سرنوشت نامعلومِ انتخابات ۲۰۲۰ آمریكا

چهار ماه سخت برای ترامپ و بایدن

چهار ماه سخت برای ترامپ و بایدن برتریها: مفسرین اعتقاد دارند هنوز نمی‎ توان نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریكا را پیش بینی نمود. در این كارزار «جو بایدن» تلاش دارد تا انتخابات 2020 را به یك همه پرسی برای عزل ترامپ تبدیل كند و در مقابل، رئیس جمهوری آمریكا انتخاب مجدد خودرا بهترین فرصت برای حفظ جایگاه و تقویت اقتصاد ایالات متحده تبلیغ می كند.


کمتر از چهار ماه تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در تاریخ ۱۳ آبان باقی مانده است و «دونالد ترامپ» در خیلی از نظرسنجی ها آمار ناامیدکننده ای را برجای گذاشته و تابحال قافیه را به رقیب دموکرات خود باخته است. تحولات چند سال قبل خصوصاً پیروزی ترامپ در انتخابات سال ۲۰۱۶ نشان داد که نمی توان به نتایج نظرسنجی ها و آمار انتشار یافته از طرف رسانه ها اعتماد صددرصدی داشت اما باید اذعان کرد که این دفعه اوضاع متفاوت می باشد و شرایط برای جمهوریخواهان به شدت سخت تر از دوره قبل شده است.
مهمترین موضوعی که خیلی از سیاسیون و افکار عمومی جمهوریخواه را نسبت به انتخاب باردیگر ترامپ دلسرد کرد، نحوه مدیریت و رفتار رئیس جمهوری در مقابله با بحران ها است. افول ترامپ از ماه های نخست ۲۰۲۰ و با شیوع بیماری کرونا رقم خورد. ایالات متحده با ابتلای بیش از ۳ میلیون نفر به کووید ۱۹ و مرگ بیش از ۱۳۰ هزار شهروند این کشور مدت ها است که در بالای جدول کشورهای درگیر بیماری قرار گرفته است و شمار زیادی از آمریکایی ها سیاست های کاخ سفید و ناتوانی ترامپ را مقصر برجای گذاشتن این تلفات می دانند.
چالش دیگری که دولت ترامپ بابت آن سرزنش می شود تعمیق تبعیض نژادی در آمریکا به خاطر اظهارات و سیاست های رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده است. بااینکه اعتراض به تبعیض های نهادینه شده در آمریکا سابقه ای دیرینه در این کشور دارد اما باز هم نوع مدیریت و واکنش ترامپ باعث شده که از یک ماه قبل سرتاسر ایالات متحده به عرصه اعتراض و آشوب گسترده شهروندان این کشور تبدیل گردد.
پیشتازی بایدن در افکارعمومی
نظرسنجی ها نشان می دهند بیشتر چهره های سیاسی و رای دهندگان اصلی آمریکا، دیدگاه مثبتی را نسبت به رئیس جمهوری کنونی ندارند و بنابراین شرایط برای ترامپ هیچ وقت نمی توانست سخت تر از دوره کنونی باشد. در ابتدای ماه ژوئن اختلاف وی با جو بایدن در بیشتر نظرسنجی ها حدود ۶ درصد بود. بااینکه این میزان اختلاف زیادی به نظر می آید اما چندان عمیق نبود و برای ترامپ به آسانی بوسیله رای های الکترال کالج قابل جبران می بود. در شرایط معمولی هم ترامپ نیازمند برتری دو تا سه درصدی مقابل رقیب دموکرات خود بود تا بتواند حاشیه امنی را داشته باشد.
