به باعث قرارداد سه جانبه ای میان راه آهن جمهوری اسلامی ایران، راه آهن ایتالیا و دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران و رم با كمك دانشكده مهندسی راه آهن دانشگاه علم و صنعت در زمینه تبادل تجربیات در زمینه فناوری های جدید ریلی و آموزش نیروها توسط اساتید ایرانی و ایتالیایی همكاری می كنند.
اولین مرحله از این همكاری ها برگزاری دوره های آموزشی بیست گانه ای است كه از شهریور گذشته آغاز شده و تا اواسط آبان ادامه خواهد داشت و طی آن 700 فراگیر (حضوری و مجازی) از كاركنان راه آهن توسط مربیان ایرانی و ایتالیایی در دانشگاه علم و صنعت آموزش می بینند.
به گفته «نانو چینگولانی»/Nino Cingolani مدیر امور بین الملل راه آهن ایتالیا این قرارداد بخش های مختلفی دارد و تقویت همكاری میان گروه های راه آهن دو دانشگاه رم و میلان و دانشگاه علم و صنعت ایران می تواند در پی این قرارداد محقق شود.
وی كه برای گفت وگو با مقامات راه آهن و مدیران دانشگاه علم و صنعت همزمان با برگزاری دوره آموزشی به ایران آمده است، در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا در مورد افزایش همكاری ها اظهار داشت: این نخستین همكاری ماست؛ اما بر مبنای چارچوب همكاری كه سال قبل امضا شد این همكاری مراحل دیگری هم دارد.
*** در حال نهایی سازی ساخت دو خط پرسرعت
وی ادامه داد: این قرارداد شامل بخش های دیگری هم هست؛ طراحی و ساخت دو خط ریلی قطار پرسرعت در مسیر قم- اراك و تهران -همدان یكی از بخش های آن است.
چینگولانی اظهار داشت: این قطار 250 كیلومتر سرعت دارد و در صورت قطعی شدن آن ایتالیا، سرمایه گذاری طراحی و ساخت را برعهده می گیرد.
وی در زمان آغاز ساخت خطوط ریلی هم اظهار داشت: پیش بینی می كنیم پروژه اول سال میلادی آینده آغاز شود و مراحل ساخت 36 ماه طول می كشد.
مدیر امور بین الملل راه آهن ایتالیا در مورد دوره های آموزشی برای كاركنان راه آهن ادامه داد: این دوره آموزشی شامل درس های تعمیر و نگهداری قطارها، آموزش فناوری ها، سرویس دهی به مشتریان، سیستم های ریل و... است.
وی اضافه كرد: امیدواریم دوره های بیشتری برای آموزش داشته باشیم؛ زیرا در قرارداد پیش بینی شده و هدف ما از این دوره ها تجارت نیست؛ بلكه همكاری های بیشتر با راه اهن ایران را در نظر داریم تا دانش و تجربه بین دو طرف مبادله شود.
وی همینطور در مورد همكاری های بیشتر بین دانشگاه ها توضیح داد: ما دو دانشگاه در رم و میلان داریم كه مهندسی راه آهن در آنها آموزش داده می گردد و می توانیم همكاری بین این دانشگاه ها و دانشكده مهندسی راه آهن دانشگاه علم و صنعت را افزایش دهیم؛ بخصوص كه دانشجویان ایرانی زیادی هم در میلان تحصیل می كنند.