارات این است که عادی شدن روابط میان ایران و عربستان منوط به رسیدن به توافق در وین و به تبع آن احیای برجام است و بدون آن امکان پذیر نیست. از ین جهت، باتوجه به تاکیدات مکرر دولت جدید ایران بر توسعه روابط با همسایگان، به صورتی دولت آمریکا اعلام می کند که این مساله بوسیله رسیدن به توافقی با آن در مذاکرات غیرمستقیم وین امکان پذیر است.

فضای مه آلود مذاکرات وین
روزنامه شرق یادداشتی به قلم جاوید قربان اوغلی منتشر نمود و نوشت: پس از چند ماه وقفه، مذاکرات ایران با قدرت های جهان از روز گذشته در هتل کوبورک وین از سر گرفته شد. منابع خبری هیئت ایرانی را قریب به ۴۰ نفر تخمین زده اند. برخلاف انتقادهایی که ممکنست از طرف عناصر ناآشنا به «تعداد» هیئت ایرانی وارد شود، در صورت برخورداری از «عزم و اراده ای جدی برای نیل به تفاهم» باید آنرا از خاصیت های مثبت ترکیب تیم ایران در دور جدید مذاکرات برشمرد. گمانه زنی درباره خروجی مذاکرات در پرتو تحولات بعد از سفر گروسی و تهدید آمریکا و سه کشور اروپایی برای «جلسه اضطراری آژانس» در صورت عدم دستیابی توافق، چندان آسان نیست.

موسیقی مذاکرات وین باید هارمونیک باشد
روزنامه همدلی یادداشتی به قلم حسین اقبالی روزنامه نگار منتشر نمود و نوشت: تا شروع مذاکرات جان بخشی به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) زمان اندکی باقی مانده و ممکنست تا مجال انتشار این نوشتار زنگ شروع مذاکرات در وین به صدا درآمده باشد. مفسرین با افق های فکری مختلف به تحلیل احتمالات در مذاکرات پیش رو پرداخته اند. نکته مهم اما آنست که در مذاکرات وین اقدام در مقابل اقدام و عمل در مقابل عمل از طرف جمهوری اسلامی ایران دنبال خواهد شد. بی عملی و نقض عهد نیز یقیناً با کاهش یا تعلیق تعهدات از طرف ایران پیگیری خواهد شد. تجربه انعقاد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برای مقامات تهران آیینه و آموزنده است. آنجا که جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر عقبه فکری و وفای به عهد بر تمام تعهدات خود پایدار ماند اما نوسانات سیاسی در ایالات متحده منجر به نقض پیمان از طرف این کشور و نیز بی عملی و بر زمین ماندن تعهدات طرفین اروپایی برجام شد. جمهوری اسلامی ایران امروز و بعد از پشت سرنهادن شدیدترین تحریم های ناجوانمردانه در جاده ای از توسعه و شتاب اقتصادی قرارگرفته است و بیان مشخص تصمیم سازان سیاست خارجی هم این معنا را می پرورد که دیگر برجام اولویت اول سیاست خارجی کشور نیست و امکان های دیگری به تمامی افق گشایی شده اند.