به نوشته روزنامه «اکونومیست»، این دفعه وظیفه ترامپ و نزدیکان وی در حزب جموریخواه به شدت با دوره چهار سال قبل متفاوت می باشد برای اینکه نحوه عملکرد و مدیریت دولت ترامپ خصوصاً در ۶ ماه اخیر خیلی از مردم و طرفداران وی را ناامید کرده است. در واقع اعتراضات گسترده و عمومی در آمریکا و ناامیدی از بحران اقتصادی ناشی از بیماری کرونا در کنار نحوه مدیریت وی در مقابل ویروس کووید ۱۹ ترامپ را تنبیه می کنند و او را در مقابل رقیب عقب تر می رانند. اواخر ماه قبل اما اختلاف ترامپ و بایدن در نظرسنجی های ملی به ۹ درصد افزایش یافت. اوضاع به اندازه ای سخت شده که حتی ترامپ مدتی قبل در گفت و گو با شبکه «فاکس نیوز» از احتمال پیروزی بایدن به علت مخالفت مردم با خود سخن گفت.
حتی بر طبق مدلهای پیش بینی که موسسه فوق به کار گرفته است شانس ترامپ برای پیروزی باردیگر در انتخابات ۱ به ۹ ارزیابی شده است که این آمار هم نسبت به ارزیابی ماه گذشته که ۱ به ۵ بود نوعی شکست به حساب می آید.
هراس از پیش بینی قطعی
تجربه تلخ سال ۲۰۱۶ برای رسانه ها و مفسرین سیاسی سبب شده است که اظهارنظرها به شدت محتاطانه باشد. برای اینکه در آن زمان تا روزهای آخر رقابت های انتخاباتی کمتر نظرسنجی و تحلیلی می توانست پیروزی ترامپ بر هیلاری کلینتون را پیش بینی نماید.
به همین دلیل بااینکه کارشناسان و رسانه ها اختلاف ترامپ با بایدن را در نظرسنجی ها زیاد می دانند، اما راه گریزی را برای خود باز می گذارند و وقوع هر اتفاقی را تا انتخابات محتمل بیان می کنند.
مهمترین دلیل افراد آشنا به عرصه سیاست و اجتماعی آمریکا آن است که بایدن از پایگاه انتخاباتی استواری برخوردار نیست و خیلی از رای دهندگان باتوجه به وضعیت کنونی آمریکا به مخالف ترامپ تبدیل گشته اند.
در ایالات متحده حامیان قطعی رئیس جمهوری کنونی حداقل ۴۰ درصد ارزیابی می شود. این رای دهندگان به شدت به وی وفادار هستند و به برنامه و خود ترامپ اعتماد کامل دارند. این افراد با برنامه هایی همچون ساخت دیوار مرزی و قوانین مهاجرتی موافقند و کاهش بودجه پلیس را قبول ندارند و پشتیبان کاهش مالیات و تقویت قدرت نظامی کاخ سفید می باشند.
به نوشته شبکه خبری «الجزیره»، جو بایدن اما واجد چنین پایگاه محکمی نیست و بااینکه امروزه از حمایت خوبی در بین آمریکایی ها برخوردار می باشد اما توانایی صددرصدی را برای بسیج رای دهندگان جهت رای دادن به خود در سوم نوامبر ندارد. بنابراین پیش بینی می شود روندهای انتخاب رای دهندگان تا چهار ماه آینده متغیر باشد.
ترامپ در یکی از ضعیف ترین موقعیت های خود در دوره ریاست جمهوری قرار دارد؛ تجمیع بحران های کرونا و مسائل نژادی موجب کاهش ۳۰ درصدی آمارهای اقتصادی دولت خصوصاً در حیطه رفع بیکاری شده است. اگر ترامپ در چند ماه باقی مانده قادر شود که به موضوع بیکاری سروسامان بدهد می تواند امیدوار باشد که با اختلافی اندک در انتخابات پیروز می شود.
بایدن تلاش دارد تا انتخابات ۲۰۲۰ را به رفراندومی برای ترامپ تبدیل کند و در مقابل رئیس جمهوری آمریکا انتخاب خودرا بهترین فرصت برای حفظ جایگاه و تقویت اقتصاد ایالات متحده تبلیغ می کند.
به نوشته الجزیره، تفاوت های عمده ای بین انتخابات ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ وجود دارد. گرچه دیدگاه ها در دوره قبل به ترامپ و کلینتون منفی بود اما ترامپ بعنوان فردی خارج از سیستم دیده می شد بدین سبب وی بعنوان انتخابی بهتر برای اکثریت این رای دهندگان منفی نگر مطرح بود. در انتخابات ۲۰۲۰ اما ترامپ مقام در راس امور کشور به حساب می آید و از این جهت دیدگاه ها به بایدن با نظرات در مورد ترامپ متفاوت خواهد بود.
از سوی دیگر به اعتقاد مفسرین حالا ترامپ بعنوان نامزدی منفرد مورد ارزیابی قرار می گیرد ولی وی در رقابت های دو نفره مانند سال ۲۰۱۶ بهتر ظاهر خواهد شد. کارزار انتخاباتی ترامپ تلاش خواهدنمود تا دیدگاه ها به بایدن را هم منفی کند و بهترین فرصت برای ترامپ در مناظره های انتخاباتی پیش می آید. اعتماد به نفس ترامپ به اندازه ای است که بتواند به تردیدها در مورد وضعیت ذهنی، توانایی و سلامتی بایدن دامن بزند. بنابراین وی بر برگزاری هرچه زودتر مناظره های چهارگانه تاکید دارد.
باید توجه داشت که در سه سال قبل ترامپ پایگاه انتخاباتی خودرا فعال و درگیر این مساله نگاه داشت و الان می تواند گروه های مختلف سنی و نژادی را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.
تحلیلگر نشریه «فوربس» اما اعتقاد دارد نسبت به سال ۲۰۱۶ بایدن از وضعیت بسیار بهتری نسبت به کلینتون برخوردار می باشد. برتری ۹ درصدی کنونی بایدن نسبت به ترامپ دقیقا دو برابر برتری کلینتون در دوره قبل بود. حتی «باراک اوباما» نسبت به رقبا در سال ۲۰۰۸ نزدیک ۵.۵ و در سال ۲۰۱۲ حدود ۲.۵ درصد برتری داشت.
از طرف دیگر فعلا بایدن بسیار محبوب تر از کلینتون است. وی حالا مطلوبیتی ۴۴ درصدی را با خود دارد اما این آمار برای کلینتون ۳۹.۵ درصد بود. جالب اینجا است در سال ۲۰۱۶ بیشتر از ۵۵ درصد از مردم آمریکا کلینتون را نامطلوب می دانستند.
گذشته از مقایسه اقتصادی دو دولت، حالا ۶۸ درصد آمریکایی ها مسیر حرکت دولت ترامپ را غلط می دانند و نسبت به آن دیدگاهی منفی دارند حال آنکه تنها ۲۴ درصد از افکارعمومی خط مشی دولت ترامپ را مناسب ارزیابی می کنند.
در هر صورت ممکنست که تصویر انتخاباتی سه ماه بعد با الان متفاوت باشد. شاید اقتصاد آمریکا به حرکت در بیاید و ویروس کرونا مهار و اختلاف دو نامزد در نظرسنجی ها کمتر شود. این تحولات می توانند مسیر انتخاب ترامپ را هموار کند. به اعتقاد مفسرین در هر صورت انتخابات ۲۰۲۰ بسیار رقابتی و نزدیک خواهد بود. به اعتقاد بیشتر کارشناسان، ترامپ در هر صورت به بهبود اوضاع اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری نیازمند است. بااینکه با این شرایط حالا شکست بایدن دور از ذهن است ولی چهار ماه در سپهر سیاسی آمریکا یک عمر دیده می شود.



منبع:

1399/04/16
20:47:28
5.0 / ۵
2584
تگهای خبر: اقتصاد , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد چهار ماه سخت برای ترامپ و بایدن
نظر شما در مورد چهار ماه سخت برای ترامپ و بایدن
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
برتریها bartariha
bartariha.ir - حقوق سایت برتریها محفوظ است

برتریها

معرفی برترینهای فناوری و وبسایتها