رسیدن به توافق در انتظار یک شگفتی
روزنامه ابتکار در گزارشی به دنبال پاسخ به این سؤال است که احتمال موفقیت دور هفتمِ مذاکرات وین چقدر است؟ «در حالی که رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در مسئله ایران، ناظران و تحلیلگرانِ مساله هسته ای ایران را با گفتنِ این نکته که نقطه عدمِ بازگشت به برجام، درحال فرارسیدن است، شگفت زده کرد، اسرائیل نیز بر شدتِ حملات لفظی خود مقابل ایران بخصوص در چهارچوبِ مناقشه اش با آمریکا در مورد پرونده اتمی ایران افزوده و تاکید می کند که نسبت به آغازِ جنگ و درگیری با ایران، مشتاق تر از قبل شده است. گفته می شود حتی در این رابطه درخواست هایی نیز در داخل اسرائیل دال بر این مساله مطرح شده اند که اسرائیل باید بصورت انفرادی مقابل ایران دست به اقدام بزند. در این راستا، اسرائیل مبادرت به افزایش بودجه نظامی برای مقابله با ایران نیز کرده و تمامی این اقدامات و رویه ها، تنها اندکی پیش از شروع شدنِ دور هفتم مذاکرات هسته ای وین، خودرا نشان می دهند. تهران نیز آمریکا را متهم به عدم جدیت در قالب معادله هسته ای این کشور می کند. ایران می گوید نیاز به انجام مذاکرات اتمی نیست و هرگونه تعاملی فقط باید معطوف به بازگشت به توافق اولیه و اصلیِ برجام باشد. ایران هرگونه مذاکره ورای گفتگوهای هسته ای با غرب را رد کرده است. تهران همین طور تاکید کرده که مذاکره هسته ای در کار نیست بلکه مذاکراتِ لغو تحریم های غیرقانونی و غیرانسانی مقابل ایران صورت خواهد گرفت (این موضع گیری بطور خاص توسط علی باقری کنی معاون وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران مطرح شده است).

آمریکا: فوق متمرکز بر مذاکراتیم
خبرگزاری ایسنا به بازتاب سخنان جالینا پورتر سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در یک کنفرانس خبری منتشر نمود و نوشت: از مذاکرات وین چیزی برای ارائه ندارم. فکر می کنم چیزهای بیشتری در راه خواهد بود. وی در پاسخ به سوال اول، توسعه هسته ای ایران را غیر سازنده و مغایر با آن چه هدف تعیین شده بازگشت به پایبندی دوجانبه به برجام می خواند، عنوان نمود. پورتر در ادامه در پاسخ به اینکه باتوجه به بازخوردهای مثبت مقامات ایرانی و اروپایی از مذاکرات روز گذشته و این مساله که ایران هنوز بر لغو تمامی تحریم ها پافشاری می کند، آیا دلیلی برای خوش بینی نسبت به مذاکرات وجود دارد یا نه و آیا آمریکا باتوجه به اینکه مذاکراتش با ایران غیر مستقیم است، با اظهارات علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران در وین موافق است که بعد از مذاکرات گفت، «دستاورد بزرگی است که تمامی طرفین در نشست خواسته ایران در خصوص اینکه اول باید به وضعیت غیرقانونی و ناعادلانه تحریم های آمریکا رسیدگی شود»

جمع بندی
پس از ۶ دور مذاکره فشرده در وین که به علت زیاده خواهی و مواضع زیاده خواهانه امریکا به موفقیت نرسید، حالا با شروع مذاکرات جدید دو طرف انتظارات خیلی گسترده ای از هم دارند. طرف ایرانی چهار خواسته مهم را مطرح کرده که تحقق آن برای غرب، سنگین به نظر می آید. در این راستا رسانه های اصولگرا امروز نگاه ویژه ای به دور جدید مذاکرات داشتند و بر تلاش تیم مذاکره کننده برای احقاق حقوق ملت ایران در وین تاکید نمودند، آنها تجربه بالا، تیم مذاکره کننده را نقطه قوت تیم مذاکره کننده ایرانی دانستند. از جانب دیگر رسانه های اصلاح طلب در یادداشت های گوناگون خود بر ضرورت احیای برجام تاکید دارند. آنها بر این باور هستند که با احیای برجام مناسبات منطقه ای ایران زیاد خواهد شد. همین طور رسانه های اعتدالگرا هم بحث رویکرد دولت سیزدهم در مقابل برجام مدنظر قرار داده اند. آنها در گزارش ها و تحلیل های خود به بررسی احتمالات مذاکرات هتل کوبورگ و بازتاب سخنان حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه پرداختند.

1400/09/10
11:39:22
5.0 / ۵
833
تگهای خبر: آژانس , اقتصاد , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد احقاق حقوق ملت هدف تیم مذاکره کننده در وین
نظر شما در مورد احقاق حقوق ملت هدف تیم مذاکره کننده در وین
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها